Synttärit on aina hyvä tekosyy!

Tittididiiii, meitsillä oli muuten perjantaina synttärit! Päätin oikein repäistä kunnon synttärikemut juhlapäivän kunniaksi (lue=kävin tekeen olkapäätreenin ja huhkin koko illan kakkuja tehdessä)! Eilen pidinkin ansaittua lepomättöylensyömislöhöyspäivää. Kuten oon aikaisemminkin todennut, oon todella perusteellinen ihminen. Kun johonkin lähden, lähden sata lasissa. Niin myös syömisen kanssa. Eilen tuli hieman maisteltua mätettyä jos jonkinmoista ihanaa herkkua! Aijai!!

image(56)

Harvemmin syön mitään ruokavalioni ohi, mutta silloin kun päätän syödä (vain siis aineenvaihduntaa kiihdyttääkseni..), niin vain taivas on rajana kylläisyyteni kanssa. 😀 En tykkää sellaisesta, että närvitään yksi suklaanpalanen tänään ja huomenna pari palaa taas, mieluummin sitten joko tai. Joko en syö ollenkaan tai sitten syön yhtenä päivänä kunnolla. Tämä ei sovi toki kaikille, mutta minulle kuin nenä päähän. Jatkuva pieni herkkujen syöminen kun itselläni ainakin ruokkii sitä herkkujenhimoa tauotta ja loppujen lopuksi puhtaasti syöminen kävisi kovin hankalaksi. Näin se ei ole hankalaa, vaan sekä normiruokani syöminen että sitten herkkupäivän pitäminen tuntuu mukavalta.

Aamulla tosiaan käytiin synttäribrunssilla Tampereelle hetki sitten avatussa Fazer Cafessa.

image(54)

image(61)

Oli kyllä hyvä brunssi, ei voi muuta sanoa. Ruoka ei päässyt missään kohtaa loppumaan ja tarjolla oli monipuolisesti kaikkea. Muutenkin paikka on mielestäni tosi kauniisti sisustettu ja sinne uppoaa väkeä hyvin paljon ilman, että tuntuisi kovalta tungokselta. Löydettiin kuitenkin tietysti muutama miinus: nakit oli jauhoisia, ei ollut peksiä (peksi eli pekoni) ja appelssiinimehu ei ollut tuorepuristettua. 😀

”Kevyen pikku brunssin” jälkeen seuraava steppi olikin sitten kakut ja muut härpäkkeet ja niiden tuhoaminen vieraiden kanssa.

image(55)

Näistä kakuista täytyy kyllä sen verran nyt sanoa, että meikäläinen ei ole mikään mestarikokki. Suoraan sanottuna melkoinen tumpelo. Joten kattokaas nyt ihan uudella silmällä, mitä oon saanut aikaiseksi! Ihan kaksi kappaletta kakun tynkiä, ja makukin oli ihan mieltä ylentävä, ha! En siis pelkästään ole synttärisankari, vaan myös kakkumestari.

Aikamoinen ohjelmanumero kyllä näiden tekeminen sinänsä oli, että kun tosiaan ei ole viime vuosien aikana kovasti ollut tarvetta tehdä mitään vastaavaa, eihän mulla ollut mitään tarvikkeitakaan. Ensimmäisenä poikaystävä sai kuunnella stressiä siitä, että kakut ovat pahoja ja en osaa tehdä. Seuraava stressin aihe oli, että ei hitto, eihän mulla ole kakkuvuokiakaan. Eikun Sokokselle ostamaan. Seuraava huoli syntyikin seuraavana aamuna, kun tajusin, että niin, mihis mää nämä kakut oikein pistän esille? No ei kun taas Sokokselle ostamaan tarjoiluastioita. Myyjä oli sama molempina päivinä, kun säntäilin astiaosastolla, joten hän varmaan luuli, että olen tekemässä koko suvulle leivonnaisia. 😀

image(57)

image(58)image(59)

Loppuilta sujuikin sitten luonnollisesti Makuunin karkkien, pekonipastan ja paistettujen juustoleipien (ehdoton lemppari!) kanssa! Naurettiin loppuillasta, kun molemmat näyttivät olevan raskauden puolivälissä ja olo oli yhtä paha, kuin oisi kieppunut koko päivän karusellissa. Kyllä ihminen on tyhmä otus! 😀

image(60)

Nyt pari kiloa nestettä keränneenä ja 12h nukkuneena on hyvin levollinen olla. Illasta lähden muuttamaan dominot pelkäksi lihakseksi salille!

Rauhallista sunnuntaita!

sonja

10 vastausta artikkeliin “Synttärit on aina hyvä tekosyy!”

 1. Ah! Ihanan kuuloinen ylilyöntiylensyöntipäivä! <3 Itse oon ihan samanlainen että kun puhtaasta ruokavaliosta poiketaan, se tehdään sitten kunnolla! 😀 Kuten sanoit, ei toimi kaikilla, mutta täällä bingo huudettu.

  Hyvää synttäriä jälkikäteen! 🙂

  • Kiitos! Joo, ei ollut kyllä eilen valitettavaa 😀 Mutta taas herkkujen syömisen jälkeen kiva palata normiruokailuun ja voida iltaisin vähän paremmin, heh!

 2. Amen brunsseille ja mättöpäiville! Joko syödään kunnolla niitä herkkuja tai ei ollenkaan. Silloin ei jää himo päälle vaan saa sen täyttymyksen ja tyydytyksen. Joku pikku kakkupala vaan käynnistää himotuksen! Näin myös täällä.

  • Samoilla linjoilla! Olen nimittäin myöskin elänyt aikaa, jolloin söin joka päivä jotain ja ikävä kyllä se myös alkoi näkymään. Ja pahinta juurikin se jatkuva himo, joka ei ikinä tyydyttynyt täysin muutamalla karkilla, mutta ei myöskään loppunut koskaan, koska söi aina jotain. Jatkuva kierre. 😀

 3. Itse oon ehdottomasti kans joko tai ihminen herkuttelun suhteen 😀 ihan mielenkiinnosta kyselen et kuinka usein suurinpiirtein vedät kunnon mätöt? Oot meinaan niin hyvässä kunnossa! Itsel tulee vedettyä 1-2 kertaa kuukaudessa ja mietin vaan et onkohan kauheesti kehityksen tiellä semmonen, osaatko sanoa? 🙂

  • Heippa! Itelläni vaihtelee kovasti, esimerkiksi nyt en varmaan moneen kuukauteen oo syönyt oikein mitään herkkuja, toisinaan taas useammin. Ehkä kerran kuussa keskimäärin. En jaksa uskoa, että tuo sinunkaan määrä vaikuttaisi negatiivisesti kehitykseen tai keräisi rasvaa. Oikeastaan päinvastoin, välillä on hyvä antaa etenkin mielen tuulettua ja syödä juuri sitä, mitä mieli tekee. 🙂

 4. Onnea onnea!! 🙂 täälläkin yks joka ei ymmärrä sanaa kohtuus kun herkutellaan! Se on aina överit 😀 Tänään leipasin tuplasuklaamutakakun ja itsehän söin siitä puolet, vähän kyllä säälittäväks jäi tän päivän namittelut, mutta hyväksyttäköön kun eilen oli pääpäivä 😀 Tavotteenahan olis että pitäisin överiherkuttelut max kerran viikossa, mutta useimmiten sen venyy kahteen päivään 🙁 oisko vinkkejä tähän miten pystyisi pitään herkkupäivät harvemmin? 🙂 ps. oot mahtava ja supereita sun nää postaukset!

  • Kiitos ja ihana kuulla, että oot tykännyt lukea! <3 Helpostihan tosiaan herkuttelu jää päälle, se on totta. Ite saan pidettyä mättämisen vain yhdessä päivässä niin, että varmistan, että seuraavana päivänä kaapissa ei yksinkertaisesti ole mitään herkkuja. Ostan herkkupäivälle vain sen verran, että kaikki menee. Ja jos ei mene, heitän loput pois. Ettei aamulla kaapissa sitten tosiaan kummittele vielä suklaalevyn puolikas. 😀 Se myöskin auttaa itseäni, että suunnittelen herkkupäivän jälkeisen päivän ruokailut ja treenit jo etukäteen. Hyvin suunniteltu on nääs puoliksi tehty! Suosittelen päättämään vaikkapa yhden herkkupäivän viikkoon ja pitämään siitä aina kiinni. Niin siihen tottuu, eikä välttämättä montaa päivää enää tee mielikään. Toivottavasti nämä hieman auttoivat. 🙂

  • herkutteletko kerran viikossa vai harvemmin? ja mitä yleensä sillon syöt ja millasia määriä? 🙂 ja saisko myös ohjetta noihin kakkusiin? 😀

  • Se vaihtelee, mutta keskimäärin herkuttelen ehkä kerran kuussa. Syön ihan niin paljon kuin tekee mieli! Omia lemppareita on kaikki leivät ja muut pullatuotteet, joten niitä menee kovasti. 😀 Toki sitten syön ihan karkkia ja esim. jotain todella kevyttä ruokaa, kuten kermaista pekonipastaa, hah! Kakkujen ohjeet löytyy täältä http://www.kinuskikissa.fi/smoothie-kakku/?hakusivu=1 ja täältä http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklaa-marjaspiraali/?hakusivu=1. Tuolla on paljon muitakin hyviä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta