Terveelliset suklaaherkut!

Postaus toteutettu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa

Hei ja oikein ihanaa viikonloppua! Koska ilma on ihana ja monella onnekkaalla kesäloma vielä käynnissä, tekee usein mieli syödä jos jonkinmoista herkkua – ja toki saakin! Eihän se mitään elämää ole, jos pitää lomallakin ja kesän kauneimpina päivinä närviä koppuraisia kananpaloja. Kuitenkin, jos haluaa herkutteluhetkensä viettää astetta terveellisemmin, minullapas on teille iloinen yllätys!

Sain viime viikolla Ruohonjuurelta testaukseen muutamia vallan maukkaita terveellisiä herkkuja, jotka on nopea ja helppo valmistaa. Allekirjoittanut on käsi sydämellä vannonut elämänsä suklaalle, joten nämä herkutkin ovat suklaisia!

Raakasuklaa

Ruohonjuurelta löytyy raakasuklaan valmistukseen yksinkertainen paketti, josta löytyy kaikki tarvittava.

image(77)image(21)

Agavesiirappi ja nestemäinen kookosöljy heitetään sekaisin kulhoon.

image(22)Jauhemainen raakasuklaapakkaus sekoitetaan nesteen joukkoon. Itse laitoin koko kulhon lämpimään veteen lillumaan, jotta suklaa ja nesteet sekoittuisivat toisiinsa paremmin ja massasta tulisi sulaa.

image(23)Itse pidän kovasti Goji-marjoista, joten heitin pakkauksessa olevat marjat sekaan. Sekoita massa tasaiseksi, ettei näy paakkuja. Itsehän sekoittelin kaikessa rauhassa suklaata ja tyytyväisenä hymisin, kun tumma suklaa näytti täydelliseltä, mutta silmiini osui yhtäkkiä iso ja kova suklaaköntti, jota koko voimalla yritin saada survottua! Aikani veivattuani ymmärsin, että olin sekoittanut massaan siirappipurkin kannen.

Ja voilà! Koko hommaan meni arviolta 5min. 😀 Jopa näinkin kiireisellä bikini fitness athletelle sekä älyttömälle bisnesnaiselle liikeni siis tämän verran aikaa kokkaukselle! Sitten suklaa kuppeihin ja jääkaappiin.

image(25)Jääkaapissa annoin olla pari tuntia ja sittenpä suklaa oli syömäkelpoista!

image(26)image(27)Raakasuklaata en rehellisesti sanottuna ole kuuna päivänä maistanut ja skeptisenä tunnettuna en odottanut suuria, mutta tämähän oli hyvää! Täyteläistä, eikä liian makeaa. Oikein hyvä!

Suklaasmoothie

Toiseksi testasin suklaasmoothieta, joka oli, jos mahdollista, vielä yksinkertaisempi valmistaa. Laiska kokki tykkää!

image(78)Vedin blenderillä sekaisin smoothieaineksen, muutaman banaanin, maitoa ja vähän steviaa. Enkä turhaan sano, että testaamisen arvoinen! Maku on kuin ihan normaalisissa smoothiessa!

image(76)image(75)Yhdestä smoothieaineksesta tulee noin 10 juomaa, ja yksi juoma pitää sisällään arviolta

65 kaloria, jotka pitävät sisällään

2,3g proteiinia

6,7g hiilaria

3,2g rasvaa

65 kalorin suklaasmoothie on kyllä smoothie meikän makuun! Smoothien pystyy tekemään myös helposti esimerkiksi sheikkerissä, jos haluaa ottaa reissuun mukaan.

Makoisaa sunnuntaita! <3

sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta