Bikini fitness-arvioinnit / Fitness Classic osa 2

Heissan!

Nyt päästäänkin asiaan, oon jo sormet syyhyten oottanutkin! Menin tosiaan väittämään viimeksi, että bikinissä oli viime viikonlopun geimeissä hippuisen huono taso, ikävä kyllä. Lähdenpä vähän perustelemaan tätä. Ja painotan jälleen kerran jo tässä kohtaa, että en arvostele missään nimessä ketään henkilöä, puhun ainoastaan kisakunnosta ja lavapreesensistä.

800_1317

Bikini fitness, -160cm
1. Tanja Sundell, Team Beyond Belief, Turku
2. Johanna Hermans, Team NOCCO, Espoo
3. Marjo Mattila, Team Koiviston Isku, Kaasmarkku
4. Satu-Maarit Rantanen, Team Beyond Belief, Pirkkala
5. Kirsi-Tiina Ruuskanen, Team24Gold, Klaukkala
6. Nadeja Eerola, Team HEI, Heinola

Heikon tason tunnistaa mielestäni siitä, että vähänkin harjaantunut silmä osaa löytää heti voittajan. Kun katsomossa kuuluu kuiskauksia ”toi numero xx vie”, ja silloin kun tämä arvaus vielä osuu kohdilleen, on jotain pielessä.

Lyhyimmän naisten sarjan voittaja Tanja Sundell oli aivan upea ilmestys – kuten aikaisemminkin. Häneltä löytyy rakennetta, lihasta ja on joka kerta kireänä. Todella ansaittu voitto! Uskallan väittää, että hän oli yksi parhaimpia bikinikisaajia koko viikonloppuna. Toiseksi sijoittunut Johann Hermans on myös joka kerta yhtä tyylikäs ilmestys, joskin kunto näytti aavistuksen vajaalta tällä kertaa.

Viidenneksi sijoittunut Kirsi-Tiina Ruuskanen oli omaan silmääni myös hyvin potentiaalinen kisaaja, lihasta löytyi sekä mallia. Sijoituksia jaettaessa itse mietin, että mitenköhän hän ei saanut kirkkaampaa pystiä, mutta myöhemmin kuvia katsellessani hänen kuntonsa oli hieman liian kuivan näköinen. Ns. kuivan kesän orava-efekti. Muutoin ihan loistavan näköinen!

800_1320

Bikini fitness, -163cm
1. Melina Keltaniemi, Team Force, Kellokoski
2. Edita Kallio, BadAssFitnessTeam, Helsinki
3. Mira Kuisma, Team FitFarm, Rovaniemi
4. Sara Clärk, Team Trifinity, Helsinki
5. Julia Pentti, Team Sportlife, Sastamala
6. Gynai Alekperova, Team Voimalaitos, Helsinki

Alle 160cm sarjasta positiivisesti mieleen jäi toiseksi sijoittunut Edita Kallio, jota itse povasin voittoon. Sellainen aito iloisuus, mikä hänellä näkyi, pistää aina hyvällä tavalla silmään. Muuten tämä pituusluokka oli mielestäni hieman mitään sanomaton. Mieleen jäi valitettavasti se, että tässä sarjassa monilla asennot olivat hieman hukassa, ja tuomarit saivatkin muutamille kilpailijoille toistella pariin otteeseen oikean poseerausasennon ottamisesta. Näiden asentojen kanssa nykyään ollaan hyvinkin tarkkoja, mikä on mielestäni mielenkiintoista. Se, ettei kroppaansa saa vääntää enää ihan miten sattuu, tekee sitten bikiniin sen, että siitä tulee oikeastaan kisa, missä kilpaillaan lähestulkoon kokonaan rakenteella. Kun ei pysty huijaamaan esimerkiksi kapeaa vyötäröä, sitä ei pysty peittämään. Lajista tulee raaempi, koska jos sinulla on huono rakenne, et tule pärjämään. Simple as that. Onko se sitten hyvä vai huono juttu, siitä voisi varmaan kirjoittaa taas kokonaisen postauksen verran.

800_1322

Bikini fitness, -168cm
1. Sara Sievinen, Team Solana, Helsinki
2. Tuula Seilonen, Team Supermass, Valkeakoski
3. Laura Pelkonen, Team Trec Nutrition, Tuusula
4. Ona Juusonen, Team Metal Sport, Tampere
5. Krista Julkunen, Team Sportlife, Tampere
6. Sara Alatupa, Team Sportife, Mikkeli

Voittaja Sara Sievinen omasi oikein hyvän paketin alle 168cm sarjassa! Itseäni yleensä aina silmiin pistää negatiivisesti isot tatuoinnit, koska mielestäni ne eivät vain yksinkertaisesti kuulu varsinkaan bikini fitnekseen, mutta Saran selässä oleva tatuointi ei häirinnyt omaa fitness-silmääni. Päinvastoin hänellä oli oikein kaunis selkä. Tämän sarjan kunnot olivat jääneet monen kohdalla hieman liian löysiksi, mikä laski tasoa. Ikävää, että monesti tunnutaan luulevan, että bikiniin tarvisi olla jotenkin hieman löysähkössä kunnossa pärjätäkseen. En tiedä, onko tämä syy kuntoon, vaiko vain se, ettei ole kiristynyt tarpeeksi tai aika on loppunut kesken. Hyvin paljon harvemmin bikinissä kuitenkaan näkee LIIAN KIREÄÄ tai LIIAN LIHAKSIKASTA kisaajaa, kui sitten löysiä tai lihaksettomia. Siksi suurimmalla osalla perustelu ”en pärjännyt, koska mulla on liikaa lihasta” on vain itselleen valehtelua. Ei toki aina! Mutta hyvin usein.

800_1324

Bikini fitness, +168cm
1. Milla Kelahaara, Pro Elite Team, Tampere
2. Miia Vesterinen, Kuntokeskus K&M, Helsinki
3. Vilma Toiviainen, Team EastBody, Helsinki
4. Annika Vuorvirta, Team EastBody, Vantaa
5. Reetta Virtanen, Team Poseland, Tampere
6. Enni Laine, Team W.O.M., Helsinki

Pitkän sarjan (eli oman pituussarjani) vei kirkkaasti Kelahaaran Milla, mikä olikin hyvin oletettavaa. Hän on aina kunnossa, mutta tällä kerralla mielestäni paketti oli paras, mitä koskaan on ollut. Tässäkin nähtiin se, että Millallakin on lihaa kuitenkin sen verran, että pärjäsi edellisenä päivänä jopa body fitneksen naisten sarjassa, joten liikalihaksikkuus tosiaan ei ole se ongelma bikinissä. Yleensä omasta mielestäni ongelma on joko se, että ollaan liian lihaksettomia (niin sanottuja LUIKKUJA 😀 ) tai se, että ollaan liian löysässä kunnossa. Toki jos rakenne on huono, niin sille ei mitään voi, mutta näihin molempiin voi itse vaikuttaa.

Beginnerssit olivat iloinen yllätys itselleni, koska oletin vähän huonohkon ennakkoasenteeni vuoksi, että sarja olisi ihan kuraa, mutta hyviä kisaajiahan sieltä löytyi. Ja pakko oikeasti sanoa myös, että mielestäni melkeinpä kovin line up löytyi junioreista. 😀 Siellä ei osannut varmaksi sanoa, kuka voittaa, eikä niin löysiä kuntoja näkynyt, mitä yleisessä. Onneksi sieltä parhaat junnut pääsivätkin naisten sarjaan.

junior

junnu

Junnuissa oli monia lupaavia kisaajia, joista varmasti kuullaan lisää vielä myöhemmin. Erityisesti junnujen kohdalla itseäni viehätti se, että esiintyminen huomattavan monen kohdalla näytti tosi hyvältä. Se tuo kokonaisuuteen niin paljon lisää, kun ei näytä lavalla ujolta jänikseltä, joka hyppii karkuun parrasvaloja niin nopeasti kuin pystyy.

Yleisesti ottaen kuntojen kiristämisen ohella toivon myös jatkoa varten, että asennot opetellaan oikein, koska on melko noloa, kun päätuomari moneen kertaan pyytää ottamaan oikean asennon, ja kilpailija ei hievahdakkaan. Jos ei ole varma, meneekö oma asento läpi, pitää opetella monta erilaista asentoa, jotka voi sitten tarvittaessa vaihtaa. Antaa itsestään melkoisen typerän kuvan sillä, ettei ole kuulevinaankaan tuomarin pyyntöä vain siksi, ettei osaa tehdä mitään muuta, kuin könöttää siinä asennossa kuin on.

Mutta sellaista tällä erää! Nyt pitää kiiruhtaa pakkaamaan ja nukkumaan, koska huomenna meitsi lähtee Riikaan!

sonja

4 vastausta artikkeliin “Bikini fitness-arvioinnit / Fitness Classic osa 2”

  1. Siis toi Tanja Sundell on ihan kreisi! Tosi tosi upea. Ja aivan jäätävä booty. En voi vieläkään uskoa, että hän syksyllä hävisi Eevi Teittiselle???

  2. Jännä analyysi, sillä editallehan ne kävi asennoista lavatuomarit juurikin melskaamassa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta