Stressivapaa kisakunto

Mihin nää päivät oikein katoaa? Juoksen koko ajan paikasta toiseen ja silti tuntuu, että on kauheesti tekemistä. Samalla yritän kuitenkin pitää henkistä Zeniäni yllä ja ajatella, että kaikki menee niinkuin pitääkin. Miksi se on niin kovin vaikeaa?

2blogiLupasin itselleni. En stressaa. En koko aikana, enkä ainakaan nyt viimeisellä viikolla. Liu’un paikasta toiseen seesteisenä ja hyväntuulisena, enkä anna maailman menon painaa. En hermostu, en ärsyynny, en anna kenenkään häiritä loppukiriäni. Olen melko hyvin onnistunutkin.

Ihmiset ovat kovin kiireisiä ja stressaantuneita nykyään. Koko ajan on pieni hallittu tai hallitsematon kaaos päällä, eikä osata rauhoittua. Käydään Mielikylvyssä tai hieronnassa, jotta saataisiin arjen keskelle edes pieni hetki stressivapaata aikaa, ja silti koko tunnin ajan pyöritään ja hyöritään ja mietitään, missä pitäisi juuri nyt ennemmin olla. Ei osata ottaa sitä aikaa, mitä pää tarvitsee. Asia tajutaan vasta siinä kohtaa, kun esimies tai kumppani laittaa pakkolomalle ja varaa terapeutille aikaa. Jos tajutaan silloinkaan.

Koko ajan on monta rautaa tulessa. Usein ei osata keskittyä mihinkään asiaan täysillä, vaan tehdään puolitehoilla montaa kerralla. Tärkeintä, että kaikki tulee hoidetuksi. Ollaan lopetettu ajattelu. Suoritetaan vain mekaanisesti elämää eteenpäin ja toivotaan, että se palkitaan jossain kohtaa. Mutta ei se palkitse, jos ei sen anna palkita.

1blogiOma hyvinvointi asetetaan usein prioriteeteissä aivan liian kauas, jopa ulottumattomiin. Joku tai jokin tulee aina ensin. Epäitsekkyys on hienoa, mutta täytyy osata myös olla terveen itsekäs. Jos itsestään ei pidä huolta, usein hukkuu maailman menoon jossain kohtaa. Kyynistyy ja ahdistuu. Alkaa syyttelemään muita, löytää kaikesta negatiivisen kulman. Stressaantunut ihminen ei pysty keskittymään tai olemaan läsnä, koska mieli on koko ajan jo jossain edellä tätä hetkeä. Ihminen on kärttyinen ja vihamielinen ihmisiä ja asioita kohtaan, mikään ei ole hyvä.

Maailmassa on koko ajan hirveästi meneillään. Hirveästi ärsykkeitä, vaihtoehtoja ja tekemisiä. Mieli ei pysty lepäämään milloinkaan, kun koko ajan jostain päin tulee käskyjä ja ohjeita.

Olen nyt tämän alkavan viikon halunnut ajatella, että asiat kyllä lutviutuvat. Kaikki menee juuri niinkuin pitää ja asiat tulevat kyllä hoidetuksi. Mikään ei ole niin tärkeää, että kannattaisi stressata. Varsinkaan nyt, kun  mulla on tässä käsillä niin upea kokemus! Teen asiat ripeästi ja aikataululla, mutta rennosti. En ota pulttia, en ala panikoimaan. Jos joku asia ei mene niin kuin olen suunnitellut, teen sen toisella tapaa. Joustan. Annan itselleni aikaa. Valmentaja tai ystävä on vain puhelinsoiton päässä, ja hädän hetkellä apua löytyy. Kaikki on siis hyvin. Todella hyvin itse asiassa.

10blogiEn voi kyllä tällä hetkellä hehkuttaa olotilaani liikaa. Tänään on viimeinen tyhjennyspäivä ja huomenna alan tankkaamaan. Aamupuuro, aah!! Syön noin 9 ateriaa normaalin 6 ruikkuannoksen sijaan, ja kroppa toivottavasti ottaa hiilarin hyvin vastaan. Tällä hetkellä näytän aika juoksukoiralta, mutta toivon ja kaiken järjen mukaan kunto sunnuntaiaamua on juuri sellainen, kuin pitääkin. Tänään ja huomenna vielä treenailen tai lähinnä jumppailen. Vähän mitä tykkään ja vain keyvesti. Ei ollenkaan paha, eikös? Huomiseen loppuukin treenit ja ainoastaan käyskentelen aamulenkkejä, mikä sopii myöskin mainiosti.

Nyt kun vielä saan pidettyä tämän Zenin yllä loppuviikon, niin ainakin henkinen kisakunto on paras mahdollinen. Uskon myös, että stressaamattomuus näkyy positiivisesti koko olemuksessa, myös fysiikassa. Oon innoissani, jännittää ja odotan kiilto silmissä, mitä tuleman pitää! Tänään kävin laittamassa kisakynnet ja sokeroinnissa, joten taas kaksi asiaa enemmän hoidettuna. Toivottavasti muillakin Expoihin valmistautuvilla sujuu hommat, älkää stressatko, elämää se vain on.

sonja

6 vastausta artikkeliin “Stressivapaa kisakunto”

  1. Heippa! 🙂 Eilen törmäsin facebookissa sun blogiin, ja luinkin sitten sen kokonaan läpi, ja halusinkin nyt tulla sitten jotain kommentoimaan. Täytyy sanoa, että tosi hyvältä näyttää! Kateeksi oikein käy, sillee hyvällä tavalla 😀 Vaikutat myös tosi jalat maassa -tyypiltä. Tsemppiä valtavasti kisoihin!

    T. Uusi lukija

    • Kiitos ihanasta kommentista, tuli hyvä mieli! Hyvä, että oot saanut musta tuollaisen kuvan höpötyksien perusteella, jalat maassa-tyyppi kun olenkin. 🙂 Kiva kun kommentoit ja kiitos tsempeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta