Provosoitumisen valtakunta

Suomalaiset ovat kovia provosoitumaan. Nyt on ilmeisesti taas jonkinmoinen fitnesskohu meneillään. Blogeissa kuulemma kohistaan.

Siinä kolme faktaa, joista kaksi jälkimmäistä sain tietää vasta tänään. Seuraan muutamia tiettyjä blogeja erittäin tiiviisti, ja muita yleensä en ollenkaan. Olen huono pääsemään kiinni johonkin uuteen tuntemattomaan henkilöön niin kovasti, että haluaisin lukea hänen ajatuksiaan. Mutta ne, joita olen seurannut aina, seuraan aina edelleenkin. Nyt hukkui punainen lanka. NIIN, siis. Että. Sain kuulla, että nyt on taas blogimaailmassa jokin suuri fitnesskohu saanut jalansijaa, mikä sinänsä ei yllätä. Ei saa nostamaan kulmakarvoja. Tasaisin väliajoin aina joku vakavasti otettava fitnesspirkko (joita me kaikki fitnessblondit siis toivoisimme olevamme) ärsyyntyy siitä, että wannabe-fitnesspirkot esittelevät itseään puolialasti mediassa ja koko fitness-sana lakoaa käsiin. Olen toki osittain tästä samaa mieltä. Toinen vaihtoehto on se, että joko Iltalehti julistaa koko fitneksen monialaviivaisen lajin sairaaksi tai kolmas vaihtoehto on se, että joku lajista tietämätön Pirkko provosoituu yleensä juuri kisojen alla kilpailijoiden mediapäivityksistä tai kuntokuvista. Ja sitten vollotetaan puolin sun toisin ja aina jollain on vastalause ja aina jollain on eriävä mielipide ja siitähän sitten taas kohina syntyy, että kohikohi!

image(63)Kas, kohu näkyvissä!

On se hienoa, että on mielipiteitä. Jos minulla ei olisi, aika heikkoa olisi tämä blogin ylläpitäminen tai ylipäänsä ihmisten kanssa jorinointi. Mutta pitääkö sitä aina niin kovasti suuttua? Pitääkö sitä niin kovin vihainen olla, täh? Olisiko sellainen millään muotoa mahdollista, että oltaisiin vaan ja annettaisiin muidenkin olla? Kerrottaisiin mielipide, ja sen jälkeen annettaisin olentojen elää kuten tahtovat.

Pidä varasi ettet päästä asioita kasvamaan liian suuriksi. -Nuuskamuikkunen

Mielestäni ihmiset provosoituvat ihan turhasta. Sekoitetaan asiat ja tunteet. Kun minä pari postausta taaksepäin kirjoitin, että mulla on muuten muodokas pylly, ja sen takia on vaikea treenata takareisiä, joku oman elämänsä sankari päättää provosoitua siitä ja tulla huutelemaan, että kyllä minua pitäisi nyt avarilla poskelle lyödä!! Siis ihan ehdottomasti. Jos olisin kirjoittanut, että mulla on iso pää, se olisi ollut ihan ok. Mutta, että pyllystänsä puhuu!! On varmaan ylimielinen ja itserakas, palautanpa hänet maan pinnalle kommentoimalla jotain idioottia. Näin toimii valitettavan monen ihmisen mieli.

Aina jollain on jotain ilkeää sanottavaa. Tämä nyt pinnalla oleva KOHU ilmeisesti juontaa juurensa bimbojen fitnesstyttöjen seksistisistä kuvista. Voi ettien että. Ja saa toki näyttää työnsä tulosta, mutta ei saa liikaa, eikä ainakaan pelkillä rintsikoilla, mutta bikineillä sitten kuitenkin saa. Ja jos päivittää Instagrammiaan kaksi kertaa päivässä, on tyrkky ja ärsyttävä, mutta jos vain kerran viikossa, niin on ihan kiva, paitsi silloin se on jo ehkä liian harvoin ja sekin ottaa kalloon! Ja fitnesstytöt on pinnallisia kun pumppaavat itsensä TÄYTEEN silikonia joka puolelta ja jos joku yksikin väittää, ettei näin ole tehnyt, on huijaribimbo! Ja jospa vaan lopetettaisiin koko laji ja jospa toisaalta vaan sitten ei, kun on niin kiva kohista.

image(65)On mielestäni aivan jonninjoutavan turhaa haukkua ihmistä itsessään, jos ihmisessä jokin asia ärsyttää. On turha kantaa mielessään vihaa. Minä en vihaa ketään. Minulla on arvoasteikko, jolle ihmiset asettuvat, ja jotkut eivät pääse edes asteikon mittaristolle asti ollenkaan. Mutta vaikka en arvosta ihmistä, jonka kuvista ei jää mitään arvailun varaan, ja hän sujuvasti letkauttaa kuvaan hästägin #fitness, jotta saisi mukaoikeutuksen herutukselleen, ei se ole minulta pois. Eikä sen tarvitse minua häiritä, jos joku niin haluaa tehdä. Joku haluaa elää valtion rahoilla tekemättä töitä ja joku haluaa elättää itsensä alastonkuvilla. Ei mun tarvitse mitään näistä ihmistyypeistä arvostaa, muttei heistä tarvitse myöskään provosoitua ja lietsoa vihaa.

Tämä koko fitneksen ympärillä kaikenaikaa pyörivä pyörä on mielestäni osoitus siitä, kuinka provosoituvia ihmiset ovat ärsykkeistä. Haluaisin esimerkiksi joskus tavata ihmisen, joka kommentoi Iltalehden tai muun laatujulkaisun fitnesstytön kuvan alle ”ruma horo”. Haluaisin istua hänen kanssaan alas kahville ja keskustella, koska mua henkilökohtaisesti ihan hirveästi kiinnostaa, minkätyyppinen ihmisolento vihastuu yhdestä kuvasta niin paljon, että kirjoittaa kommenttoboksiin näin.

image(67)Meitä tallaa täällä maapallolla yli seitsemän miljardia kappaletta. Jokainen on oma uniikki itsensä, eikä varmastikkaan kaikki tule toimeen ja ihmisten ajatusmaailman välillä saattaa olla Marsin ja Saturnuksen välinen kuilu. Mitäpä jos kaikki kuitenkin koittaisimme edes toisinaan elellä ihan sitä omaa polkua ja keskittyä omaan mukavaan elämäämme muiden elämien vatvomisen sijasta?

Mulla on myös pienen pieni vinkki, jos joku ärsyttää Facebookissa tai Instagrammissa kovasti ja useasti. Instagrammissa kun painaa ”Seurataan” nappulaa uudestaan, tilisi lopettaa hänen seuraamisensa. Facebook toimii samalla kaavalla.

Peace and love!

sonja

12 vastausta artikkeliin “Provosoitumisen valtakunta”

  1. Todella hyvä postaus! Mun mielestä se provosoituminen kertoo ihmisestä niin paljon….

    • Kiitos! 🙂 Tokihan provosoituminen on jollain lailla luonnollinen reaktio, mutta se, miten sen näyttää ulospäin, on oleellista.

  2. Olipas kerrankin asiallista tekstiä, pitää laittaa blogi muistiin ja tulla useamminkin lukemaan sun juttuja!

    • Luin myös tota sun pakarajuttua, ja tuli mieleeni, että oletko koskaan kokeillut tehdä maaten koukistusta niin, että joku painaa sun pyllyä samalla alas? Kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta jos pylly nousee ylös niin liike karkaa heti pakaralle, ja vaikka ei nousiskaan, niin jos joku ”lukitsee” sun takapuolen alas, niin liikkeen pitäisi pysyä paremmin takareidellä. Apuna voi käyttää vaikka levypainoa, kaveri laittaa sen sun pyllyn päälle ja nojaa siihen molemmilla käsivarsilla. Kannattaa kokeilla joskus! 🙂

    • Joo! Oon tehnyt tota useasti valmentajan kanssa ja toimii kyllä ihan hyvin. Liike muuttu raskaammaksi ja menee paremmin osoitteeseensa. Hyvä vinkki, otan kaikki vastaan mitä on! 😀

  3. Ensi kerralla sitten kirjoitat kuinka iso se pää onkaan 😀 fiksu teksti, olen niin samaa mieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta