Ihmisten rumuudella ei ole mitään rajaa

Oon kirjoittanut tämän saman alueen ympärillä esimerkiksi täällä, mutta tämän asian eri piirteet nousevat jatkuvasti eteeni, joten minun on myös pakonomainen tarve tästä asiasta kirjoittaa. Miksi ihmiset ovat niin rumia? Niin rumia sisäisesti.

Aina vouhkataan lasten koulukiusaamisesta. Kuinka se on kamalaa. Järjettömän raivon vallassa olevat vanhemmat soittelevat opettajille, että miten voi olla mahdollista, että heidän pikku-Erkkiään nyt on tänään katsottu koulun käytävällä pahasti. Että miten tällaista voi sallia. Millaista esimerkkiä opettaja antaa lapsille, kun sallii tällaisen käytöksen. Puhelun jälkeen tämä vanhempi avaa Facebookkinsa ja huomaa etusivullaan, että hänen seuraamansa Ylen ohjelma ”Puoli seitsemän” on jakanut tämän päivän vieraastaan, Bull Mentulasta, kuvan. Tämä vanhempi avaa kommenttiboksin ja kirjoittaa: ”jeesus miten ruma”. Kommentin jälkeen hän sulkee läppärinsä ja menee peittelemään pikku-Erkin ja kertoo hänelle lempeällä äänellä, että kiusaaminen on väärin, eikä kukaan saisi ikinä kiusata.

image(62)

Facepalm.

Katsoin tänään tosiaan Puoli seitsemän-ohjelman, jossa muutaman muun vieraan lisäksi oli haastattelussa Mentula. Hänelle oli saanut esittää kysymyksiä ennen vierailuja. Avasin itsekin kommenttiboksin. Mutta en kommentoidakseni, vaan tullakseni surulliseksi.

Ala jo vähentämään pikkuhiljaa.

Ootko käynyt kongossa katsomassa serkku gorilloita?

Miksi pilata ulkonäkönsä (ja joskus myös terveytensä) kehonrakennuksella?

Jari, oliko lapsuutesi haave olla kives?

Montako kiloa menee ”rahkaa” päivässä?

Mua nolotti. Nolotti niin paljon. Että tallaan samaa maankamaraa tälläisten ihmisten kanssa. Ihmisten kanssa, jotka ihan oikeasti haluavat kysyä mieheltä, joka on huippubisnesmies ja yrittäjä, ammattilaiseksi päässyt kehonrakentaja sekä sanavalmis kilpalajinsa edustaja, että ”hei, onks kiva kun pää näyttää kivekseltä?”. Tämäkö on se asia, joka sinua kiinnostaa tietää? Mua edelleen suoraan sanoen kuvottaa edes kirjoittaa tätä tekstiä, koska halveksin näitä kommentoijia niin paljon. Arvostan suunnattomasti itse tätä työtä, mitä Jari Mentula on tehnyt uransa eteen, enkä voi pieniltäkään osilta päästä aivottomien kommentien laukojien pääkupolin sisään. Enkä kyllä edes haluaisi, jos rehellisiä ollaan.

1d0011404d901e6a76d8f97fd249ce0e

Satuinpa sitten samalla myöskin avaamaan Iltalehden jutun (järkyttävä virhe), kun kaveri sanoi, että onpa taas otsikko keksitty. ”Sofia Ruusila ei käy salilla suihkussa.” Joo olihan se hauska. Nauroin itsekin, että onpa taas uutiskynnys ylitetty tässä. Halusin lukea, että todellako siinä kerrotaan, miten ja missä Sofia käy suihkussa. No, juttuhan oli ihan mukava oikeastaan. Nainen kertoi jutussa, että häntä tuijotetaan salilla, minkä hän toki ymmärtää. Että kiinnostaisi häntä itseäänkin tietää, miltä näyttää bikini-kroppa ilman kisavärejä ja viimeistelyjä. Hän kertoi myös, että arvostaa itse ihan erilailla timmiä vartaloa, kun tietää, minkälainen homma siinä on takana. Ihan asiallinen juttu. Mutta ei varmastikaan sellainen, että urheilija itse olisi soittanut Iltalehteen, että tehkääs musta nyt juttu, vaan ennemminkin sellainen, että Iltalehti yritti saada jutun juurta jostain. Jälleen kommentoijat saivat minut surkuttelemaan.

No kyllä ne ihmiset katsoo muutakin kun ihaillen kun sali/liikuntakeskuksen pukkareilla poseeraa peilille pienissä biksuissa. Sanat ”nolo,myötähäpeä,itserakas” tulivat ennen ihailua mieleen. Mutta ihan kiva(noloa) että ajattelee itse kaikkien katseiden olevan ihailua..

Varmaan helpotta, kun luulee kaikkien ihailevan, koirat ne luista tykkää 🙂 🙂

Noissa kovasti treenatuissa ja kisoihin laihdutetuissa vartaloissa on aina ihmeellisiä klimppejä ja uurteita. ja ruman näköistä kun luut näkyy rinnasta ihon läpi.
Varmaan lihakset näkyy hienosti,jos vain niitä katsoo,mutta kokonaisuus on kammottava. Ja ihan sama juttu miehilläkin. niillä verisuonet ja ihme klimpit vasta näkyykin.

Hirveän näköistä.

image(76)

Facepalm x100.

Tähän sanon vielä, että tosiaan missään kohtaa haastattelua Sofia ei sanonut, että ihmiset katsovat ihaillen. Ainoastaan, että ihmiset katsovat.

Oon tosi pahoillani kielenkäytöstäni, mutta en osaa tätä asiaa nyt mitenkään kauniimmin sanoa: Mitä helvettiä? Mitä näiden ihmisten päässä liikkuu? Nämä ihmiset ovat suurimmaksi osaksi aina keski-ikäisiä miehiä sekä naisia. Heillä suurimmalla osalla on varmasti lapsia, ellei jo lapsenlapsiakin. Minkälaisen kuvan he antavat ihan vaan jo pelkästään omille lapsilleen tämmöisellä käytöksellä? Että opetetaan kauniit käytöstavat lapsille, että ”jos ei ole hyvää sanottavaa, älä sano mitään”, mutta itse tuolla hirnutaan sylki suusta lentäen. Vastuutonta. Hävetkää.

Vaikka ihminen olisi jollain lailla julkinen, se ei anna kellekkään oikeutta haukkua. Arvostella saa aina, suorituksia, tässä tapauksessa kisakuntoa, fysiikkaa. Mutta että haukutaan, ihan sydämen pohjasta saakka yritetään alistaa, hyi olkoon. Kuka luulee oikeasti olevansa siinä asemassa, että hänen määräysvaltansa alla on käsitys kauneudesta ja rumuudesta. Kuka luulee olevansa siinä asemassa, että saa tulla varta vasten kommentoimaan, kuinka ruma ja ällöttävä joku on. Eikä tule mieleen, että hei, se on sinun mielipiteesi ja joku pitää myös varmasti sinua ihan saakelin rumana, mutta ei sitä tule avoimesti kukaan sinulle kadulla huutamaan. Ihmistä ei rumenna se, mitä muut sinusta sanovat, vaan se, mitä sinun omasta suustasi pääsee. Se määrittelee, oletko sinä ruma sisältä, vaiko et.

sonja

12 vastausta artikkeliin “Ihmisten rumuudella ei ole mitään rajaa”

  1. Hyvä teksti, Komppaan sinua täysin. En kans jaksa ymmärtää mikä näitä ihmisiä vaivaa? Krista kertoi kanssa blogissaan miten Juttaa oli haukuttu haastattelun yhteydessä. Katsoin sen haastattelun ja kyllä HÄVETTI!,,, Aurinkoista kevään odotusta sinulle!

    • Joo, ei voi kyllä ymmärtää. Jokainenhan saa olla asioista ja ihmisistä ihan mitä mieltä haluaa, sitähän ei kukaan kiellä. Mutta että tulee julkisesti kertomaan ja vieläpä henkilön omalle sivulle/hänestä tehtyyn juttuun… Noloa. Mukavaa kevällä sinne myös! 🙂

    • Hahaha, saatoin nauraa hieman myös omalle jutulleni.. 😀

  2. Asiallinen teksti 🙂 hyvä kun otit tuon koulukiusaamisen esille, ja sen miten tekopyhää on paasata toisaalla siitä miten väärin kiusaaminen on ja toisaalla itse haukkua joku henkilö maan tasalle. Itteänikin ihmetyttää että eikö nämä haukkujat tajua että myös ne julkisuuden henkilöt on ihan tavallisia ihmisiä joilla on oikeus olla ihan minkä näkösiä vaan haluaa ilman että joku sitä kommentoi. Ja että miltä se itestä tuntuisi kun löytäisi jonkun uutisen kommenttiboksista 20 täysin epäasiallista kommenttia omasta ulkonäöstä/sanomisista/tekemisistä… Hyvin olit saanu myös vähän huumoria tonne sekaan vaikka aihe itsessään ei ollenkaan hauska olekaan. Juuri noinhan se on että aina löytyy ihminen jonka mielestä myös sinä olet tai minä olen hirveän ruma ja inhottava joten olisko se mukavaa kun se ihminen tän mielipiteensä kuuluttaisi julkisesti netissä, ainoana oikeana totuutena. Tuskimpa tältä pallolta löytyy yhtäkään ihmistä jonka ulkonäkö tai tekemiset miellyttäisi jokaista muuta maailman ihmistä. Nostan minäkin hattua Mentulalle ja muille julkisuuden henkilöille jotka joutuu tollasta kuraa kestämään :/ onneks kuitenki löytyy paljon myös niitä ihmisiä joille ei tulis mieleenkää haukkua toista maan rakoon tolla lailla. Harmi että niitä vastakohtiakin löytyy. Ei niihin haukkujiin taida saarnat tehota mutta hyvä että aina välillä joku nostaa tän aiheen esille 🙂

    • Kiitos kommentista! Se on kyllä totta, että niitä ihmisiä, jotka laukoo ”onpa ruma ja ällöttävä nainen”-kommentteja, tuskin juurikaan kiinnostaa tällaisista asioista paasaaminen tai ylipäänsäkään se, että julkisillakin ihmisillä on tunteet, ihan kuten heillä itselläänkin. 😀 En sitten tiedä, tuleeko näille ihmisille parempi mieli, kun ovat saaneet hirnua, mitä sylki suuhun tuo. Vaikea kuvitella, että tulisi. Mutta eipä niille kannata tosiaan liikaa arvoa antaa, vaan keskittyä ihan toisenlaisiin ihmisiin. 🙂

  3. Olin niin vahvasti samaa mieltä kanssasi, että veri alkoi kohista korvissa. SoMe on tehnyt huutelusta turvallista, ja jostain syystä loukkaukset on sallitumpia, jos ne on naamioitu vitseiksi. Joskus vitsinheittäjä ei ole juttunsa kanssa täysin samaa mieltä, mut mun järkeen ei mahdu, miksi tämmöistä pitää heittää julkisuuteen. Jossain uutisessa oli, että lapsille/nuorille haluttaisiin opettaa SoMe-/internetkäyttäytymistä – jes, hyvä juttu! Ekana pitäisi kuitenkin aloittaa kaikista aikuisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta