Ihana Budapest pähkinänkuoressa

Hyvää maanantaita! Mun maanantai on kanssa ihan superhyvä, koska sain jonkinlaisen eksoottisen Unkarin kuolemantaudin (flunssan) ja nyt virun kotona tylsistyneenä. Oon viime päivät niistänyt verta, kun limakalvot on niin ärtyneet ja toisen korvan kuuloluu hehkuu punaisuuttaan. Kivat pikku yksityiskohdat, enjoy! Oli tosiaan todella mukava reissu, jos ei oteta huomioon eilistä paluumatkaa, kun vanhana lentopelkoisena olin varma, että nyt on viimeinen retki koittanut kun kone turbulenssin vuoksi hytkyi kuin mikäkin Linnanmäen laite ja samaan aikaan uskoin kalloni halkeavan paineesta. Jos joku on ollut flunssassa lentokoneessa, tietää varmasti mitä tarkoitan. Mutta aattelinpa näin epäfitnessbloggaajamaisesti pistää reissusta miljoona kuvaa ja kertoa vähän kokemuksia paikasta, vaikka onhan mukana myös FITNESTÄ, ettette ihan pety muhun!

image (29)_pienempi

Nythän on, hyvät naiset ja herrat, käynyt myös niin, että oon löytänyt yhden aikas lailla kivan miekkosen elämääni, joka mitä ilmeisemminkin haluaa jatkossakin kanniskella jauhelihapakettejani ja kestää mielenvikaisuuksiani. Onnen toivotukset tähän, koska vaikka 21-vuotias vaalea ja fiksu bikini fitness-kilpailija kuulostaa noin niinkuin teoreettisesti ihan mukavalta, todellisuus minun kanssani on jotain aivan muuta! 😀

Olin kyllä sekä seuraan että paikkaan erittäin tyytyväinen! Budapest on iso, 1,7 miljoonan ihmisen kaupunki, joka huokuu historiaa. Rakennukset ovat vanhoja ja todella tyylikkäitä ja Tonava-joen ylittää lukuisat valtavat sillat. Kaupunki on täynnä elämää niin päivällä kuin yöllä ja tekemisen puutetta ei varmasti jää kellekkään. Vaikka 4 päivän tiivis reissu oli hyvä, kyllä tuolta olisi voinut saada vielä vaikka kuinka paljon lisää irti pitemmällä lomalla.

image (22)

image (2)image (3)Ensimmäinen kohde meillä oli yksi Euroopan suurimmista terveyskylpylöistä, Széchenyin kylpylä. Kylpylä saa vetensä kuumista lähteistä ja puitteet ovat hulppeat!

image (10)image (5)Väkeä oli kyllä kuin pipoa, mutta sopu sijaa antoi. Se, mikä kohteessa on silmiinpistävää, on ruoan ja juoman överihalvat hinnat Suomeen verrattuna, ja myöskään tämä kylpylässä lilluminen ei kuluttanut lompakkoa kuin 15e. Suomessa samanmoinen mesta verottaisi varmaan lähemmäs sataa euroa. 😀 Oli muuten erittäin hauskaa, että minähän olin nokkelana tyttönä ostanut juuri itselleni #selfietikun reissua varten, ja lapsellisen innoissani virittelin sitä joka paikassa. Jounin ensimmäinen koetinkivi meikäläisen kanssa matkatessa, ei ollut herra jostain kumman syystä meinaan yhtään niin innoissaan tikun kanssa heilumisesta kun minä.. 😀 😀

image (30)

Kuten tosiaan todettua, hintataso oli Suomeen nähden aivan naurettava ja käväistiinkin yhdessä Budapestin isossa kauppakeskuksessa, Arena Plazassa, josta tosin kumpikaan ei löytänyt oikeastaan mitään. Mietittiin, että no, mennään huomenna sitten toiseen ostariin ja sieltä varmaan löytyy. Noh, mentiin, ja paikan päällä todettiin turistiutemme. Sunnuntai ja kaupat kiinni. Jes!

image (7)Tuolla oli esimerkiksi Sport Directin liike, ja kehuskelinkin etukäteen, että ”ostan meinaan koko kaupan tyhjäksi hehehe”. Totuushan oli, että kauppa oli ihan surkea, enkä ostanut mitään. 😀 Ärsytti suunnattomasti, että liikkeen tavarat oli yhtä loogisesti aseteltu, kuin nettikaupassakin, eli sikin sokin siellä täällä. Muutaman treenipaidan otin mukaani, mutta loppujen lopuksi kierreltyäni otti niin päähän koko pulju, että jätin nekin vähäiset kauppaan. Ärsyynnyn liikkeissä sekä ravintoloissa monista asioista, esim. huono palvelu, ei palvelua, sekavuus, myyjien töykeys, tuotteiden huono laatu. Bingo, bingo, bingo, bingo, bingo. Kaikki täyttyivät! Olen sellainen rasittava asiakas, että vaadin hyvää palvelua ja laatua, mutta olen valmis myös maksamaan siitä jos olen tyytyväinen. 😀

image (8)image (9)Sonia ja Joni! Aina yhtä hauskaa, joka ainoa kerta. 😀

image (11)Sittenpähän alkaa fitnessosuus (rumpujen pärinää)! Käytiin koittamassa myös kehuttu Cutler Gold-sali, joka oli ihan mieletön! Jos joku punttimimmi tai -markku on menossa Budapestiin, kannattaa ehdottomasti käydä tämä testaamassa. Vehkeitä on laidasta laitaan monia monia eri variaatioita, huikea asennemusa ja paljon tikissä olevia ihmisiä! Huh! Tommosen salin kun Suomeen saisi, niin muuttaisin sen viereen asumaan.

image (15)image (14)image (13)image (16)

image (12)Hyvät olkapääjumpat saatiin tehtyä! Tuo miekkonenhan olisi tuolla viihtynyt koko reissun ajan kuin pikkupoika karkkikaupassa, joten piti repiä se pois. 😀

image (17)Illalla käytiin pahaenteisesti Spoon-ravintolalaivassa syömässä, ja Jounihan tiputti puhelimensa Tonavaan että heilahti vain! Palvelu sekä ruoka hyvää ja tosiaan vaikka kyseessä oli hieno ravintola, kolmella kympillä saatiin täydet setit, alkupala, pääruoka ja pullo viiniä. Tarjoilijat olivat varmasti mielestään keksineet osuvankin letkautuksen, kun viljelivät ”See you Spoon!”-hyvästejä, hahha.

image (31)image (32)Fitnesselämäntavan kunniaksi käytiin viimeisenä aamuna kuuluisassa New York Cafe-ravintolassa aamupalalla ja se oli kyllä t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n paikka ja ruoka.

image (21)image (19)image (20)Tätä mä oikeasti kutsun palveluksi, mitä tuolta sai. Satuin kysymään tarjoililjalta, mistä löytyy kahvikupit kun en löytänyt ja vastaukseksi sain suurilla silmillä kerrotun pahoittelevan tarinan, että nyt olivat kupit loppuneet, ja puhtaita tulee ihan 2 minuutin päästä. Olin että joo ei tässä hätää, mutta heille tämä oli emämoka. Tällaista palvelua ja käytöstä osaan kyllä arvostaa!

image (25)Niin paljon oli aamupalan jälkeen vielä nähtävää ja koettavaa, että hätä meinasi tulla jo käteen! Käytiin vanhalla Pestin puolella, ajamassa polkuautoa vedessä ja toljottamassa erilaisia rakennuksia.
image (23)image (28)image (1)Kaiken kaikkiaan todella hyvä kohde niin lyhyelle kuin pidemmällekkin reissulle! Lämmintä oli koko ajan päälle 30, eikä kuviin saa tiivistettyä kaupungin kauneutta läheskään todellisuutta vastaavaksi. Miinuspuolena se, että hämmästyttyävän suuri osa asiakaspalvelijoista ei puhu englantia, tai puhuu sitä surkean huonosti. Osa alkoi molottaa omaa kieltään ja osa ei ymmärtänyt yksinkertaista kysymystä ”kuinka pitkä matka”. Ihmetyttää todella, koska turismia kohteessa kuitenkin on paljon. Taksikuskit vedättävät, josta luimmekin jo etukäteen. Kertaalleen meni tähän toimintaan jo hermo ja muutaman äkäisen lauseen jälkeen taksikuskille olikin yhtäkkiä ihan ok, että vähennetään kolmasosa pois hinnasta. Rehellistä toimintaa. Taksi esimerkiksi lentokentältä kannattaa varata netistä etukäteen tai pyytää jotain hyvää hotellia soittamaan taksi, silloin tuskin joutuu huijauksen kohteeksi.

Pahoittelut överipitkästä kuvapläjäyksestä! 😀

sonja

7 vastausta artikkeliin “Ihana Budapest pähkinänkuoressa”

  1. Kiinnostunut tietämään mistä yhtiöstä matkat ja lennot hommasitte ja mitä maksoi noin suurinpiirtein ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta