Ihana kesä ja kamala stressi

Kello löi vähän yli 12 yöllä, paras aika siis kirjottaa blogia! 😀 Mihin tää aika aina katoaa päivisin?!

Oon täällä viimeisen viikon koittanut parhaani mukaan rentoutua. Oon käynyt Vantaan Flamingo Spa-kylpylässä, syönyt hyvin ja nukkunut paljon. En edes valehtele, kun sanon, että pari viikkoa taaksepäin olin oikeasti aika hermoromahduksen partaalla, elämä heitti samaan syssyyn kaikenmaailman kuraa ja vaikka paljon jaksan niskassani kantaa, niin raja se tulee itselläkin vastaan. Kaikki pienet asiat saivat vollottamaan ihan valtoimenaan, eikä aina tarvittu edes sitä pientä asiaa. Se on hämmästyttävää, miten nurinkurisesti elämän näkee, kun harteilla painaa kova stressi. Asiat venyvät ja suurentuvat ja hyvät asiat jäävät aivan taka-alalle. Vaikea nähdä omaa napaansa pidemmälle ja ihmisten ”kyllä se siitä”, ”ei se ole niin vakavaa”-kommentit tuntuvat aivan jumalattoman ärsyttäviltä. Nyt kuitenkin taas paljon parempi olo ja levännyt mieli.

image(34)Oli ihan mahtava tuo Vantaan kylpylä! Oon käynyt Suomessa sekä Tallinnassa monissa kylpylöissä, mutta tämä melkein vie voiton kaikista. Tai ainakin saa jaetun ensimmäisen sijan. Aivan ihana seesteinen tunnelma tuolla K20-puolella. Tommosen kuuman altaan ja pylväät tarvisin kotiinkin! 😀

Viime viikolla soittelin Kirjovaaran Sampolle jälleen, että joskos mentäisiin taas reenaamaan. Jatkan siis Sampolla jälleen, on se sen verran hyvä valmentaja! Suunniteltiin vähän tulevia kisajuttuja, ja ensi kevät olisi kyllä paras aika kisata seuraavan kerran. Ensi keväänä vaan on aika kiireinen aika muuten, joten kisahommat ei tule kovin hyvään aikaan silloin. Mutta pitää nyt katsoa. Syksyllä en haluaisi mennä junnuihin, koska silloin ei ole SM-kisat, eikä EM-paikkaa ole jaossa. MM-karsinnat ei jostain syystä nyt houkuta. Tokihan voisin repäistä naistenkin sarjaan syksyllä! Mikäpä siinä. Riippuen siitä, kuinka hyvin tässä nyt kehitytään seuraavan vuoden aikana.

image(38)Mietin tänään olkapäätreenin jälkeen, että mikä luojan virhe on tapahtunut Scitecin tuotannossa, kun ovat saaneet aikaiseksi niin järkyttävää ”vaniljan” makuista proteiinia?! Ostin oikein kunnon pötikän Scitecin palkkaria, missä on hiilaria ja proteiinia sekaisin ja aattelin, että joo eihän tää voi pahaa olla, vanilja on aina vanilja. Mutta mitä vielä! Lähinnä tulee mieleen joku keinotekoinen kylmä kaurapuuro, joka on vähän eltaantunut. Kylmä puuro. Se pitäisi olla sen nimi. Ei valinja! Saakeli. En yleensä oo kovin herkkänahkainen lisäravinteiden maun kanssa, mutta jotain rotia nyt! Palkkarit pitää vetää aina mahdollisimman vähän veden kanssa shottina ja ilme on sen jälkeen samanlainen, kuin ottaisi tequilan. Täytyy varmaan ottaa ens kerralla pukkariin mukaan sitruuna ja suolaa myös, että saa aitoa tunnelmaa.

Mutta, mitäs muuta. Ihana hei kun on tullut lämmin! Tai ainakin jokseenkin lämmin. Suomen kesän tunnistaa siitä, että kaikenmaailman omituiset taivaltajat ovat kuoriutuneet talvipesästään ulkoilmaan. Naapurustossani asuu vanha, vihainen muori, jolla on räksyttävä rakki. Tämän mummon elämän päätehtävä ja tarkoitus on pitää huolta siitä, että kukaan ei pyöräile kävelytiellä!! Sehän vasta mummoa meinaan suututtaa. Jos joku näin sattuu tekemään, hänellä on täysi oikeus huutaa jo sadan metrin päästä, että ”HUORA! LUTKAN PENIKKA! PIKKUHOMO!” Hän jatkaa tätä myös sinun pyöräiltyäsi ohi sen sata metriä. 😀

Tänään taas kävellessäni kotiin, muutama humaltunut herrasmies iski katalasti kiinni ja pyysivät mukaansa muutamalle. Kerroin kauniisti olevani menossa vielä salille tänään, jolloin sain vastauksen: ”Sää oot käynyt jo ihan liikaa salilla”. Haa! Olikohan toi kohteliaisuus vaiko ei? En tiedä. Nauroin silti.

image(35)Kesällä tuntuu kelloon napsahtavan pari tuntia lisää, mikä on todella jees! Minä, jossa on jotain mennyt vikaan, kun voisin nukkua varmaan viikon putkeen heräämättä, heräilen kesällä jo jopa aika aikaisin! Tämä siis tarkoittaa itselleni viikonloppuna esim. kello yhtätoista, mutta kuitenkin! Talvisin saatan hyvin nukkua viikonloppuna vaikka kolmeen päivällä, jos ei ole mitään tekemistä. Illallakaan ei väsytä, kun on niin valoisaa. Todella bueno!

Nytpä minä lähden kyllä nukkumaan. Tai no, ehkä katon vähän vielä Poliisien kotietsintä-sarjaa. Oon koukussa! Katon sitä aina iltaisin sillon kun oon yksin. Tunnin katson silmä kovana, kuinka asunnoista löytyy irtonaisia päitä, ihmisiä hakataan ja rattijuopot valtaavat alaa. Sen jälkeen sammutan television, istun sohvalla risti-istunnassa ja mietin, mikäköhän tuo rasahdus oli, entäs mikä tuo oli? Onkohan joku tossa mun oven takana? Entäs tuolla vaatehuoneessa? Ilta päättyy siihen, että tarkistelen saunan lauteiden aluset ja vaatehuoneen ylähyllyt, ettei siellä vain ole ketään, jätän valon päälle ja menen hermostuneena nukkumaan! Näin käy joka ikinen kerta ja silti katson sitä aina. Niin että onko ihminen tyhmä olento, vai kuinka? 😀

Hyvää yötä!!

sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta