Urheilua hankalan ihon kanssa

Mulla on tunneiho. Sellainen, joka reagoi aina mielensä mukaan siihen, miten mulla menee, mikä vuodenaika on ja kuinka korkeella on sressihormonit. Se on ympäri vuoden todella pintakuiva, mutta talvella kuivuus muuttuu jo ihan saharaksi. Nenästä saa lohkastua puolet ihosta halutessaan pois. Valloittavaa. Samalla kuivuusasteella menee myös eritoten sääret ja kädet. Käsien rasvaaminen on mulle sellainen asia, josta en pystyisi ikinä luopumaan. Muistan edelleen sen raastavan tunteen, kun pelasin lentopalloa ja treenien jälkeen käsien iho oli niin kuiva, että iho alkoi halkeilemaan verille. Sitten kun reenin jälkeen rasvasi kädet, se sattui ihan älyttömän paljon ja koko kämmenet hehkuivat punaisina.

Sitten taas toisaalta. Kasvojeni iho taas pintakuivuuden alla on rasvainen. Se puskee ihon pintaan öljyä ja saa ihon hieman kiiltelemään. Jokainen varmaan muistaa, millaista oli teini-iässä, kun iho oli todella rasvainen ja puuteria piti lisäillä 15 kertaa tunnissa. Ja sehän vain pahensi asiaa. Onneksi nämä vuodet ovat takanapäin, mutta silti rasvaisuus ei kokonaan ole poistunut ja etenkin silloin, kun on meikkiä, iho rasvoittuu. Sekaiho siis.

image(119)Tämän kaiken lisäksi ihoni myös reagoi voimakkaasti moniin asioihin. Olen aina todella vaalea, ja auringon nähdessään ihoni alkaa reagoimaan palamalla sekunnin murto-osassa ja aurinkoihottumasta kärsin pitkälle kevääseen. Punaista ihottumaa tulee etenkin rintaan, käsivarsiin ja jalkoihin. Eihän se mitenkään vaarallista ole, mutta ärsyttävää ja kutiavaa. Liian vahvat kasvovoiteet ärsyttävät ihoani ja saavat sen puskemaan näppylöitä. Liian ”ohuet” voiteet taas eivät kosteuta tarpeeksi ja kasvojen iho tuntuu todella kireältä.

Kova liikkuminen ja hikoilu tuo ihonhoitoon vielä omat haasteensa. Treenaan usein vieläpä meikit kasvoilla, koska mulle vain ole tullut tavaksi pestä meikkejä ennen salia, vaan pesen sitten illalla. Tiedän, että meikin tukkimat ihohuokoset yhdistettynä hikoiluun on kamala kombo, mutta silti saan aikaiseksi pestä kasvot vain joskus ennen urheilua. Hikoileminen nostaa ihoni pinnalle pieniä näppyjä ja sitten taas toisaalta kova suihkussa läträäminen, joka aiheutuu jokapäiväisestä treenaamisesta, kuivattaa ihoa.

Olen kuitenkin oppinut elämään oman ihoni ja sen monimutkaisuuksien kanssa ja tällä hetkellä iho on oikein hyvä. En käyttäisi ihan sanaa ”todella hyvä”, mutta ”oikein hyvä” passaa.

image(120)Ruohonjuuri lähetti minulle testiin Weledan Mantelituotteita, jotka ovat tarkoitettu herkälle iholle. Käsivoidetta aloin kantamaan laukussani samantien mukana, ja töihinhän se tietysti jäi, joten se ei päässyt perhepotrettiin ollenkaan mukaan!

Weledan Almond Sensitive Skin-ihonhoitosarja laajensi juuri kolmella uudella tuotteella: body wash, body lotion, hand cream. Tuotteet on suunniteltu aralle ja herkästi ärtyvälle iholle. Manteliöljyn sisältämät tyydyttämättömät rasvahapot auttavat tasapainoittamaan ihon suojakerrosta, vakauttaa, rauhoittaa ja kosteuttaa sekä ehkäisee samalla ihon punertumista, kuivumista ja kutinaa.

image(121)Itse aina hieman varauksella suhtaudun tuotteisiin, jotka tekevät sitätätätota ja niissä on kaikenmaailman syvistä meristä kaivettua kultaa ja atomipölyä mukana. 😀 Näihin en ole kuitenkaan pettynyt, päinvastoin. Voiteet kosteuttavat jopa minun ihoani tehokkaasti ja imeytyvät nopeasti. Voiteet ovat hyvinkin juoksevia, joten niitä saa levittää iholle kunnon kerroksen. Iho jää pehmeäksi, eikä minkäänlaisia ärtymisen oireita ole ollut havaittavissa. Olen tyytyväinen!

Tuotteissa on vältetty väriaineiden, tuoksujen ja säilöntäaineiden käyttämistä. Tämän takia voiteet eivät tuoksu kukkasille, kuten yleensä omat voiteeni tuoksuvat, vaan tuoksu on mieto ja neutraali. Tuoksuu jopa siltä, että nyt ei ole mitään ylimääräistä turhaa tähän ängetty. 😀

image(118)Suosittelen lämpimästi testailemaan, jos tunnistaa samankaltaisia iho-ongelmia, mitä allekirjoittaneelta löytyy. Mantelituotteet saapuivat uutuutena Ruohonjuureen nyt syyskuussa ja niitä on saatavilla tarjoushintaan tämän kuun loppuun!

sonja

2 vastausta artikkeliin “Urheilua hankalan ihon kanssa”

  1. Moikka,
    Omega tasapaino kuntoon, niin iho-ongelmat poistuvat!
    Eli lisää rasvaa, tämän kun ymmärsin niin ei ole tarvinnut enään kuin silloin tällöin rasvailla ihan tavan vuoksi. 🙂

    • Heippa! Syön kyllä tietääkseni rasvoja kropalleni tarpeeksi, mutta toki niitä voisi koittaa lisätä hieman 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta