Fitness- vai fatnessjoulu?

 Edit. Julkaistu vasta vuorokausi kirjoituksen jälkeen, koska unohdin eilen painaa niinkin turhaa nappia, kuin ”julkaise”!

Heippa!

Kello on läppärini mukaan tasan 00:00 ja minä täällä olen aivan voimissani, kuin oisin juuri herännyt. Pohdin toisinaan, että tarvisin varmaankin jonkinlaisen kiertävän vuorokausisysteemin, jossa päivissä oisi runsaasti enemmän tunteja kuin 24. Heräsin esimerkiksi tänää klo 6, menin töihin, tulin kotiin, menin päikkäreille klo 17, heräsin klo 20. Menin ysiksi salille, tulin kotiin vähän vaille yksitoista, ja nyt, kello kahdeltatoista yöllä olen käynyt suihkussa, syönyt ja voisin valvoa vielä reippaat viisi tuntia, ja mennä sitten nukkumaan. Mutta ehei, kun seitsemän tunnin päästä pitäisi olla jo lampsimassa tuolla märällä ja aamuisella katukivetyksellä. Hmph. Ei sovi mulle ollenkaan tämmöinen.

image(40)

Vakavalla iltajumpalla.

Tässä yksin yökukkumisessa on myös se raskas, erittäin rasittava ja raastava vika: telkkarista ei tule mitään. Ei mitään. Katsoin äsken Yle Teemalta oudointa ohjelmaa, mitä oon ikinä nähnyt mistään kuvaputkesta. Ohjelman infossa luki ”Kasvutarina nuoren pojan elämästä. Teinikipujen lisäksi hän on puoliksi poika ja puoliksi kala.” En oo ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Ohjelma oli kaikenlisäksi animaatio, ja se oli niin surkea, että mun oli pakko vaan tuijottaa sitä suu auki pitkän aikaa. Tällä hetkellä katson uusintana Miss Universumia, hehehe. Odotan innolla, millon tulee nolo kruunaushetki. Ootteko nähneet? Kun Miss Universum kruunataan, fanfaarit soi, tyttö itkee onnesta, yleisö hurraa, kruunu isketään päähän, kaikki on täydellistä! Sitten valkotakkinen juontaja tepastelee lavalle kotisohvalle asti huokuvan häpeän saattelemana. ”I have to apologize…” Juuri kruunatun tytön onnellinen virne muuttuu hitaasti epäuskoiseen peilin edessä opeteltuun tekohymyyn, kun selviää, että jaahas, voittaja olikin toinen tytöistä. Sori hei, kruunu pois! Ei saisi varmaan nauraa, mutta olihan se nyt huvittavaa. Ei siinä mitään kaveri, kaikki tekee virheitä. Se, joka ei tee virheitä, ei tee mitään. Ja mitä näitä nyt on. Hehehe.

Tästä huvittuneisuudesta voinkin aasinsillalla siirtyä toiseen aiheeseen, joka mua näin joulun alla huvittaa. Ehkä vähän hämmästyttääkin. Blogit ja naisten lehdet kun pursuavat jouluisine numeroineen otsikkoja ”Näin vältät jouluähkyn”, ”Miten syödä terveelisesti joulupöydässä” ja ”Minimoi joulukilot!”. Eeh, really? Kyllä jotenkin taas huomaa, että tehdään kärpäsistä härkäsiä. Tai ei siinä, ehkä joku oikeasti tarvitsee apua joulun överimättämisen hillitsemiseen. Mutta luulisi sitten olevan jo muutenkin avuntarpeen paikka. Kuitenkin, kun rehellisiä ollaan, niin sillä ei ole mitään väliä, mitä syö joulun ja uuden vuoden välissä, vaan sillä, mitä syö uuden vuoden ja joulun välissä. Tuntuu, että ihmisiltä välillä katoaa punainen lanka terveellisesti syömisessä, eikä nähdä näiltä kaikenmaailman vinkeiltä isompaa kuvaa. Nähdään vain lähinnä yksityiskohtia, joihin tartutaan hullun kiilto silmissä, mutta sitten taas ne isommat, perustavaa laatua olevat asiat jäävät taka-alalle. Kuten se, että jos syöt vuoden ympäri terveellisesti, joulu ei tee sinulle plus kahtakymmentä kiloa, eikä jouluherkuttelu tee sinusta pahaa ihmistä. Tietysti jokainen saa tehdä, kuten itsestä tuntuu parhaalta, mutta näin itse asian näen.

image(41)

Ihan oikeaa riisipuuroa, sokerilla!

Minä en ole bloggaaja, enkä ylipäänsä ihminen, joka tykkää tehdä proteiinileivonnaisia tai tehdä kaikista herkuista light-versioita. Valitettavasti kokkaustaitoni eivät ole kummoiset, tai ehkä lähinnä kysymys on siitä, etten jaksa kehittää niitä. Olen niin mukakiireinen ja mieluummin käytän senkin energian johonkin muuhun. Syön ympärivuotisesti puhtaasti ja erittäin reilusti hyvistä ainesosista koottua muonaa, joten silloin kun herkuttelen, teen sen erittäin puhtaalla omalla tunnolla ja teen sen kunnolla. Syön ihan oikeaa rasvaa ja ihan oikeaa sokeria. Ja se toimii minulle näin. Jouluna aion pari päivää ahtaa itseni aivan täyteen sukulaisten tekemiä ihania ruokia ja köllötellä mahani vieressä. En todellakaan aio laskea syömiäni kaloreita tai syödä joulupöydästä vain kraavilohta. Eieieii. Se, että jatkuvasti kieltäisin itseltäni kaiken, koituisi kuitenkin ennen pitkään kohtalokseni.

Terveellisyys on mahtavaa ja tiedän, että hyperterveellisyydestä on kasvanut myös jumalaton trendi, mutta oikeasti. Kenenkään hyvää kuntoa tai hyvää kroppaa ei joulu pilaa. Päinvastoin, mielestäni on hyvä antaa itselleen välillä löysää. Ei liikaa, mutta välillä. Tosi ikävältä ajatukselta mielestäni kuulostaa se, että joulunakin pitäisi miettiä jatkuvasti, mitä saa syödä ja mitä ei saa syödä. Joulu on kuitenkin iloinen juhla, toivoin, että jokainen juhlistaa sitä niin, että pystyy myös itse olemaan onnellinen.

Nyt minä koitan mennä nukkumaan, vaikka olisin edelleen valmis esimerkiksi toiselle treenille, mutta ei auta. 😀 Hyvää yötä <3

sonja

8 vastausta artikkeliin “Fitness- vai fatnessjoulu?”

 1. Netflix, HBO, Viaplay… siinä muutama ratkaisu yökukkumiseen. Terveisin toinen yökukkuja. 😉

  • Joo! Mulla onkin Viaplay ja Sonera Viihteen oma leffavuokraamo. Oon vaan jotenkin niin huono kattelemaan leffoja itekseni, varmaan, kun en voi kommentoida juonen kulkua jatkuvasti toiselle. 😀

 2. ”Blogit ja naisten lehdet kun pursuavat jouluisine numeroineen otsikkoja ”Näin vältät jouluähkyn”, ”Miten syödä terveelisesti joulupöydässä” ja ”Minimoi joulukilot!”. ”

  Musta kyllä päinvastoin nyt jo neljässä blogissa ainakin puhuttu siitä, miten sillä ei ole mitään väliä mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä. Me Versus Myself, Super fit me, Ever fit ja Mansikkapilvi nyt ainakin kirjoitti samasta aiheesta. Ja sitten pari on kirjoittanut siitä, miten välttää ähky ja huono olo.

  • Hyvä niin, minun silmään on pistäneet nuo toiseksi mainitut 🙂

 3. Juuri näin. Ihan samaa olen ihmetellyt jo marraskuun lopusta asti siellä täällä silmiin hyppiviä otsikoita kuinka välttää ähky ja joulukilot ja kaikki kamala mitä tuo syntinen jouluruoka tekeekään.. hohhoijaa. Lievästi sanottuna taidetaan hieman liioitella ja tätä pitkään jatkunutta yliterveellisyys/fitness buuma lietsotaan jouluunkin. Relax ihmiset, luulen että terveempää on nauttia niistä joulun ruuista ja herkuista kuin stressata jokaista suupalaa tai völiin jäänyttä saliviikkoa.. 🙂

  • Näinpä 🙂 Muutaman päivän ohiruokailu ei kuitenkaan kaada muiden kuukausin aikana tehtyä työtä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta