Nainen (silareilla) on naiselle susi

Juuri hetki sitten juttelin kaverini kanssa, että mieti, kun olisit mies tai vaihtoehtoisesti lesbo. Mieti, kun pitäisi yrittää seurustella naisen kanssa. Minkä kamalan kohtalon omaisinkaan, jos minä seurustelisin esimerkiksi oman kopioni kanssa. Tai jonkun muun vastaavan ailahtelevan ja hankalahkon naisen kanssa. Järkyttävä ajatus.

Nainen on naiselle pahin. Nämä juoruavat, pahaa puhuvat, ilkeilevät ja katkerat olennot. Huorittelevat, haukkuvat, kierot otukset. Naiset. Mikä ilo onkaan edustaa tätä kaunista sukupuolta.

Mistä tämä erikoinen fitnessaiheesta poikkeava sepustus saikaan alkunsa, niin Eevin silikonipostauksesta. Varmaan koko Fitfashionin kirjava väki onkin tämän jo lukenut, niin minäkin. Mikä mainio kirjoitus! Todella hyvä, mietin. Näin 122 kommenttia. Mietin, pitäisikö. Ei pitäisi. Katsoin silti. Avasin kommenttiboksin ja iloinen yllätys oli kauniit viestit mitä oli suuri määrä tullut, mutta kyllähän sinne soraääniäkin mahtui, tietysti. Hauskin kommentti meni jotenkin tähän tyyliin: ”Kyllä nyt arvostus sinua kohtaan laski, kun luin, että sinulla on silarit. Tämä on viimeinen kerta kun vierailen blogissasi.” Katsoin tuota ja mietin, että mitä tässä maailmassa tapahtuu taas.

Silarit ovat naisille ehkä pahin keskustelunaihe ikinä fitnesskisaamisen ohella (ja useinhan nämä liittyvät toisiinsa). Se nostattaa niiiin naisten ihon kananlihalle, ettei ole tosikaan. Miksi? Oikeasti, kertokaa, miksi. Muistan elävästi, kun itse joskus aivan muusta aiheesta puhuessani lausahdin blogissani ”miten silarit ja tyhmyys edes liittyvät toisiinsa?” ja eiköhän siitä yhdestä toteamuksesta noussut äläkkä, koska eihän nyt silarit ja korkea ÄO voi olla samassa ihmisessä. Ei se ole mahdollista. Bimbojen hommaahan se on.

Kun laittaa naisia kadulla riviin, kuinka monella on jotain lisäkettä itsessään? Jotain epäaitoa hörpelöä? Aika monella. On ripsienpidennystä, hiustenpidennystä, meikkiä, tekorusketusta, tekokynsiä, silareita, botoxia, kirurgisia toimenpiteitä, hampaidenvalkaisua. Kaikkea löytyy ja harvinaisempi on nykyisin nainen, jolla ei mitään näistä ole koskaan ollut. Ja silti nämä ovat asioita, joista naisten pitää keskenään tapella ja syytellä toisiaan epäaidoiksi ja feikeiksi. Wtf? Heitän villin arvauksen, että nyt tätä tekstiä lukevilla tytöillä lähestulkoon jokaisella on jotain yllä olevasta listasta, ja oikeasti, koetko sinä olevasi epäaito ja feikki? Niinpä. Miksi sitten joku muu on, joka on halunnut ehostaa itseään?

image(3)Niin feikki!

Ylipäänsäkin ihmisen ulkonäkö on mielestäni ihan jokaisen oma asia. En ymmärrä edelleenkään sitä oletusta, että jotain maailman lisäkkeitä omaava nainen on jotenkin tyhmempi, kuin au naturel-nainen. Eikö tärkeintä ole kuitenkin se, mitä siellä sisällä on kuin se, mitä ulospäin näyttää? En minä ainakaan lähipiiriäni sillä perusteella valitse, kellä ei vaan ole silareita tai muita euroilla ostettavia epäaitouden merkkejä, vaan sen perusteella, kellä on korvien välissä jotain vastaavantyyppistä ajatuksenjuoksua kuin itsellänikin.

Uskon, että pääsyy esimerkiksi silareista järjettömän huudon järjestämiseen on epävarmuus ja pelko siitä, eikö itse riitä. Niin tyypillistä on, että haukutaan sitä, mitä itse ehkä sisimmissään haluttaisiin todella olla. Pelätään, enkö kelpaa ja yritetään epätoivoisesti polkea toisia alas, jotta itselle tulisi olo, että minä olen parempi. Minä kelpaan. Minä olen sentään AITO. Mutta kuinka oikein itseään kohtaan on jatkaa tällaista? Kuinka aito ihminen voi olla, jos ei koskaan tunne olevansa tarpeeksi hyvä, mutta silti todistelee olevansa?

Kuinka feikki minä olen?

Minulla on hiustenpidennykset. On olleet vuodesta 2010. Syy pidennyksille on niinkin syvällinen, kuin se, että oma tukkani on melkoisen ohut ja tykkään hieman pidemmästä ja paksummasta tukasta. Ainiin, ja värjään tukkaani myös. Oikeasti olen tosiaan ihan vaalea. Siinäpä se. Minä olen minä, oli minulla hiustenpidennykset ja meikkiä, tai sitten ei. Sama olento olen ihan kummassakin tapauksessa. En voisi ymmärtää, jos joku tulisi sanomaan, että ”et ole aito”. Eh, siis mitä?

Muita ylimääräisiä hörpäkkeitä itse en kanna meikin lisäksi. Mutta toki voisin, jos haluaisin. Jos mulla ei olisi luonnostaan pitkät ripset, voisin kuvitella, että laittaisin ripset keinotekoisesti. Jos olisin aivan lättärintainen, voisin kuvitella, että hankkisin lisätäytettä kirurgisesti. Jos minua haittaisi se, että olen vuodenajasta riippumatta valkoinen kuin lumiukko ja huuleni eivät ole kovin täyteläiset, tekisin näille asioille jotain. Ei nämä minusta ole mitään noloja tabuaiheita, ne ovat ihan meidän naisten jokapäiväisessä arjessa mukana olevia lisiä. Mistä tämä vouhkaus oikein kumpuaa? Eikö sitä jokainen saa itseään muokata ihan niinkuin lystää, ilman, että se kertoisi jotain syvällistä negatiivista sanomaa henkilöstä muutoin? Jos sitä näin alkaisi ajattelemaan, että luonnollisia pitäisi olla, niin eikö tämä minun epätoivoinen lihaksenkasvatusprojektinikin ole feikkiä? Yritänhän saada kroppaani muutettua jatkuvasti. Eh?

Minusta on oikeasti suoraan sanottuna iljettävää, miten naiset käyttäytyvät naisia kohtaan. Juuri viime aikoina olen kuullut läheiseltä ystävältäni, kuinka muutama naispuolen edustaja haluaa sotkea ystäväni parisuhdetta, minkä kerkeää. Mitä tämä touhu oikein on? Eikö olisi jo vuonna 2015 aika naistenkin vetää köyttä samaan suuntaan, eikä alituisesti kiskoa sitä kuin mielipuoli.

Naiset, olkaa toisillenne kivoja. Kyllä te osaatte.

sonja

36 vastausta artikkeliin “Nainen (silareilla) on naiselle susi”

 1. Mua kyllä naisena ottaa niin aivoon tää ikuinen hokema, että naiset sitätätätota toisilleen; ikään kuin miehet olisivat jalustalla ja kaiken tällaisen yläpuolella. Kyse on idioottimaisesta käytöksestä, eikä mistään sukupuoliominaisuudesta. Huorittelun, juoruamisen jne osaa kaikki sukupuolet yhtä hyvin.

  • Oletko todella sitä mieltä, että miehet ja naiset harrastavat tätä yhtä paljon?

  • Mietin ihan samaa. Kun katsoo poikaystävän kaveriporukkaa ja miesvaltaista työpaikkaa, niin ihan oikeasti, ei ne miehet sellasia ole kun naiset!! monesti olen miettinyt sitä että miksei naiset ole enemmän tuollaisia – jos mietitään tilannetta missä mentiin keilaamaan tutun syntymäpäiville, jossa oli erikseen miesten ja naisten radat, käytännössä kaikki tuntemattomia meille. Mies sulautui joukkoon heti, miehet juttelivat niitä näitä, mutta osa naisista vain moikkasi ja jatkoivat omien ”porukoiden” juttuja. Ei ollut samanlaista isoa porukkaa ja henkeä kun kundiporukassa.

   Hyvä kirjoitus 🙂

  • http://www.tiede.fi/artikkeli/tilaajille/juoruilu_tekee_hyvaa
   Kannattaa käydä tsekkaamassa tiedelehden uusin artikkeli juoruamisesta , jos aihe pohdituttaa. 🙂 Siitä saa ihan tutkimusperäistä faktatietoa asiasta, eikä tarvitse perustella asioita itselleen omilla havainnoilla, jotka helposti valehtelevat omasta ennakkoasenteesta riippuen. Jutussa tosiaan todetaan, että miehet ja naiset käyttävät juoroamiseen yhtä paljon keskustelu ajastaan – sukupuolemme on siis vapautettu kirouksesta. 😀 Sen sijaan miehet ja naiset kokevat tämän eritavalla.

  • Olen sitä mieltä, että niin kauan kun asiasta ei ole tutkittua faktaa, niin se on mielipide. Ja mielipiteenä on aika perseestä esittää halventavia stereotypioita kummastakaan sukupuolesta. En tiedä, miksi seksismi on edelleen niin yleistä blogeissa, vaikka harvempi ymmärtää kuitenkin pidättäytyä ainakaan ääneen lausumasta kansallisuuteen tai etniseen syntyperään perustuvia vihamielisiä stereotypioita.

   Omakohtaisena kokemuksena voin sanoa, että yksikään nainen ei ole minua huoritellut.

  • Tämä koko teksti on minun mielipidettäni. Tämä koko blogi on minun omia ajatuksiani täynnä. Tämä ei ole tiedeblogi, vaan ihan ainoastaan reitti minun mielipiteilleni. Minun asenteeni tai tekstini eivät ole vihamielisiä, vaikka sinä ne niin ottaisitkin. Harmi, että sinua ottaa tämä nyt aivoon niin kovasti. 😀

  • Tekstisi ei ole vihamielistä?
   ”Nainen on naiselle pahin. Nämä juoruavat, pahaa puhuvat, ilkeilevät ja katkerat olennot. Huorittelevat, haukkuvat, kierot otukset. Naiset”

   En nyt kyllä osaa enää yhtään sanoa sitten, mikä on vihamielinen mielipide, jos ei tuo.
   Ja tottakai minua ottaa seksismi aivoon, ihan yhtä paljon kuin kaikki muukin ihmisten dissaaminen sellaisten ominaisuuksien perusteella, joihin he eivät voi itse vaikuttaa (sukupuoli, syntyperä jne). Harmi, ettei sinua.

  • Näissä kirjotuksissa on aina se paha puoli, että minun yrittämäni huumorin vivahde ja kepeys ei näistä välity. Ota nyt kuitenkin ihan rauhassa, minä kirjoittelen juttujani aina pilke silmäkulmassa. Toivottavasti opin joskus kirjoittamaan niin, että se välittyy sinne ruudun toisellekkin puolelle 🙂

 2. Mua ei häiritse mitä kukakin haluaa kropalleen tehdä. Mua häiritsee vaan se ajatusmalli, että pienet rinnat, kapeat huulet tai lyhyet ripset olisivat asioita mitä tavallaan ”pitää korjata” , että niissä on jotain vikaa. Tietystikään näin asia ei ole eikä varmaan (toivottavasti) kukaan sitä tarkoitakaan, mutta valitettavasti tälläinen ajatusmalli usein paistaa kirjoituksissa, missä kyseisiä ulkonäköä muokkaamia asioita puolustellaan.

  • Näinhän asia tosiaan ei ole, niinkuin sanoitkin! Kauneutta on monenlaista ja kauneus on katsojan silmässä. Erilaisuus tekee ihmisestä erityisen. 🙂

 3. Silikoneissa on vaan se ero esim. hiusten värjäämiseen verrattuna, että se on kirurginen LEIKKAUS. Sairaalasta voi saada bakteerin jolla pilaat rintasi kokonaan. Musta on suorastaan kuvottavaa tämä silareiden normaalina pitäminen. Miten joku voi vapaaehtoisesti asettaa itsensä leikkauspotilaaksi? Kun itse jouduin sairauden takia nukutukseen ja operaatioon, pelkäsin kuollakseni. Entä jos en herääkään? Toimenpiteen jälkeen on lisäksi työkyvytön kipujen takia usean päivän. Kuinka tällainen operaatio voidaan normalisoida? Olen lääkäri ja velvollisuuteni on valan kautta vaalia ihmishenkeä ja terveyttä. Pienet rinnat eivät ole sairaus joka vaatii korjausleikkauksen. Ne jotka silikonit haluavat, pitäisi ensin viedä psykologin juttusille.

 4. Mun mielestä ainoa murhe silareiden ottamisessa on se, että nykyajan suurin positiivinen trendi, eli aate itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on ottaa suurta takapakkia. Silaritissien lisääntyminen väestössä antaa ihmisille vääristyneen mielikuvan siitä, että valtaosalla ihmisistä on keskisuuret tai suuret rinnat ja muunlaiset ovat luonnonoikku. Kyse on enemmänkin yhteisöllisestä ongelmasta ja kasvatuksellisesta vastuusta humaaniuden edistämisessä. Silikonien yleistyessä tulevilla tyttösukupolvilla on yhä hankalempaa pärjätä pienirintaisuutensa kanssa, koska ”kaikilla muillakin on normaalit, suuret rinnat.”
  Suurin silikonivillityksestä johtuva kauhukuvani on siis se, että joku pienirintainen nainen ottaa silikonit ja hänen aikuistuva tyttärensä todennäköisesti perii pienet rinnat. Miten ihmeessä tällainen äiti voi saada tyttärensä uskomaan että hänen pienet rintansa ovat kauniit ja että hän on aivan yhtä seksikäs ja parisuhdemarkkinoille kelpaava kuin muutkin? Vaikka silikonit ottaneet väittäisivätkin pitävänsä pieniäkin rintoja kauniina, sellaisten siivoaminen katukuvasta leikkauksella edistää vääristyneen kehonkuvan leviämistä.
  Oli surullista katsoa Anna Richardsonin tuottaman The Sex Education shown jaksoa, jossa ala-asteikäiset brittipojat pyydettiin vertailemaan kuvia alastomista naisvartaloista ja valitsemaan kuvajoukosta _normaali_ naisvartalo – noh, valtaosa pojista valitsi normikseen suurimmat silikonit omaavan hentoisen tyllerön. Kyllä se veti aikalailla vakavaksi! Itselläni on b-kupin pienehköt rinnat, jotka ovat kasvaneet vasta myöhemmällä iällä. Nykyään kuitenkin osaan kokea ne omaan kehooni täydellisinä ja olen tyytyväinen etten koskaan vienyt itseäni veitsellä silvottavaksi. Jos joskus saan tyttären, aion todellakin opettaa hänelle myös että nainen silikoneilla on naiselle susi.

  • Mitäpä, jos opettaisit kuitenkin tuleville lapsillesi, että kauneutta on monenlaista ja naisella on oikeus päättää omasta kehostaan? Aika kurjaa, että juuri tätä postauksessani kirjoittamaani kyräilyä oikein varta vasten halutaan opettaa.

 5. Muijat on sekoja.
  Pelätään enkö kelpaa-toi on niin totta.
  Itse olen ainakin parempi,olenhan aito.just tämä diipadaapa.

 6. Hei tyttönen, sinähän sen sanoit. Tämä ”joku” asettaa itsensä tietoisesti vaaraan sairaalabakteerien hyökkäyksen kohteeksi. Mitä se on sinulta pois? Viekö se yöunesi jos naapurin Maijan etumus kasvaa desin verran, vaikuttaako se sinun elämääsi? Tuon tekstisi perusteella näyttää vaikuttavan, joten kannattaa varmaan itsekin harkita psykologilla käyntiä mikäli kuormitat omaa elämääsi muiden ihmisten valinnoilla.
  Lääkärinä varmaan puutut myös jokaisen vastaantulevan mahdolliseen tupakointiin? Siinä kuitenkin saatetaan tehdä haittaa myös ympärillä oleville ihmiselle, toisin kuin tissien korjailussa. Vinkkinä noin virkaintoiselle lääkärille, niin olisi varmasti parempi kuluttaa tuo energia niihin ihmisiin jotka ovat oikeasti sairaana, ja jättää nämä tissit niitä ”hoitaville” kirurgeille.

  Haha pointsit hyvästä postauksesta! Eevin kommenteista hauskin poiminta mitä omaan silmään osui meni kutakuinkin näin: silikonien ottamista voisi verrata viiltelyyn, kummassakin käytetään veistä ja tavoitellaan hyvää oloa. Pitäisikö itkeä vai nauraa?! 😀

  • Hei Mia, veit kuules sanat suustani! Olin juuri vastaamassa lähestulkoon samanlaisen viestin tälle innokkaalle lääkärille. Mutta annanpa tämän puhua myös omasta puolestani. Hyvä sinä! 🙂

  • Jeps mutta hoitakaahan ne mahdolliset komplikaatiotkin sitten yksityisillä klinikoilla älkääkö tulko julkiselle niiden kanssa itkemään! On se nimenomaan muiden potilaiden hoidosta pois kun silikoninottaja tulee julkiselle päivystykseen.

  • Heippa tyttönen.

   Itse olen käynyt ottamassa implantit ja sain komplikaation leikkauksen jälkeen; serooman. Kun oire todettiin, olin yhteydessä klinikkaan, jonka kautta kävin leikkauksessa. Sain ohjeeksi palata takaisin klinikalle ja saman kirurgin käsiin, jossa komplikaatio hoidettiin pois.

   Toivottavasti pystyt jatkossa nukkumaan yöt, kun tiedät että nämä klinikat kyllä hoitavat yleensä komplikaatiot ihan itse 🙂 Toki jos klinikka sijaitsee esim. Helsingissä ja itse asustaa Rovaniemellä niin helpoin tapa on käydä sitten joko julkisella tai muulla yksityisellä klinikalla, koska leikkaava kirurgi on sen verran pitkän matkan päässä. Tietysti lääkärinä mielipiteesi toivonmukaan on, että kaikki potilaat hoidetaan? Kamalaa jos näin ei ole. Onhan toki leikkauskomplikaatiot itseaiheutettuja. Mutta niin on esimerkiksi myös jos alkoholistilta pamahtaa maksa, täytyykö hänenkin mennä yksityiselle puolelle koska itsehän on maksansa ryypännyt pilalle? Jos kantasi on tosiaan tämä, niin harkitsethan jotain toista ammattia 🙂 Itse toivon, etten ikinä päädy potilaaksesi.

  • Hyvä että kävit siellä omalla klinikalla. Fakta on, että moni käy otattamassa silikonit Virossa ja tuskinpa vaan sinne saakka lähtevät komplikaatioita hoidattamaan jos niitä ilmaantuu. Tietysti lääkärinä hoidan kaikki potilaat, mutta ei se silti tarkoita että hyväksyisin silikonikomplikaatioiden hoidatuksen yhteisestä pussista.
   Alkoholismi ei ole verrattavissa silikoneihin. Alkoholismi on sairaus. Silikonien ottaminen on oma valinta.

  • Entäs ylipainosta johtuvat sairaudet? Mielestäni suurimalla osalla ylipaino johtuu omista valinnoista.

  • Huh, mitä mä just luin. Toivon todella että valehtelit ammattisi. Mikäli et, niin mieti vielä ammatin vaihtoa. ”Älkääkä tulko julkiselle itkemään” – sinustahan oikein kumpuaa halu auttaa.

   ”Kunnioitan potilaani tahtoa. Pidän salassa luottamukselliset tiedot, jotka minulle on potilaita hoitaessani uskottu. Täytän lääkärin velvollisuuteni jokaista kohtaan ketään syrjimättä enkä uhkauksestakaan käytä lääkärintaitoani ammattietiikkani vastaisesti.” https://www.laakariliitto.fi/liitto/etiikka/laakarinvala/
   Kehotan lukemaan vielä tuon muutamaan kertaan.

   Kerta nämä ”silikoninottajat” eivät ole sinun mielestäsi julkiselle puolelle tervetulleita, niin miten esimerkiksi ystäväni joka ei käyttänyt töissä turvakenkiä vaikka pitäisi. Hän satutti jalkansa, mutta koska toisien kenkien jalkaan laittaminen oli ollut oma valinta, niin julkiselle ei siis ole mitään asiaa? Ei vaikka veroja on maksanut yli 20 vuotta. Entä autokolarissa ollut henkilö joka näpräsi kännykkää ajon aikana tai rekkakuski joka teki laittoman pitkää päivää. Hyi, yksityiselle siitä! Vain syöpäpotilaat ja perinnöllistä sairautta kantavat julkiselle. Paitsi tietenkin jos tupakoit, tai nait tietoisesti miehen jonka suvussa kyseinen tauti kulkee. Kaikkeen ei tietenkään ihminen itse voi vaikuttaa, mutta kyllä se elämä hyvin pitkälti ohjautuu omien valintojen mukaan.

   Kyllä ihminen voi olla hyvinkin ruma vaikka ei ulkoista habitusta näkisikään.

 7. Ymmärrän hyvin pointtisi sen suhteen, kuinka naiset käyttäytyvät todella huonosti toisiaan kohtaan ja olen samaa mieltä siinäkin ettei toisten ihmisten valintojen sinänsä pitäisi kuulua kauheasti muille, mutta..
  Se että kirurgisia kauneusoperaatioita pitäisi pitää ”normaalina” ja niiden lisääntymistä yhteiskunnassa ”hyvänä” asiana en voi käsittää. Itse en todellakaan pidä esim. Silikonirintoja omaavaa naista epäaitona tai vähä-älyisenä, lähinnä kauhistelen ja ahdistun tästä suunnasta mihin tämä yhteiskunta on menossa ja minkälaiset arvot ja tavoitteet ottavat aina vain suurempaa osaa täällä Suomessakin.

  Mielestäni on hyvä pohtia sitä kuinka moni nainen edes harkitsisi silikonirintojen ottamista, jos isoista rinnoista ei olisi muodostunut tällaista kauneusihannetta? Ei varmaan läheskään niin moni, kuin nyt.
  Toki kauneusihanteita on paljon muitakin ja esimerkiksi hiustenpidennyksillä, rakennekynsillä jne pyritään juuri näihin omaksuttuihin ihanteisiin, mutta paljon pienemmillä lähes olemattomilla terveysriskeillä. Tämä on se oleellinen ero näitä verrattaessa. Yhtään ketään silikonirintoja omaavaa naista väheksymättä olen vain todella huolissani siitä, kuinka moni tyttö on halukas ottamaan tuollaisen terveydellisenriskin vain sen takia, että tuntisi itsensä kauniimmaksi ja kauneuden kautta paremmaksi ihmiseksi.

  Tähän loppuun on vielä lisättävä, että ainakin omassa tuttavapiirissä silikonirintoja harkitsevat tytöt ovat poikkeuksetta olleet aina ne porukan kauneimmat : pitkät, blondit, superupeat tytöt, jotka jo lähtökohtaisesti saavat kauniilla ulkonäöllään paljon huomiota ja huom jotka omaavat kuitenkin jo vähintäänkin keskiverron rintavarustuksen. Toki kukin tehköön kropalleen mitä haluaa, enkä heitä lähde ihmisinä arvostelemaan jos leikkaukseen päätyvät. Harmittaa ja ihmetyttää vaan, ettei sitä hyvää fiilistä ja riittävyyttä omasta kropasta ja ulkomuodosta ole voitu saada jo ihan ilman niitä tissejäkin.

  • Nykyisin nuo ulkonäköpaineet ovat kovat ja surullista, että niin monet kokevat itsensä riittämättömiksi niiden keskellä. En tarkoittanut, että kirurgisia operaatioita pitäisi pitää hyvänä asiana, onhan se aika pelottava suunta oikeasti. Se, mitä tarkoitan, on se, että tällaiset operaatiot tai muutkin ulkonäköasiat ovat jokaisen oma asia ja jokaisen pitäisi antaa tehdä juuri niinkuin itse tykkää.

   Onneksi tuo järjettömän kokoisen rintavarustuksen trendi on jo aika lailla hiipunut! 😀

 8. Eevin kirjoitus oli kyllä hyvä. Kun ei se aitous ihan oikeasti todellakaan riipu vain ulkoisista asioista.

  Monesti sellaiset, jotka julistavat sitä että kaikki on kauniita, on sellaisia jotka on tosi jyrkästi tuomitsemassa jos joku haluaa tehdä itselleen jotain. Onhan se hyvä, jos on niin hyvä itsetunto että ei ”tarvi” feikata mitenkään, mutta aika harva on itseensä täysin tyytyväinen sellaisenaan (vaikka mitään suuria itsetunto-ongelmia ei olisikaan). Ja monesti ne suuret itsetunto-ongelmat juontuu jostain ihan muualta kuin toisten silikoneista tai muista paranteluista. Ei se nyt kuitenkaan kenenkään maailmaa kaada, jos joku tissitön haluaa tissit vaikka sellaisia ei ole luoja suonut. Harvoin ne niitä muille tyrkyttää tai mainostaa – esimerkiksi juuri Eevi Teittisen kohdalla kuulin nyt vasta silikoneista. Mun mielestä sen (silikoni)tissit ei luo kenellekään epärealistisia odotuksia naisvartalosta, nehän on ihan sopusuhtaiset ja normaalin kokoiset. Ja ne on ehkä aikanaan parantaneet sen itsetuntoa niin paljon että se on itseensä täysin tyytyväinen. Jos kaikki ihmiset olisivat itseensä täysin tyytyväisiä, niin maailma olisi hirveän paljon parempi paikka, koska sellaisilla ihmisillä ei ole tarvetta vetää toisia alas ollakseen itse ylempänä.

  • Olet oikeassa! Tuo viimeinen lause on kuin omasta suustani 🙂

 9. Hiusten- ja ripsienpidennykset, meikki, tekokynnet, solarium yms. eivät ole verrattavissa kirurgista toimenpidettä vaativaan silikoni-implantteihin. Leikkauksiin liittyy aina suuria riskejä, vaikka harvalle niitä komplikaatioita tuleekaan. Ehkä se on yksi syy, miksi monet vastustavat ajatusta silareista (tai muista kauneuskirurgisista leikkauksista). Lisäksi taloudelliset kustannukset ovat suuremmat näissä leikkauksissa, kuin näissä edellämainituissa pienemmissä ”feikkaustoimenpiteissä”. On eri asia laittaa monia tuhansia euroja uusiin ruumiinosiin, kuin ehostaa kympeillä tai satasilla kehon/kasvojen yksityiskohtia. Ja sitten jos toimenpiteestä tulee komplikaatioita tai joudutaan jälkikäteen parantelemaan, se voidaan maksattaa veronmaksajien kustannuksella julkisen terveydenhuollon kautta. Itse en siis ole silareita puolesta tai vastaan, kukin tekee kropallaan ja rahoillaan mitä haluaa, halusin vain tuoda tällaisen näkökulman esiin 🙂 Fakta on kuitenkin se, että nykypäivänä tämä kaikki on niin yleistä ja yhteiskunnan edellyttämää, että veikkaisin enemmistön ihmisistä jo hyväksyvän esteettiset toimenpiteet kuin vastustavan niitä. Jännä kuitenkin huomata, miten eri tavalla ihmiset luokittelevat ”feikkiyden” ja luonnollisuuden rajat. Joku saattaa arvostella kovalla kädellä huulitäytettä ottanutta, meikkaavaa naista feikiksi/luonnottomaksi, mutta kantaa itse tatutointeja ja lävistyksiä sekä värjää hiuksiaan. Tai joku urheilullinen fitnessmimmi katsoo kieroon, kun keski-ikäinen rouva menee rasvaimuun viimeistelemään painonpudotustaan, mutta tällä fitnessnaisella itsellään on silarit. Jos ihmisellä on mahdollisuus parannella itseään ulkoisesti eikä se ole keltään muulta pois, ei siinä nähdäkseni ole mitään pahaa.

  • Tokihan kirurgisissa toimenpiteissä ja leikkauksissa on riskinsä. Omasta mielestäni se ei kuitenkaan ole mikään peruste arvostella muiden valintoja. Kuten sinäkin sanoit, en ikinä tule ymmärtämään, mitä muiden leikkaukset tai leikkaamattomuus minun elämääni vaikuttaisi. Ihmiset tekevät hyvin paljon vaarallisempiakin asioita, kuin tissien leikkauttaminen, joten siksi tämä asia tuntuu vaan turhalta jeesustelulta. 🙂

 10. Minusta siellä kommenteissa oli hyvää pohdintaa kulttuurista, jossa erityisesti naisten pitäisi asettua ennaltamäärättyyn muottiin ja korjata ”virheensä”, jotta voisi tuntea itsensä oikeanlaiseksi. Tietysti on näppärää sysätä vastuu paineista yksilölle (esimerkiksi teinitytölle tai hänen kasvattajilleen) itselleen, mutta koska olemme sosiaalisia olentoja, joille normeista poikkeaminen on vaikeaa, ei ole helppoa irrottautua meitä joka puolella ympäröivistä kuvastosta ja odotuksista siitä, miltä kuuluu näyttää.

  Minä en kutsu ketään feikiksi, ja olen ehdottomasti yksilönvapauden ja sen kannalla, että kuka tahansa saa ottaa itselleen vaikkapa nyt silikonirinnat, mutta olen myös sitä mieltä, että asioista kannattaa (ja pitää!) keskustella myös laajemmassa kontekstissa, kuten nyt tuon viittaamasi blogipostauksen kommenteissa tehtiin. Toki huomaan, että poimit sieltä kriittisistä kommenteista näköjään tällaisen, minkä kimppuun oli helppo hyökätä valmiin mielipiteesi kanssa (”nainen on naiselle susi”). Tämä sovinistinen, mutta ikävä kyllä joihinkin naisiin juurtunut mielipide siitä, miten naiset ovat jotenkin perustavanlaatuisesti ikävämpiä/kateellisempia/katkerampia/mitä ikinä kuin miehet on jotain mitä en viitsi edes kommentoida, muuten kuin että on käsittämätöntä miten joku haluaa negatiivisesti stereotypisoida omaa sukupuoltaan tällä tavalla ja siten nostaa itsensä sen yläpuolelle. Ehkä voisit itse yrittää vetää köyttä samaan suuntaan, sen sijaan että syyllistäisit yleisesti naisia joidenkin yksittäisten henkilöiden tekojen perusteella?

  • Noniin. Ajattelinkin, että tämä herättää tunteita, ja hyvä niin. En sano olevani kenenkään yläpuolella, mutta sanon, etten ymmärrä naisten ilkeilyä toisilleen. Parhaani yritän vetää itse köyttä samaan suuntaan 🙂

 11. Kyllä minussakin kieltämättä herättää monenlaisia tunteita tämä silikoniväittely. Ei siksi, että niiden omistaja olisi epäaito vaan juurikin sen takia että rupean kyseenalaistamaan omaa pientä rintavarustustani. En silti IKINÄ menisi kirjoittamaan ja haukkumaan muita netin välityksellä tai muutenkaan. Lähinnä minusta on surullista miten ulkonäkökeskeinen tämä maailma on ja miten on mahdollista että pelkän ulkonäön perusteella voi sanoa minkäläinen joku ihminen on.

 12. Itsellekin nousi mieleen se ajatus, että itsensä ulkoinen ehostaminen ja kauneusleikkaukset eivät varsinaisesti ole verrattavissa toisiinsa. Ihan jo pelkästään näiden mainittujen riskien nojalla asiaa katsoen. Ja vaikka joku nyt nostikin asian esiin lääkärin näkökulmaa käyttäen, niin mielestäni tapaturmien, alkoholismin, tupakoinnin tai syövän vertaaminen ei ole myöskään verrattavissa kauneuskirurgisiin toimenpiteisiin. Alkoholismi on sairaus ja tupakointi on sekä fyysinen että psyykkinen riippuvuus, kumpikin voi edesauttaa ennenaikaista kuolemista ja ovat vakavia terveysongelmia maassamme. Kumpikaan näistä määritelmästä ei taida olla verrattavissa kauneusleikkauksiin, joten sen takia hieman harmittaa tällaiset vertaukset jotka eivät varsinaisesti ole verrattavissa.

  Muuten mielestäni jokainen tekee omat päätöksensä omasta vartalostaan, ulkonäöstään ja kaikkeen siihen liittyvästä. Ja jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on, ja oikeus tavoitella omaa hyvää oloa tavoilla jotka sitä edesauttavat.

  Mielipiteitä saa ja pitääkin olla erilaisia ja tässä oli jotain mitä itsellä mieleen nousi. Toivottavasti kukaan ei pahoittanut mieltään vaan ymmärtää, että näkökulmia voi olla useita olematta oikein tai väärin. 😊

 13. Tämäkin koko tissiasia on taas vain yksi esimerkki siitä, että meillä nykyaikaisilla kermaperseillä on liikaa aikaa ja ihan liikaa oikeastaan kaikkea. Jos meidät palautettaisiin metsään ja kaikkien pitäisi käyttää aikansa siihen, että saisi varmasti kerättyä tarpeeksi puolukoita ja käpyjä, niin ketään ei ensinnäkään ahistaisi omat väärän malliset tissit tai ripset saatika se, miltä ne toisten tissit näyttävät. Miettikääpä sitä, kun taas taivastelette minne tämä yhteiskunta on menossa. Päin peetä se on lähteny menemään jo niin kauan sitten, että nämä silariongelmat on aika pieni murhe yhteiskunnallisella tasolla.

  Ennen kuin palaan takaisin metsään taputtelemaan sammalta sanon Sonja sinulle, että hyvä! Kirjoita vain omia ajatuksia välittämättä paskaakaan muitten jeesusteluista. Mitä noista välittämään, en minäkään jaksais välittää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta