Muutos on mahdollisuus, vai onko kuitenkaan?

Mikään ei ole niin varmaa, kuin muutos.

Työelämässä pitää jatkuvasti elää muutoksessa. Maailma muuttuu, kuluttajien käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat, ja palvelun pitää muuttua samassa. Ne, jotka työelämässä eivät sopeudu muutokseen, jäävät jalkoihin. Ne yritykset, jotka eivät muutu asiakkaiden mukana, putoavat kärryiltä. Ja ne yritykset, jotka muuttuvat väärällä hetkellä, menettävät asiakaskuntaansa.

Opiskelu muuttuu. Kaiken aikaa pitää juosta nopeammin, kovempaa, paremmin ja tehokkaammin. Budjettileikkauksista kärsivät myös opiskelijat, eikä opiskelualan vaihtaminen ole enää lasten leikkiä. Valmistuminen pitää jatkuvasti tapahtua kireämmällä aikataululla ja opiskelijan on sopeuduttava.

Ihmiset muuttuvat. Fyysinen pituutemme sekä elinikämme kasvaa joka sukupolvi pidemmäksi. Vuosikymmeniä sitten ihmiset olivat huomattavasti lyhempiä, eikä lääketiede mahdollistanut kovinkaan pitkää elinikää. Cambridgen yliopiston tutkija Aubrey de Greyn mukaan ensimmäinen yli tuhatvuotiaaksi elävä ihminen on jo elossa tänä päivänä. Eikö kuulostakin pelottavalta? Lääketieteen kehittymiseen ja eliniän pitenemiseenkin on kuitenkin sopeuduttava.

Ajatusmaailma muuttuu. Lapsena päätin, että minusta tulee laulaja ja pahimmassa teini-iässä päätin, että minusta tulee kirjailija ja muutan Jenkkeihin hyvin pian. Nyt olen täällä, Suomessa edelleen, enkä halua (luojan kiitos) laulajaksi, enkä ole muuttamassa Jenkkeihin tai opiskelemassa kirjallisuutta. En voi ymmärtää teini-ikäni päähänpistosta värjätä hiukset mustiksi, enkä viime viikon mielitekoani matkustaa Egyptiin. En ymmärrä välillä itsekään itseäni, saati muu ympäristö, mutta ajatusmaailman muuttuminen on hyväksyttävä.

Blogimaailma muuttuu. Koko ajan pitäisi pysyä aallon harjalla siitä, mistä nyt puhutaan ja mistä ei kannata enää jauhaa. Mikä on päivän polttavin puheenaihe, mihin pitäisi tarttua hetinyt ja mikä saa ihmiset raivon partaalle. 5 vuotta sitten blogikulttuuri oli hyvin erilainen kuin nykyisin. Muistan siltä ajalta oikeastaan vain muotiblogit ja kauneudenhoitoblogit. Nyt blogit ovat räjähtäneet käsiin ja löytyy jos jonkinmoista fitness-, urheilu-, minunelämäni-, päivän asuni- ja terveysvinkitblogia. Ja koko ajan pitäisi erottautua ja olla silti oma itsensä ja olla kiinnostava muttei tyrkky. Muutosta, muutosta.

Maailma muuttuu.

Ja tänään minä muutuin! Olen viime viikkoina kokenut järkyttäviä itsetutkiskelun hetkiä, kun varasin ajan kampaajalle, ja päätin, että nytpä kasvatan älykkyysosamäärääni ja värjään platinablondini pois!! Oikein repäsy, maailmani päälaelleen kääntäminen! Olen koko elämäni ollut platinablondi (paitsi sen kuukauden teininä), vaalea ja siro. Ja nyt olen vähän tummempi, vähän tukevampi, enkä enää niin siro!! Mitäs tapahtuu?

image(68)Kun on aina omannut nuo kolme mainitsemaani piirrettä, uusien adjektiivien hahmottaminen osaksi itseä on pirun vaikeeta! Että nyt minua ei enää puhutella ”toi blondi tuolla” tai ”toi meidän laiheliini”. Vaan nyt olenkin ”toi sekaväritukkainen” ja ”toi vähän tuhdimpi pimatsu”. 😀 Haha, ok, ok, ehkä vähän liioittelin!

En oikein tiedä, pidänkö näistä hiuksista. Vai paniikkivärjäänkö kohta taas. Ainakin on erinäköinen. Siihen olen kyllä hieman pettynyt, että vaikka näytin kampaajalleni Jennifer Lopezin kuvaa, eipä tullut naamanvaihtoa samassa paketissa!! Samalla mennään, hmph.

Olen tässä jonkinaikaa kuitekin käynyt pääni sisäistä keskustelua, ja taidan olla kuitenkin oma itseni, vaikka pää onkin hieman eri värinen. Ehkä? Tai ehkä muutuin vähän viisaammaksi. Luultavasti. Nyt kuitenkin koitan viikonlopun opetella tuntemaan itseni uudelleen peilistä ja itken itseni uneen muutamana iltana, mutta yritän muistella lukioaikaisen opettajani silloin ärsyttäviä sanoja:

Muutos on mahdollisuus.

sonja

5 vastausta artikkeliin “Muutos on mahdollisuus, vai onko kuitenkaan?”

  1. Näyttää ihan tosi hyvältä tuo sun uusi tukka! Väri sointuu nyt hyvin sun kulmakarvoihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta