Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt

Sua ei ole tehty kenenkään kylkiluusta
ei raudasta tai puusta
Miten tyttöjä tehdään
No ne on toisia aineita mistä tämmöset koostuu
ne kasvaa ihanaksi
ja pärjää pakon eessä
kun itsensä ne itse kasvattaa

-PMMP

Tämäkin tyttö täällä edelleen pärjäilee! Oon kulkenut pitkin seiniä, etten vaan saa mitään flunssan poikasta nyt matkaani ja koittanut pitää päänuppini mukana menossa. Ihailen kovasti ihmisiä, jotka ainakin kertomansa mukaan viettävät rentoa dieettielämää. Kunto rullaa ilman huolen häivää, väsymys ei paina ja elämä on ihanaa. Kuulemma dieettiaika ei vaikuta ihmissuhteisiin eikä normaalielämään, vaan dieettaaminen on niin maan mahtavaa hommaa! Hienoa, jos jollain näin oikeasti on. Hienoa, jos esimerkiksi toisella tai kolmannella dieetillä alkaa homma sujumaan jo kuin rasvattu. Itse täällä vain koitan pitää pakkaa kasassa ja silti kortit leviää välillä mihin sattuu.

IMG_5435Älä tyri nyt,
Älä lyö yli nyt
Älä antaudu angstin valtaan
-Jukka Poika

Helpommin on sanottu kuin tehty muuten viimenen lause. Dieetti antaa meinaan hirmuisen tekosyyn kaikkeen mitä sitten sattuukaan tekemään. Ihmisluonne etsii aina tekosyitä ja mikäs sen parempi tekosyy teoille onkaan kuin the kisadieetti, joka kiduttaa ja riuduttaa! On aivan liian helppoa käyttäytyä kuin lapsi ja kiukutella milloin mistäkin. Aivan liian helppoa vajota masentuneisuuteen ja perustella asiaa itselleen, ”no kun mulla on nyt tää dieetti”. Asioita jää tekemättä, asioita unohtuu, asiat menee mönkään ja stressaavat asiat kerääntyvät kaaoksen omaiseksi vyöryksi. Ja kaikki vain, koska on dieetillä.

On aivan liian helppoa laiminlyödä ympärillä olevia ihmisiä ja asioita kun dieettaa. Ei kukaan nälkävuosinakaan varmaan kysellyt, että jaksaisitko kenties pedata petisi tänään, vai onko se liian haastavaa, kun on nälkä? Minkä hiton takia annan sitten itselleni etuoikeuksia tehdä asioita tai olla tekemättä? Vain koska dieettaan. Inhoan koko sanaakin jo pelkästään sen takia, että perustelen sillä itselleni koko ajan jotain. Ihan sama ihminen tässä ollaan silti, ei se pitäisi koko luonnetta muuttaa ylösalaisin. Eikä se muutakkaan, ellei sen anna muuttaa. IMG_5494Olin tänään hieronnassa pitkästä aikaa, ja olin kyllä koko vuoden edestä jumissa. Kirosanat vaan lentelivät kun availtiin jalkojen kalvoja. Kyllä sen alkaa huomaamaan, että hiukan huonosti tässä palaudutaan. Sen jälkeen kävin Gazoksella ostamassa uudet päntsit, koska en omista yksiäkään, jotka eivät roikkuisi tällä hetkellä päällä. Nyt on sitten yhdet, jes! Jotka myyn kuukauden päästä, koska en todellakaan saa niitä enää survottua jalkaan kisojen jälkeen. Jes.

IMG_5506

Mulla on tällä hetkellä lähtenyt dieetin aloituspainosta tasan 11kg, mikä tuntuu aika paljolta. Muistan kun dieetin alussa vielä aattelin, että ”kyllähän mä ihan hyvältä näytän, ei tässä paljoa ylimääräistä ole”. Nyt kun katson niitä kuvia silloin, niin hei vaan…. Tällä hetkellä tuntuu, että pidän kyllä kisojen jälkeenkin paino suht alhaisena, enkä rupee keräämään taas mitään talvikerrosta tähän päälle. Katsotaan sitten mielipidettä uudestaan kun on Kismet-patukat ja korvapuustit nenän edessä saataville, heh hee…

Musta on kovin hassua, kun ihan puolitututkin kommentoivat mun pienentymistäni. Ei siis missään nimessä haittaa, kiva että on jotain tapahtunut! Hassua vaan, kun kadulla tutut huutaa jo kaukaa ”tuituiiii kuinka pieni oot!!” tai ”eihän sua enää edes näe kohta”. Oikein joskus pysähtyy ihmettelemään, että olenko todella muuttunut niin paljon? Mutta luvut näyttävät, että kyllä vain olen. Tällä hetkellä olen jo melkein suunnitellussa kisapainossa, mikä on hämmentävää. Tästä kuitenkin reilussa 4 viikossa tulee lähtemään jonkin verran. Melkein jopa pelottavaa, miten nopeasti tällä hetkellä rasvaa tirisee. Lähes joka aamu paino on pudonnut muutaman sata grammaa. Luulisi, ettei jää ainakaan siitä kiinni, ettei olisi kroppa tarpeeksi kireä (missä puuta, kopkop).

Nyt tää dieettirotta painuu sänkyyn. Tuntuu, että unentarvekin on tässä lisääntynyt viime aikoina. Oon siis muutenkin varsinainen unikeko, voin nukkua iltaan asti, jos kukaan ei herätä. Niin tällä hetkellä suurin piirtein nukun kaiken ajan, mitä en ole töissä tai salilla. Ja näiden välisen matkankin voin torkkua puolikoomassa!

sonja

2 vastausta artikkeliin “Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt”

  1. Moikka! Eksyin ihan sattumalta sun blogiin ja oonkin tässä kisaviikon vapaa-ajallani lueskellut aikas paljon sun juttuja 😀 Hienoa tekstiä ja ajatuksia, joista näkyy että hommassa pysyy järki päässä ja jalat maassa! 😉

    PS. Tuosta dieettien helppoudesta täytyy mainita, että ihan samalla lailla laiminlyö kaikkea muuta elämää, siivoamista, sosiaalisia suhteita yms, mutta se vaan arkistuu ja niin surulliselta ku se tässä sanottuna kuulostaakin – siitä lakkaa välittämästä. Plussapuolena toki huomaa, ketkä ne oikeat ystävät on ja ketkä susta välittää. Muilla kun on taipumus vaan sitten kadota elämästä. Toki myös toinen ja kolmas jne dieetti saataa tuntua helpommalta jo siksi, että tietää mitä odottaa ja osaa henkisesti valmistautua siihen paremmin. T: Taastätäfakindieettifengshuita

    • Moi! Kiva, että mun löpinät on ollu lukemisen arvosia! 🙂 Se on ihan totta, että kaikki ”ylimääräinen” arjen ja dieetin keskellä jää pois. Tekee vaan juuri ne asiat, mitä pitää ja kaiken muun antaa huomaamattaankin vaan olla ja jäädä. Oot ihan oikeassa noista ystävistä, niiden tärkeimpien ihmisten merkityksen tajuaa tässä parsakaalia kiukkuisena puputtaessa todella hyvin. Ne tärkeimmät ihmiset kun eivät lähde minnekkään vaikka itse onkin kaoottisuuden multihuipentuma vähän aikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta