Joulun paras lahja

4 päivää jouluun on, laskin aivan itse eilen!

Mä en ole oikein jouluihminen. Rumat ja mauttomat jouluvalot saavat oksennusreaktion aikaan ja kaikki perinteiden perinteet saisivat mun mielestä joutaa roskakoriin. En tykkää siitä, että joka joulu kulkee aina tietyn kaavan mukaisesti ja on jotenkin.. Jotenkin tönkköä. Tönkköä ja kaavamaista. Vanhoollista.

Tämä joulun edeltävä aika on kuitenkin sinänsä poikennut muista vuosista, että tällä kertaa joulu tuntuu oikein kivalta ajatukselta. Jopa semmoiselta, mitä voisi odottaa. Tämäpä juortaakin juurensa oletettavasti siitä, että sainkin oman parhaan joululahjani tänä vuonna jo etukäteen. Sain nimittän tehtyä kaksi perhettä onnellisiksi.

image(38)

Jouluapua-ryhmä oli meikäläiselle aivan tuikituntematon ennen tätä joulua. Työkaveri vinkkasi sivustosta ja hetken selailemalla selvisikin, mistä oli kyse: Noin 400 suomalaista perhettä oli vailla joululahjoja. Syyt olivat moninaisia, mutta useimpien kohdalla kyse oli todella huonosta taloudellisesta tilanteesta. Työttömyyttä, vakavia sairauksia, masennusta, ikäviä perhetilanteita. Niistä olivat näiden perheiden arki tehty. Ja voi, tunteellisena ihmisenä jo nämä perheiden tarinat pistivät kaivelemaan roskia silmistä!

Sympaattisinta perheiden kohdalla oli se, että suurin osa toivoi etupäässä lapsilleen jotain: leluja, vaatteita, hygieniatarvikkeita, jouluruokaa. Olin hetken päästä jo suhteellisen valmista kauraa tilaamaan itselleni tilataksin, johon survoisin koko Sokoksen varaston ja ajamaan näiden neljänsadan perheen luokse jakaen lahjoja kuin itse joulupukki konsanaan! Rauhoittelin kuitenkin itseni hyvällä menestyksellä ja ajoimme kaverin kanssa kahden perheen luokse.

Oon aina kovin skeptinen näiden juttujen kanssa. Että ”jaajaa, onkohan nyt kuitenkaan hätä kädessä? juujuu, että ei ole varaa vai, jaahas, ja paljonkohan tästä nyt jää sitten teille käteen edes ja kuinka suuri osa menee aivan väärään osoitteeseen, että justiinsajuu”. Viemällä lahjat ihan perille asti kuitenkin varmistuin, että ne päätyivät tismalleen oikeeseen paikkaan ja viattoman kiitollisten ilmeiden saamisen jälkeen en voinut olla enää mitään muuta kuin onnellinen. Hymyilen vieläkin, kun muistelen toisen perheen äidin ilmettä, kun lastasimme hänelle toivomaansa ”prinsessatavaraa” 3 veelle tytölle. Voi iih! Ihan huippujuttu, suosittelen ensi jouluna vilkaisemaan tätä! Tämän joulun perheet ovat kaikki saaneet lahjansa onnellisesti perille jo.

image(37)

Näitä kaikenmaailman keräyksiähän on nyt joulun alla vaikka millä mitalla. Vanhuksille, Etiopian lapsille, vettä köyhiin maihin, vaikka mitä. Ja hienoahan se on! Ostin itsekin Body Shopista tuotteen, jonka mukana samalla lahjoitin Etiopialaiseen perheeseen vettä. Mutta jotenkin nää pistää aina epäilyttämään. Että vaikka osa menisikin oikeasti kohdemaahan, niin todellako, koko päivän puhtaat vedet? Toivon, että asia on näin, mutta mistäpä sen tietää. Tämä Jouluavun konkretia kuitenkin ilahdutti kovasti ja sai miettimään, että kuinka hyvässä asemassa sitä itse taas onkaan. Se kun kovasti tuppaa unohtumaan, kun on kaikenmaailman tärkeitä kriisejä, kuten, että mulla ei ole oikeanväristä paitaa, joka mätsäisi kynsilakan kanssa.

image(39)

Sain eilen tehtyä jo joulusiivouksenkin (joka on siis ihan must jos haluan saada rauhan itselleni 😀 ) ja kaikki lahjakääryleetkin on jo ostettu. Joka on muuten aivan epätavallista, että tähän aikaa jo, ohhoh!

Mun puolestani joulu saa siis tulla!

sonja

6 vastausta artikkeliin “Joulun paras lahja”

 1. Aivan ihanasti tehty!! 🙂 Voin kuvitella miten hyvä mieli tosta tulee kun pääsee toteuttamaa jonkun toisen toiveen, jaettu ilo on paras ilo. Kiva kuulla, että jokainen perhe sai apua tontuilta. Pitää itse ensi jouluna laittaa oma panos tuohon. Iloista Joulunaikaa!

  Ps, upea koti sulla!

  • Näinpä! Oon aina tykännyt antaa lahjoja, ja nyt kun lahjat olivat todella toivottuja ja hartaasti odotettuja, niin tunne oli kyllä mieletön! Suosittelen kyllä vilkaisemaan tuon ensi jouluna 🙂

   Kiitos kovasti ja mukavaa joulua sinne!

 2. Pakko myyjänä kommentoida 😀 Ja ei, mulle ei makseta tästä.

  Ostamastasi lahjasta menee tietty summa WaterAid -järjestölle, joka rakentaa Etiopialaisiin kyliin kaivoja, vedenpuhdistamoita jne. Näiden kustannusten perusteella on laskettu, paljonko maksaa puhdas vesi päiväksi viisihenkiselle etiopialaiselle perheelle. Body Shop on sopinut järjestön kanssa tietyn tavoitesumman, jonka täyttyessä ylimenneet varat järjestö käyttää muihin veden tarpeessa oleviin kohteisiin. Kiitos siis sinulle, sillä nämä rahat menevät oikeasti hyvään asiaan 🙂

  Taidanpa ensi vuonna itsekin kurkistaa Jouluapua-ryhmään, kiitos myös vinkistä! Tänä vuonna vein itse pari pientä lahjaa Joulupuu-keräykseen, joka myös ymmärtääkseni jakaa lahjat vähävaraisiin perheisiin Suomessa.

  Mahtavaa uutta vuotta Sonja!

  Toivoopi, ex-jäätelökioskikollega

  • Heippa! Hei ihana kuulla, kiitos tiedosta! Jotenkin tällaista perusskeptistä ihmistä pistää vaan epäilyttämään, kun rahojen päämäärää ei luonnollisesti tule ikinä näkemään, eikä näin ollen ole mitään hajua, mitä lahjoitetulla summalla tehdään. Tämä kuitenkin piristi! 🙂 Ja suosittelen tsekkaamaan ens vuonna tuon Jouluavun! Huippua vuoden alkua sullekkin Juuli! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta