Back in business

IMG_6794Well, hello! On ollut täällä aika lailla hiljasta, johtuen varmasti siitä, että on ollut muuten niin perhanan kiireistä. Johtuen myöskin siitä, että oon viime aikoina uhrannut fitnekselle ehkä yhden ajatuksen tuhannesta. Pikkujouluja tulee ovista ja ikkunoista ja oonkin välillä jopa vinkunut, että päästäkää mut takasin dieetille, koska tää juhliminen on kaksinkertaisesti rankempaa kuin dieettaaminen.

On täällä kaiken viinin litkimisen lisäksi ollut kuitenkin ruutia treeneissäkin. Oon testannut vähän uusia hommeleita ja vähän jo mietiskellyt uusia kisasuunnitelmiakin. On se ihminen vaan malttamaton!

IMG_6762IMG_6761Uusi Wolffi avattiin Tampereelle Tampellaan ja kävin testaamassa hiukan. Ja totesin, että oon salin suhteen hyvin kaavoihin kangistunut, koska kaikki uusi oli kamalaa. ”Mikä täälä hurisee? Miks nää kaapit on tämmöset? Missä kaikki tutut on? Kelle mää nyt juttelen?” Sali on oikeasti ihan hyvä, vähän vaan keskeneräinen vielä. Itse vaan perusjunttiasenteellani jatkan pääsääntöisesti keskustan Wolffilla käymistä.

Muuten on treenit sujuneet mukavasti, koitan vaihdella kovasti treenityylejä välillä, jotta lihakset saisi erilaista ärsykettä. Tänään tein esimerkiksi kintuille ns. kovan treenin, max. 8 toiston sarjoja ja painoja enemmän. Välillä on hyvä keskittyä runnomaan sarjat läpi tekniikan kustannuksella. Kunhan ei riko paikkojaan.

Paikkojen rikkomisesta puheen ollen, mulla on aina ollut jonkin verran vaivaa selästäni ja päätin nyt ottaa asiakseni käydä siitä fyssarilla. Käväsin tänään, ja sain kuulla, mitä jo tiesinkin: mulla on melkosen paha notko alaselässä, joka vetää koko selän väärään asentoon. Mulla jämähtää alaselkä aina treeneissä samantien ja on hiton kipeä. Se myös jumiutuu todella helposti kun oon paikallani. Mutta eipä tuohon mitään vippaskonsteja oikein ole, sain ohjeita, miten pitäisi seistä ja kotikonsteja, muuten ei oikein auta. Fyssari oli luonnollisesti myös erittäin tyytyväinen tähän mun fitnessharrastukseeni, jossa vedetään poseerauksissa selkäranka niin kieroon kuin mahdollista. Sain pienen myötätuntoisen katseen ja huokaisun ”jos aiot tuota jatkaa, sun täytyy pitää huolta selästäsi”. Yes, sir! En oo käynyt hieronnassa dieetin jälkeen olleskaan, koska se on aikamoinen rahasyöppö tuo hieronta. Ehkäpä täytyy silti alistua taas jatkamaan, etten jää sairaseläkkeelle kolmekymppisenä.

Vaikka tämä fyssarini oli oikein ymmärtäväinen ja mukava ihminen, täytyy kyllä sanoa oman kokemukseni perusteella ylipäänsä lääkäreistä sen verran, että jokainen, jolla itse olen käynyt, on omannut aivan järkyttävän huonot asiakaspalvelutaidot. Tai ylipäänsä tilannetajun. Ymmärrän tavallaan, että peruslääkäreitä varmaan ketuttaa, että nää kaikenmaailman fitnessihmiset ensin itseaiheutetusti rikkoo paikkojaan ja sitten tulee vastaanotolle, mutta hei jotain rajaa. Olen käynyt lääkärillä sitten perusflunssasta tai urheiluvammasta, jokainen on jollain lailla kommentoinut harrastustani. Kun jalkapohjani oli tulehtunut, oli lääkärin mukaan syy se, että treenaan liikaa. Okei? Ja kun mulla on notkoselkä, lääkärin mukaan vika on siinä, että treenaan liikaa ja liian isoilla painoilla. Okei.. Kun mulla on flunssa, syy on se, että olen treennut liian pienissä kuteissa. Jepjep. Siihen asti, kun vain kerron liikkuvani säännöllisesti, kaikki on ok. Mutta sitten kun mainitaan sanat ”fitness”, ”valmentaja” tai ”lihasten muokkaaminen” valitettavan monella mukavuus ja asiakaspalvelu loppuu siihen, ja sen pisteen jälkeen kaikki ongelmat ovat omaa syytäni.

Muistan esimerkiksi, kun oli juuri tämä jalkapohjani tulehdus. Sain 2 viikon treenikiellon lääkäriltä. Sanoin, että voin vaikka jättää treenaamatta jalkoja, ja keskittyä yläkroppaan, niin jalkapohja ei rasitu. Se ei käynyt, koska en saisi kävellä salilla. Monen kilometrin kävely töihin oli ok, mutta minkäänlainen kävely kuntosalilla ei käynyt. Right!

IMG_6817

En millään lailla arvostele yleislääkärien ammattitaitoa, mutta itsensä ilmaisu ja asiakaspalvelu tuntuu olevan aika nollissa. Ja kyllä siinäkin jotain häikkää on, että kun kerron, paljonko treenaan, en polta, ja juon harvoin, niin lääkäri antaa ylitsevuotavia kehuja. Sitten kun liitän näiden perään sanan fitness, kaikki kääntyy aivan päälaelleen.

Se siitä pikku maanantai-illan avautumisesta. On niin hiton pimeä, että alkaa meneen tunteisiin monet pikkujutut. Nyt kun ei katsokaas voi enää syyttää dieettiä, pimeys on seuraava tekosyy. Niin suomalaista. 😉

sonja

15 vastausta artikkeliin “Back in business”

 1. Hei! Ihan pakko kommentoida. Kai tiesit, etteivät fyssarit todellakaan ole lääkäreitä? Toivottavasti sinulle itsestäänselvää, tuosta lauserakenteesta vaan jäi epäselväksi..

  • Heippa,

   En luule että fyssarit on lääkäreitä. Tuli vaan tuosta fyssarikäynnistä mieleen, kun kävin sen yhteydessä myös yleislääkärillä.

 2. Olikohan nyt vähän paksua juttua. Kukaan lääkäri ei kiellä kuntosalilla kävelyä ja samaan hengenvetoon suosittele kävelemään työmatkoja.

  • Itse tykkään niistä noin. Mukavaa joulun odotusta sulle <3

 3. Porukka keskittyy vähän epäoleellisiin asioihin täällä 😀

  Mua naurattaa toi lääkärien ”tietopohja” kuntosalilla käymisestä muutenkin. Olin lääkärillä kun niskat veti niin pahasti jumiin. Kun mää sanoin että käyn salilla niin keskustelu oli tälläinen:

  Lääk: millasilla painoilla sä reenaat?
  Mä: no aika isoilla
  Lääk: minkä painosilla siis?
  Mä: missä liikkeessä?
  Lääk: no vaikka rintanostossa
  Mä: öööööööööööö

  Lääk: no kuinkas kovaa sä reenaat?
  Mä: no aika kovaa, silleen että tuloksiaki tulis
  Lääk: no onko se sit tunti, puoltoista tuntia?
  Mä: ööööööööööööö

  Joo. Otin relaksanttini enkä paljoakaan kuunnellut ohjeita miten pitäisi treenata kevyemmin jatkossa.

  • Jep, oon käynyt ihan samanlaisen keskustelun. Kyllä välillä kummastuttaa toden teolla 😀

 4. hahahah!! Mä kuvittelin kanssa, että tuo lääkäri asia on jotain liiottelua, ku ihmiset on puhunu siitä, että saa huonoa palvelua heti, kun mainitaan sana ”fitness”. Mutta ei..on se valitettavasti paikkansa pitävää. Ite kävin lihastulehduksen takia niin ensinnäki sain vinkua oikeaa lääkitystä, kun olis pitäny muka pelkällä buranalla pärjätä, vaikka olin ollu melken viikon taju kankaalla himassa niiden buranoiden kanssa eikä helpotusta näkyny ja sitte ku sain tarvitsemani reseptin pitkin hampain niin reseptin kirjotuksen lomasta tuli jotain ”Noh..tuo harrastus on..noh..pitäis treenata kevyemmin…mutta niin..noh..” ja jotain naureskelua päälle.
  Pääauki kännissä ensiapuun vaan nii loppuu hekottelu. 🙂

  • Voi hyvä luoja. En ihan ymmärrä, että onko tossa hommassa kyse siitä, että peruslääkäreillä ei oo treenaamisesta tietämystä vai ottaako niitä päähän se että porukkaa treenaa ja sitten tulee vammoja.. Ei tajua 😀

 5. Vaikka itse en mikään kisaaja olekaan, niin oon silti saanut kuulla valitusta treeneistä. Kävin joskus keväällä fyssarilla ja se huomasi kuinka jumissa mun yläkroppa oli (ai mikä lihashuolto?). Se ensin kyseli harrastuksista ja siitä mitä liikkeitä teen salilla ja sen jälkeen lopulta kielsi multa etenkin kaikki olkapääliikkeet. Arvaa vaan kaks kertaa lähdinkö nauraen pois vastaanotolta. 😀
  Järkeä käyttäen se ois voinu keksiä vaikka hyviä vinkkejä lihashuoltoon ja kehottaa vaikka tarkistamaan suoritustekniikoita, mutta eheeei…kielletään kaikki!

  • Joo, kyllä se vaan kamalaa on kun treenaa! Pitäs kaikki lopettaa niin kyllä vaan ois kaikki hyvin. Multakin joskus kysyttiin, että kai treenaan ihan terveyden vuoksi. Sanoin, että osaksi joo, mutta lähinnä muokatakseni kroppaa. Ai että sitä pahaa katsetta minkä sain! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta