Elämää rahkamuijan kanssa

Kaikki naisethan haluaisivat näyttää Anna Virmajoelta kaiket päivät, hiukset kiharoilla ja meikki viimesen päälle. Tasaiseksi levittynyt rusketus päällä ja sirot korkkarit jalassa. Myös jokainen mies varmasti haluaisi tälläisen fitnessbeiben. Mikäs siinä talutellessa ympäriinsä sellaista nättiä fitnesstyttöä, ei kuulosta hassummalta! Totuus on kuitenkin jotain aivan muuta. Fitnesskisaajat ovat aivan oma ihmislajinsa, joiden kanssa eläminen pistää tyypin kuin tyypin koville.

Varsinkin nyt dieettiaikana usein mietin, että harva varmasti jaksaisi katsella mun touhuja päivästä toiseen. Kanniskelen ruokiani fanaattisesti mukanani ja saan sätkyjä, kun ananas on loppu jääkaapista ja ruokakauppa on kiinni. Voin etsiskellä perjantai-iltana pitkiä toveja tiettyä ruoka-ainetta auki olevista kaupoista, koska ”sitä on nyt saatava!!”, enkä missään nimessä ole jakamatta tätä tuskaani, vaan surutta soitan poikaystävälle, että ”mitä mää nyt teen, mistä mää nyt saan sen ananaksen”. Poikaystävä kuulee usein mun säälittävää monologiani, joka etenee suunnilleen näin: ”kato nyt näitä reppania etureisiä, näähän on ihan onnettomat, ei tästä nyt tuu mitään, pakko mennä huomenna reenaan niitä. Mutta toisaalta tästä kulmasta ne on ihan hyvätkin! Hyvä tästä tulee, jes! Huomenna teenkin olkapäät.”

Turkki, Antalya -12 262Kaupungilla/mökillä/anoppilassa/kavereilla poikaystävä jaksaa aina kertoa etukäteen, että Sonjalle ei tarvi varata mitään ruokia. Ettei sitten tuu noloja tilanteita. (Kuten viime yönä, kun näin unta, että olin kavereiden kanssa mökillä ja tehtiin jotain ihanaa mättöruokaa, enkä kehdannut sanoa, että en voi syödä, joten karkasin!! Hahahha) Tylysti kaivan omat evääni boksista tietyllä kellonlyömällä, eikä herra oo vielä ikinä nolostunut asiasta. Koska kumppani luonnollisesti on usein se, jota näkee päivittäin ja jolle purkaa asiansa, hän joutuu kuuntelemaan kyykkytekniikoista, huonosta tuntumasta, tangon sattumisesta niskaan ja treenikenkien pohjan paksuudesta. Monet aloittelevat kisaajat sortuvat helposti puhumaan lajistaan kaiket päivät vetämättä henkeä edes välissä, enkä voi sanoa olevani poikkeus. Lähimmät ihmiset saavat usein äveriannoksen lajia, tahtoivat tai eivät.

Fitnessihmiset harvoin näyttävät kovinkaan hyviltä massakaudellaan, joten jos haluaisit lavakuvien tyttösen vierelle, ei sellaista ole olemassakaan päivää pitempään, sori! Ns. massakaudella jopa bikinitytöt usein mättävät sitä ruokaa ihan olan takaa. Saati sitten muiden lajien tytöt. Missä ikinä ollaan, sitä ruokaa pitää saada! Ettei vaan katabolia iske! Tuota sanaa kumppani joutuu kuulemaan joka päivä. Fitnessmimmit vetävät ruokaa usein enemmän kuin keskivertomies ja näyttävät hylkeiltä suurimman osan ajasta. He eivät suinkaan keikistele bikineissä kotona, vaan viettävät suurimman osan ajasta treenivaatteissa hiukset söheröllä, koska ”farkut kiristää”.

IMG_4134Dieettikauden alkaessa tytöt pienentyvät ja ihannenaisvartalo alkaa muotoutumaan rasvan alta, mutta myös hermot alkaa kiristymään! Vedenjuonti ja vessassa ravaaminen nousevat ihan uudelle tasolle, jääkaappi täyttyy purkeista ja purnukoista, joissa on tarkasti mitattu grammamäärä ruokaa ja stressaaminen alkaa. Varsinkin loppudieetti usein kiristää parisuhteita ja olenkin kuullut huokailtavan ”kaikkea mä tolta muijalta kestänkin”. Dieettaava nainen jättää pesukoneen tyhjentämisen ja tiskaamisen miehen harteille, koska salilla käyntiä ei voi jättää välistä, ei ikinä. Eikä matalasykkeistä kävelyä, intervallia tai Pispalan portaiden juoksua. Koska ne ovat välttämättömiä asioita ja maailma murenee, jos kerrankin jättää välistä!

Dieetin edetessä ja rasvan tiristessä alkaa kiukuttaan. Kiukuttaa meinaan kaikki! Naisesta tulee yhtäkkiä kömpelö ja lahopäinen, joka suuttuu häränraivolla ja kysyttäessä, mikä on, hän ei tiedä itsekään. Hän etsii tavaroita, jotka ovat hänellä jo kädessä ja treenikamat ovat treenilaukkua luultavammin aina salin löytötavaroissa odottamassa. Itkettää ja tekee mieli heitellä parsakaalit seinään ja taas seuraavana päivänä nainen saattaa tokaista, että ”kyllä tämä dieettaaminen on helppoa”.

Poikaystävän selvitessä näistä koettelemuksista, fitnessmimmi kokeilee vähän vielä tikulla jäätä. ”Tuu mun kaa lenkille, tuukko mun kaa salille, minkä väriset bikinit mulle sopis, oisko tää vai tää parempi, mites hiukset sitten, ai miten niin et tiedä, teetkö mulle ruokaa, laske sitten oikea määrä sitä kanaa!!”

IMG_4539Itse en varmastikaan haluaisi seurustella kehonrakentajamiehen kanssa, joka valmistautuisi kisaamaan. Hyvä kun itse jaksan itseäni, niin että toinen samanlainen vielä vieressä hössöttämässä, huh! Ei elämä mun kanssani tietenkään ole näin kärjistettyä kuin kuvailin (krhm), mutta oon silti todella kiitollinen kaikesta tuesta, mitä poikaystävältä oon saanut. Moni varmasti hermostuisi tähän mun fitnessräpiköintiini, mutta Teemu on aina kärsivällisesti kuunnellut ja ollut asioissa mukana. Fitness ja parisuhde ovat usein sellaisia asioita, jotka eivät sovi yhteen kovinkaan hyvin, ellei toinen oikeasti ymmärrä fitnessmaailmaa ja sen tuomia asioita, ongelmia ja haasteita. Tämänpä takia varmasti bodaripariskuntia on niin paljon. Silloin elämäntavat sopivat yhteen. Olen nähnyt ihmisten eroavan fitnessharratuksen takia, kun toisen viikoittainen baarissakäynti ja roskaruoan syönti sekä toisen tiukka elämäntapa eivät yksinkertaisesti toimi. Siksi olenkin erittäin onnellinen siitä, että omalla kohdallani ongelmaa ei ole.

Kadotin tän tekstin punaisen langan jo aikaa sitten, mutta pääpointtina varmasti, että älkää nyt hyvät ihmiset alkako deittaileen kisaajia, hullun hommaa!! 🙂 Kivaa viikonalkua!

P.S!

FINN_banner

sonja

4 vastausta artikkeliin “Elämää rahkamuijan kanssa”

  1. Hahahahahaha nauroin täällä melkein pissat housussa, koska voin samaistua lähes joka sanaan 😀 Yhtä vuoristorataa, eka tekee mieli lopettaa koko touhu ja sitten tunnin päästä miettii et kyl tää on hianoo! Sitten aina välillä tiedustellaan kumppanilta että ”enhän mä oo kiukutellu ihan kauheesti, enhän? en ainakaa omasta mielestäni” Ja tohonhan ei oo ku yks oikea vastaus. Nimi. 10 viikkoa jäljellä ja pahenee vaan 😀

    • I feel you! 😀 Jossain kohtaa jo aattelin, että nyt oon päässy tän pahimman vuoristoradan ohi, että kyllä tää tästä, mutta ehei!

  2. Kyllä sen keharin kanssa voi seurustella vaikka se diettaa 🙂 ollaan jopa koitettu olla dietillä samaan aikaan ja hyvin se onnistui sekin 🙂 ei tullut kertaakaan safkoista riitaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta