Keep it simple!

Heippa! Täällä on flunssasta jotenkuten selviydytty ja treenit jatkukoon! Kävin tänään veivaamassa ihan muutamalla liikkeellä tajuttoman etureisipoltteen ja ai että, kyllä oonkin sitä kaivannut. Multa tänään Wolffin pukkarissa kysyi joku tyttö, olenko menossa nyt syksyllä kisaamaan. Otin aika kohteliaisuutena, jos oikeasti näytän jonkun mielestä siltä, että olisin 13 viikon päästä lavakunnossa. Hah, kyllä kiirus tulis.

Tänään tipahti minulle postista Team Fitin tiimitakki, joka on muuten todella ihana päällä. Biancaneven kankaat on aina ihan superhyviä, tosin myöskin hintavia.

image(44)Tänään salilla ymmärsin, että tämä on juuri sitä mitä haluan ja mitä tulen tekemään. Tiedättekö, mistä tietää, että on oikean harrastuksen parissa? Siitä, että tähän syttyy koko ajan uudelleen. Vähän niinkuin parisuhde, joka on kaikenaikaa mukavaa, välillä tulee tasaisia ja huonompiakin aikoja, mutta sitten taas ihan yllättäen liekki roihahtaa ihan valtoimenaan. Niin mulle käy salilla ja poseeratessa. Niin mulle käy, kun katselen nyt syksyn kisoihin valmistautuvia, ja niin mulle käy, kun opetan muutamia tyttöjä poseeraamaan lavalle. Kesken hyvän treenin saattaa vallata aivan kyltymätön palo ja tunne, että mikään ei pidättele mua tässä asiassa. Toivon, että jokainen joskus syttyisi johonkin asiaan samanlaisella intohimolla ja onnistumisen tunteen riemulla.

Uskon omassa tavassani harrastaa lajia yksinkertaisuuteen. Yksinkertaisuus on kaunista. Läpi ajan treenatut liikkeet ovat hyviä, niillä on tehty tuloksia ennen, ja niillä tehdään tuloksia nytkin. Vierastan liikaa hifistelyä niin salin kuin keittiönkin puolella. Inhoan vatkata salilla jotain pakarapotkuja, vaikka en sano, että ne huonoja olisi. Pidän isoista perusliikkeistä ja niiden variaatioista.

Keittiössä en todellakaan sekoittele siitepölyä ja viheruutetta sekaisin, vaan paistan lihaa ja makaroonia ja heitän kylkeen kurkkua. Simple as that. En usko mihinkään pikadieetteihin, enkä usko laihduttaviin pillereihin. Uskon vitamiineihin, hyviin ravintoaineisiin sekä muutamaan lisäravinteeseen, joista en luovu. Näihin kuuluu malto, proteiini, kreatiini ja BCAA. Olen joskus syönyt miljoonaa erilaista lisäravinnetta, mutten oikeasti ole kokenut niiden auttavan treeniin. Sain pari viikkoa sitten Mass.fi-tiimiltä kokeiluun Mass iBCAA:n ja Mass Arginine:n *. Pienen lapsen riemulla lähdin kokeilemaan itselleni uusia tuotteita hihkuen salille! Mitenkäs kävi?

image(13)Mass iBCAA Powder on aminohappovalmiste, ja vastaavanlaista olen tosiaan aina käyttänyt. Imeytyessään kroppaan aminohapot auttavat ylläpitämään lihasta ja säilyttämään kehon glykokeenivarastoja. Olen kokeillut monia eri BCAA-valmisteita, ja rehellisesti voin todeta tämän olevan yksi parhaista kokeiluistani. Olen tuntenut olevani treeneissä koko ajan energinen, eikä väsähtämistä ole ollut havaittavissa. Vastapainoksi totesin eräänä kauniina päivänä ollessani salilla pelkän veden kanssa, että treenienergian hiipuminen tapahtui jo muutamien sarjojen jälkeen. Ja vaikka ”ei näitä maun takia juoda”, kyllä itselleni maku on tärkeä, koska juomia tulee kuitenkin litkittyä useampia päivittäin. Olisihan se perin ikävää, jos pitäisi aina juoda treenijuoma pitäen nenästä kiinni (tätäkin olen tehnyt). Makuna itselläni oli sweet lime, ja todella raikkaan makusta! Täydet pisteet tälle tuotteelle ja jatkoon menee omissa treeneissä myös.

Toisena tuotteena oli itselle tuikituntematon arginiini, jolla kerrotaan olevan vaikutus suorituskykyyn, palautumiseen, voimatasojen nousuun ja lihasmassan kasvuun. Arginiini on yksi aminohapoista, ja sen kerrotaan parantavan hapen kuljetusta kropassa.

image(45)En ikinä kehu, enkä tule kehumaan, tuotetta turhaan. Ja tätä en pysty kehumaan. Vaikka arginiinia otin päivän maksimiannoksen, en huomannut minkäänlaista eroa missään. Toki voi olla, että olen vain kokematon käyttäjä. En osaa arvioida tuotetta tarpeeksi syväluotaavasti tai osaa erottaa pieniä muutoksia treenissäni. Mutta itselläni tämä tuote ei tule pysymään jatkossa mukana, koska en koe tehoa suureksi. Jos arginiinia kuitenkin haluaa juoda, suosittelen juomaan jonkun hyvänmakuisen juoman kanssa tai sekoittamaan johonkin muuhun. Yksikseen maistuu meinaan aika hirveälle.

Markkinoilla on jatkuvasti uusia tuotteita lisäravinteista ja pyörää yritetään keksiä kerta toisensa jälkeen uudestaan. Hyviä lisäravinteita löytyy, kuten edellä mainittu BCAA-valmiste, mutta rahansa saa myös erittäin etevästi tuhlattua jonnin joutaviin pulvereihin ja putuihin. Terve kriittisyys kannattaa pitää aina mukana.

Palataan taas!

*sisältää tuotelinkkejä

sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta