Minkälaiseksi bikini fitness on muokkaantumassa?

Hei ja pahoittelut hiljaiselostani! Tuntuu, että oon viimeiset pari viikoa vaan viuhunut sinne ja tänne. Laskin, että oonkin pelkän yhden viikon aikana matkustanut lentäen 944km ja autolla 980km. Nyt tässä viikonloppuna ekan kerran saan vaan olla, mikä tuntuukin melko mukavalta. Tai siis tänään. Eilen ajoin edestakaisin Lahteen ja vietinkin siellä koko päivän. 😀

Kävin tosiaan eilen vääntämässä vähän uusien bikinikisaajien selkäranokoja mutkalle meidän Team Fitin seminaaripäivillä. Tosi mukavaa hommaa, mutta tosiaan tuo ajaminen käy kyllä taas oman selkärangan päälle kovasti. Loppumatkasta olin vääntäytynyt aikamoiseen ihme monkuraan, että pystyin olemaan paikoillani!

image(48)

Kinkut rivissä!

Nyt kun tässä alkavat omatkin kisat taas olemaan sen verran ajankohtainen asia, että niistä viitsii alkaa puhumaan, oon taas uppoutunut hieman syvemmin lajin sisään. Eilen juteltiin Kirjovaaran Sampon kanssa, joka toimii nykyisin bikinin päätuomarina, siitä, kuinka bikinin kriteerit ovat muuttuneet viime aikoina. Bikini fitness on tuore laji, joka tuntuu olevan jatkuvassa muutoksessa. Lajin vaatimuksia muutetaan, kilpailuasujen ja -asentojen kriteerit muuttuvat, sarjoja yhdistellään tai jopa poistetaan nopealla aikataululla. Ja valitettavasti tiedoitus kilpailijoille ei aina pysy ajan tasalla. Esimerkiksi joku vuosi muistan, kuinka masters-sarja poistettiin syksyltä kokonaan. Yhtäkkiä, kisakaudella. Masters-sarjaan aikoneet kisaajat olivat ostaneet jo kisalisenssinsä ja useimmat alkaneet jo dieettinsä, ja yhtäkkiä sitä sarjaa ei enää ollutkaan, mihin piti tähdätä. Tänäkin vuonna kaikki junnusarjat on poistettu syksyltä ja keskitetty vain kevääseen.

Laji elää ja kisaajien pitää elää siinä mukana. Pitää olla valmistautunut siihen, että muutoksia tulee ja nopealla aikataululla pitää muokkaantua myös itse mukana. Kisapaikallakaan ei aikataulut lähes koskaan ole ajantasalla, vaan ne venyy ja paukkuu, varsinkin, jos ollaan ulkomailla. Toisinaan takatiloissa ollessaan kisaajat saattavat saada tietoa, mistä kukaan ei ole puhunut aiemmin. Joskus ruuvaillaan napakoruja pois, kun niitä ei saakkaan olla ja viime vuoden MM-kisoissa yhtäkkiä takaposeeraus pitikin olla erilainen. Ok! 😀

image(49)

Tällä hetkellä bikini fitnestä koitetaan selvästi ”siistiä”. Takaposeeraus on muutettu vähemmän provosoivaksi, ja liiasta pyllistyksestä rokotetaan. Selkää avataan hieman bodymaisesti ja toinen käsi pitää olla lantiolla. Mielestäni paljon tyylikkäämpi, kuin edellinen poseeraus. Tällä nykyisellä posella myöskään niitä omia kankkujaan ei pysty huijaamaan niin kovasti todellisuutta isommiksi, koska tosiaan järkyt pyllistykset jäävät pois. Me like.

Muutoinkin bikini on ollut omaan silmääni monella kisaajalla hieman liian tyrkkyä. Sanon aina omille poseeraustytöilleni, että älkää vilkuilko taka-asennossa tuomareita, älkää heilutelko olkapäitänne, älkää heilautelko hiuksianne överisti. Yksinkertaisesti älkää näyttäkö siltä, kuin olisitte ihan jossain muualla, kuin kisalavalla. Tyylikkyys on mielestäni se, mikä saa kisaajan näyttäytymään oikeassa valossa. Ja nyt tähän suuntaan ollaan menossa. Mielenkiintoista seurata nyt kevään kisoja, kuinka paljon oikeasti annetaan varoituksia tai pudotetaan pisteitä liiasta flirtinomaisesta esiintymisestä. Mielestäni tämä bikinin esiintymisen siistiminen on kuitenkin enemmän kuin tervetullutta. Mitä te ootte mieltä?

image(46)

Meitsikin pääsi eilen vähän pakarapoltteen makuun!

Toivon, että pikkuhiljaa bikinikin alkaa saamaan selkeitä uomiaan, joissa pitäydyttäisiin. Vaikka kriteerien muutokset sinänsä ymmärtää, on kilpailijoiden kuitenkin kovin haastavaa kehityskaudella kehittää omaa fysiikkaansa, pohtia dieetillä, minkälaista kireyttä haluttaisiin, ja harjotella esiintymistään, kun ei voi tarkalleen koskaan tietää, minkätyyppinen on sen hetken toivomus bikini fitness-kilpailijan olemuksesta.

Oma murheenkryynini tietysti tällä hetkellä on oma kroppani. Olen koko ikäni voivotellut omia reisiäni, kun ne ovat niin kovin pienet verrattuna taas takalistooni. Pyllyni tuntuu kasvavan kun vain ajattelen sitä, mutta pohkeet ja varsinkin takareidet ovat ihan onnettomat. Oma ajatukseni on, että niihin pitäisi hakata kokoa vielä vaikka kuinka. Mutta sitten taas herää kysymys, että tarvitseeko oikeasti? Kun taas pohdin esimerkiksi Jaana Malytchevaa, joka juuri sai pro-kortin, eihän hänelläkään kovinkaan suuret reidet ole. Ja toisaalta, mm. Michelle Lewin joutui kisojaan varten sulattamaan pois reisilihaksiaan, kun ne olivat liian suuret kriteereihin nähden. Että eihän siellä sinänsä isoja lihaksia haluta, vaan kisaajan pitää olla selvästi erinäköinen kuin esimerkiksi body fitness-kisaajan. Voi tätä vaikeuden paikkaa. Haastavaa näitä asioita on pohtia ja varsinkin omaa peilikuvaansa yrittää objektiivisesti katsoa.

image(47)

Olkapääni ovat mielestäni taas hieman epätasapainossa käsien kanssa muutoin. Olat kun ovat itselläni ihan suht hyvin saaneet kasvua, mutta kädet taas onnettomat narut! 😀 (Ei siis johtune siitä, ettei kiinnosta niitä koskaan treenata) Selkään pitäisi saada myöskin lisää lihaa, koska selkäkin nykyään arvostelun kohteena on, ja sitä jopa hieman levittää pitäisi. Eihän tämä bikinikisaajalle ole aikaisemmin tullut kuuloonkaan, hiukset selän päälle vaan ja koko selkä piiloon! Joskus jopa kuulin sellaisen villin huhun, että joku olisi liimannut hiukset kiinni selkään, ettei selkää vain näkyisi. Tiedä sitten, mikä oli syynä. Aikamoista. 😀

Nyt kun junnuja ei myöskään syksyisin ole, tai ainakaan tänä vuonna, niin pitänee myös miettiä, olenko valmis jo naisten sarjaan. Tai valmishan en ole koskaan, mutta että saisinko itseni pysymään siellä pinnalla, vai uppoaisinko muiden sekaan kuin iso kivi. Siinäpä on taas mietittävää.

Kaikenkaikkiaan on jollain lailla taas tosi ihanaa miettiä näitä juttuja. On ihanaa jakaa omaa tietotaitoani, jota jo hieman on kertynyt, uusille junnuille ja on ihanaa valmistaa omaa fysiikkaansa. Viikon päähän olen sopinut treffit myös Sampon kanssa, jotta voidaan sitten yhdessä lätistä näistä päivän polttavista puheenaiheista ja arvioida, että mistäköhän naruista pitäisi tämän tytön taas vedellä!

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!

sonja

6 vastausta artikkeliin “Minkälaiseksi bikini fitness on muokkaantumassa?”

  1. Juu, parempaan suuntaan ollaan bikinin kanssa menosssa. Musta on erittäin hyvä uudistus, että hiukset pitää olla pois selän edestä. Ei siis mennä pelkästään niitten kankkujen avulla, vaan selkääki pitää treenata!

    • Oon samaa mieltä! Jotenkin tulee muutenkin paljon tyylikkäämmän näköiseksi taka-asento. Ja onhan se jotenkin ollutkin kummallista, että kun on laji, jossa kokonaisuus ratkaisee, niin sitten selän saa peittää kuitenkin kokonaan! 😀

    • Näin minulle päätuomari kertoi ja kävin vielä vilasemassa IFBB:n kilpailukalenteria, niin tosiaan siellä ei junnuja syksyllä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta