IFBB MM-kisat kotisohvalta käsin

Nonniin, heipä hei vaan. Nyt on tännekkin suuntaan kotiutunut ihana pieni syysflunssa, joka pistää kyllä rasittamaan niin, että. Kuumettakin on noussut joten eipä auta muuta kuin lueskella laskiksen tenttiin ja, vain siis välillä, katsella viikonlopun IFBB MM-kisojen tuloksia. Team Andron sivuilta löytyi hyvin kuvia, joista pääsee vähän itsekin mehustelemaan mennyttä viikonloppua. MM-kisoihin osallistui 53 maata ja taso kuvien perusteella näytti kovalta.

Näistä pirskeistähän saatiin taas uusi bikini pro Suomeen, nimittäin tietty Sofia Ruusila-Nousiainen! Aika huikea kyllä naisen vuosi. Ekat Suomen kisat keväällä 2015, joissa sijoittui toiseksi. Saman vuoden syksyllä SM-voitto sekä overall-voitto. Ja nyt MM-voitto, josta napsahti samalla myös ammattilaisuus. Aikamoista, ei voi kuin ihailla. Useinhan se niin menee, että huippukisaajat eivät roiku Suomen kisojen kakkosena tai kolmosena pitkään, vaan usein tie huipulle on hyvin suoraviivainen ja nopea. Poikkeuksia tietysti on.

normal_DSC_9780~8normal_DSC_9787~7Sofian heikkoutena ensimmäisissä kisoissaan keväällä oli ehdottomasti jalat ja etenkin pakaraosasto. Täytyy kyllä sanoa, että aikamoista duunia on tehnyt lyhyessä ajassa, koska etenkin pakarat näyttävät aivan eri ihmisen gluteuksilta kuin keväällä. Tietysti myös poseeraus ja bikinien asettelu saattaa tehdä oman tehtävänsä, mutta joka tapauksessa. Toki jalat edelleen pienet ovat, mutta enpä usko, että Sofia työntekoa pelkää, joten kehitystä varmasti edelleenkin luvassa.

normal_DSC_0314~8Moni on sanonut alusta asti, että Sofiassa on potentiaalia, koska on kansainvälisen näköinen. Hän on kaunis ja esiintyminen on rauhallista, joka saa sen näyttämään arvokkaalta. Hänen lookkinsa on aina hyvin huolitellun näköinen, jonka ansiosta hän erottuu line upista joka kerta.

normal_DSC_0315~12Jos nyt omaan silmään jotain kehitettävää löytäisin, niin paikan päällä katsoessa tästä kisaajasta ei löydy tiettyä kisaamisen iloa. Pitkä missihistoria varmaan tekee osansa siihen, että olemus ja hymy ovat edelleen hyvin missimäisiä, eikä oikeaa käsin kosketeltavaa iloa löydy Sofian kasvoilta. Nämä ovat tietysti kuitenkin vain makukysymyksiä, ilmeisesti tuomarit ainakin ovat tykänneet tästä pidättyväisestä esiintymisestä.

normal_DSC_0815~5normal_DSC_0814~8Oma ehdoton suosikkini, eli Klemetin Henriikka sijoittui neljänneksi omassa sarjassaan. Huikea suoritus, vaikka toki itse olisin toivonut korkeampaakin sijoitusta, koska omaan silmääni Henriikka on todella hyvännäköinen. Usein hyvännäköinen kisaaja tosielämässä onkin pettymys, mutta tämä nainen saa kyllä ihan kuntosalillakin osakseen oman tuijotukseni!

normal_DSC_0379~8normal_DSC_0390~8Henriikan sarjan vei Diana Salamon Unkarista, jonka fysiikka on kyllä tyrmäävä:

normal_DSC_0842~3Näiden bikinikaunottarien lisäksi tietysti menestystä saavuttivat Oona Ylitolonen (fitness 6. sija), Sherko Eliassi (men’s physique 3. sija), Tanja Räsänen (body fitness, 3. sija) ja Outi Nenonen (body fitness, 5. sija). Jos kuitenkin sisällyttäisin tähän postaukseeni jokaisen eri lajin, kukaan ei jaksaisi sitä lukea. 😀 Pureudun siis vai bikiniin, ylläri.

Se, mitä eroja bikinin SM-kisoihin on verrattuna kansainvälisiin kisoihin, on tietysti ne paljon puhutut: lihaksikkuus ja kireys. Maailmalla ei veroteta lihaksikkuudesta, eikä verisuonien näkymisestä, ellei nyt lavalle askella aivan naisten fysiikan tyyppinen neitokainen! Suomessa moni MM-kisoissa pärjännyt kisaaja olisi varmasti lentänyt finaalistakin ulos.

Takaposeerauksissa suurin osa levittää selkää, joka saa myös selän lihaksiston näkyviin. Tämä näyttää allekirjoittaneen mielestä ihan sairaan hyvältä. Se tuo tiimalasimallia esiin todella kauniisti ja selän lihakset ovat muutenkin hyvin tyylikkään näköisiä. Suomessahan tätä ei tee lähestulkoon kukaan, enkä ikinä suosittele tekemäänkään. Se tuntuu olevan Suomen lavalla ehdoton takapakki, koska on ”liikaa body fitness-kisaajan näköinen”.

Takaposeerauksissa silmään pistävää oli myös se, että ne olivat hyvin persoonallisia. Paino toisella jalalla, käsi lanteilla. Pelkkää suoraa takaposeerausta ei nähnyt lähes kellään.

normal_DSC_3554~4Videoitakin hieman vilkaisin ja kyllähän esiintyminenkin Suomessa ja maailmalla eroaa toisistaan kuin yö ja päivä. Sinne tänne heilumista ja itsensä esiin tuomistahan se kansainvälisesti on, melkein ärsyttävyyteen saakka. 😀 Vaikka aina esiintymisen tärkeyttä korostan, maailmalle lähdettäessä sen täytyy ihan oikeasti olla kunnossa. Jos ei osaa tuoda itseään todella hyvin esille, valitettavasti jalkoihin jää hyvin nopeasti. Ei siellä pelkkää fysiikkaa arvioida, vaan ihan kokonaisuutta ja esiintyminen on etenkin bikinissä erittäin suuressa valossa.

Vaikka kovatasoiset mittelöt olivat, kyllä taas näkyi silti jos jonkinmoista tyttöstä kuvissa. Aina jaksan miettiä, miten joku viitsii ihan MM-karkeloihin asti lähteä vajaalla kunnolla tai leopardi-bikiniellä. Kyllä, leopardia näkyi, myöskin jonkinlaista ampiaiskuviota. 😀 Saahan jokainen mennä minkälaisella lookilla tykkää, ei siinä. Valmentajan tehtävähän se olisi sanoa, onko aika oikea kilpailulle vaiko ei. Jos taustajoukoista ohjeita ei tule, siellähän se vika on, ei niinkään kilpailijassa. Jos omalle kohdalle mietin, haluaisin miljoona kertaa mieluummin, että valmentaja sanoisi takahuoneessa, että hei Sonja, sää oot tosi löysässä kunnossa, lähetään kotiin, kuin, että ei sanoisi mitään ja myöhemmin kuvista huomaisin, että olipahan muuten hirveä toi mun kunto.

Nyt minä palaan glögimukini pariin ja koitan parantaa itseni täällä. Jos vaikka pääsis treenaileenkin tässä vielä tämän viikon puolella, toivottavasti.

sonja

6 vastausta artikkeliin “IFBB MM-kisat kotisohvalta käsin”

 1. Toi Sofia on kyllä huikea. Aina ihmetyttää miten jollakin voi olla noin symmetrinen ja kauniisti pyöreä lihaksisto. Tässä kohdassa huomaa varsinkin sen, mitä tarkoitetaan kun puhutaan että osa syntyy vain kilpailijoiksi.
  Itse jos dieettaan tuollaisiin rasvoihin niin mulla on ainakin pakarat ihan eriparia ja lihakset on sellasia ruman neliskanttisia. Näytän lähinnä joltain epämuodotuneelta kääpiö-Hulkilta 😀

  • Hahaha! 😀 Sofia omaa kyllä kauniin lihaksiston ja samalla on kuitenkin siro kuin mikä. Olihan hän missiaikoinaan hyvin erinäköinen kropaltaan, eli onhan sitä työtäkin tehty varmasti kaksin käsin. Mutta siinä oot oikeessa, että geeniperimään ei ikävä kyllä voi hirveästi vaikuttaa! Joidenkin lihaksisto ja kropan malli muutenkin on kauniimpi, tai ehkä paremminkin lajiin sopivampi kuin toisien. En kuitenkaan usko, että näytät mini-Hulkilta! 😀

 2. Sofia ja Henriikka ovat kyllä upeita! IFBB:n uusi virallinen takapose on juurikin tuo kuvissa näkyvä paino toisella jalalla ja toinen käsi sivulla, sen takia ”perinteistä” suoraa takaposea ei näkynyt 🙂

  • Jaahas, no tämäpä uusi tieto minulle! Ilmeisesti Suomessa näin ei kuitenkaan ole? Tai ainakin vielä Suomen IFBB sivuilla uudesta asennosta ei mainintaa. Tiedätkö tästä?

  • Ei ole käsittääkseni tullut vielä virallista ilmoitusta Suomen IFBB:ltä, mutta monet kansainväliset kilpailijat ovat kommentoineet uusia poseja (tsekkaa vaikka Olga Egorovan facebook) 🙂

  • Joo, saaman pitää jääkö nuo pysyviksi tai tuleeko ihan tännekin asti! Toivottavasti, toi taka-asento on meinaan valovuoden parempi, kuin pelkkä tönönys. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta