Rahan menoa ei voi estää

Nyt kyllä kiristellään. Kroppaa myöskin, mutta erityisesti kukkaron nyörejä!

Varoitus: Nyt seuraa erittäin turhautunut avautuminen rahasta, sen laittamisesta mitä turhimpiin asioihin ja sen olemattomuudesta. Kaikki maksaa. Ja nyt en puhu ylipäänsä elämästä, vaan fitnesslajista. Ihan järkyttävää. Lajia harrastamaton ihminen ei voisi ikinä tajuta, kuinka suuria masseja tähän hommaan pystyy uppoamaan. En minäkään tajunnut!

Alotetaan ihan perusjutuista. Valmennus. Se maksaa, kaikkihan sen tietää, mutta ei mitään tolkuttomia summia, ainakaan omalla kohdalla. Siihen laittaa rahansa mieluusti, panostaa hyvään valmennukseen, jolla saavuttaa tavoitteita ja saa apua, mitä tarvii. Se on ihan jees.

Tietysti salikortti. Omassa tapauksessa maksan kahta salikorttia erinäisistä syistä. Eipä siinäkään vielä mitään, ei oo kuitenkaan ihan maan kalleimmat salit ne missä käyn! Maksan ihan mukisematta.

Kun puhutaan tarkasta ruokaohjelmasta, ruoka maksaa yllättävän paljon. Liha on hyvin kallista ja sitä syödään PALJON. Ruokaa kulutetaan kaksi kertaa perustyypin päivän ruoan verran. Ruokavalioon sisältyvät myös lisäravinteet, luonnollisesti. Enkä nyt puhu mistään pelkästä lisäproteiinista, vaan putelia ja purkkia löytyy joka lähtöön. Laskin, että kulutan lisäravinteisiin kuukaudesta riippuen noin 200-300e. Erinäisiä pilsuja kuluu 10 tabua päivässä.

IMG_3986Pari päivää sitten kyllästyin näihin lisäravinteiden ylihinnoitteluun. Ostin tämmöisen protskupurkin:

IMG_3982Tän hintalaatusuhde vaikutti ihan ok:lta joten nappasin sen mukaan. Kyllähän tää nyt varmaan hetken kestää, sen verran iso purnukka kuitenkin. Niin ajattelin. Avasin ton ja siinä on 2/3 pelkkää ilmaa, pohjalla vähän itse putua. Maksoin siis yli puolet ilmasta. Sen jälkeen päätin, että nyt sitten! Vertailin MyProtein-sivuston ja mass.fi:n hintoja ja proteiineja ja päädyin tilaamaan 4kg hera isolaattia mass.fi:stä. Verotti taas 85e lompakkoa, mutta tulee reilusti halvemmaksi tilata silti tuolta kuin ostaa kaupasta.

Lisäravinnepurnauksen jälkeen alkaa sitten purnaus, joka kohdistuu vain fitnesslajin naisedustajien kuluihin. Miehethän voi tepastella lavalle jossain parin euron pöksyissä ja paljain jaloin! Mutta naisia verotetaan suurella kädellä.

IMG_6640Kun aloin ekoja kertoja teputtelemaan onnettomia poseerauksiani, piti tietysti hankkia sekä kävelyopettaja että kengät. En kamalasti tiedä noista kävelytreenien yleisistä hinnoista, mutta kuitenkin sen verran, että omat kävelyopetukseni maksavat 20e/h ja se on vielä halpa hinta. Opetusta pitää ottaa kuitenkin paljon, jos ei halua kompuroida sitten lavalla jotain surkeaa esitystä. Tai ainakin minä tarvin! Voihan joku toki osata opettaa itse itseään. Kuvassa on ensimmäiset kengät, jotka ostin ja ne maksoivat noin 90-100e. Omaan silmään nuo on sitä paitsi suht rumat, eikä niitä todellakaan voi käyttää muualla kuin kisoissa. 🙂 Noilla kipitin hetken aikaa, kunnes IFBB julisti nämä kengät vääriksi, joita ei voi enää kisoissa käyttää. Oikeat ovat nimittäin nykyään jonkun minimaalisen osuuden matalemmat, muuten ihan samanlaiset! Aivan loistavaa, ei kun kaupoille ja toiset 90e taas menoks. Kaiken kukkuraksi, kukaan ei edes halua noita vanhoja luonnollisesti ostaa kun niitä ei enää IFBB kisoissa kelpuuteta.

No, kenkäasiat sikseen. Sitten itse kisa-asu. Se ei olekaan ihan mikä vaan H&M:n tangolta revitty biksukokonaisuus, vaan sehän teetetään ja se maksaa. Itse teetän bikinini Biancanevellä, jossa aloitushinta on muistaakseni jotain vähän päälle 300e. Mutta silloin niissä ei ole vielä mitään. Jos haluaa vähänkin hyvännäköiset, hintaa tulee roimasti lisää. Kävin hetki sitten suunnittelupalaverissa, ja oma kattoni bikineille on jotain 400-500e. Ja niitähän siis käytetään yhden kerran lavalla, ellei sitten jatka kisailua, niin ehkä jopa toisen kerran! Huh!

137930397022eb9785d5c440847eb438Nämä ei siis todellakaan ole omat bikinini!

Tottakai luonnollisesti kisapäivänä pitää olla viimesen päälle kaikki. Hiukset kampaajalla, useimmilla pidennykset sitä varten hankittuna, meikki ammattilaisella, rusketus levitettynä, sormen ja varpaan kynnet geelattuna, kroppa kokonaan vahattuna/sokeroituna, mikä on muuten yllättävän kallista. Yleensähän normaalit ihmiset ei poista koko vartalon karvoja, joten kokonaishinta on korkea.. Pelkästään kisoihin osallistumismaksu on 100e.

Kukin voi sitten laskeskella, paljonko esimerkiksi vuodessa saa kulumaan mammonaa tähän. Tämmöiselle yksinasuvalle peruspulliaiselle ottaa kyllä joskus aika koville! En juurikaan kuluta rahaa mihinkään ylimääräiseen pakollisten sekä lajin lisäksi, mutta juuri ei kyllä käteen jää mitään. Kaikki menee mikä tulee.

Surkuhupaisaa mun mielestä on lopuksi se, että välillä ihmiset vitsailevat, että ”no, mutta sitten kun voittaa fitnesskisat niin voi ostaa jonkun luksuskämpän Italiasta ja niiltä sponsoreiltahan saa rahaa”. En vois kyllä parempaa vitsiä olla. Kehonrakennuksella tai millään fitnesslajillahan ei tienaa käytännössä pennin hyrrää. Ainakin Suomen tasolla, hävisit tai voitit, niin lämmintä kättä ja hyvällä tuurilla jonkun pystin saat käteen. Sponsorit ei todellakaan syötä sitä rahaa sulle.

Tää kirjotus sai todella negatiivissävytteisen kuvan nyt, mikä oli oikeastaan tarkoituskin. Tottakai tämä on kuitenkin aivan oma valintani ja saisi sitä varmaan rahansa turhempaankin kulumaan. En nyt heti keksi mihin, mutta varmasti johonkin!! 🙂 Omasta mielestäni on vain erittäin epäreilua, että kun kyseessä pitäisi olla jokaiselle mahdollinen laji, jonka halutaan leviävän, niin eihän tälläiset katteet tuotteilla ole mistään kotoisin. Tämä ei tosiaankaan ole jokaiselle vaihtoehto, vaikka haluaisi. Itsekin olen miettinyt, miten jatkaisin harrastusta, kun jossain kohtaa lähden opiskelemaan ja tulot pienenevät. Se ei tässä mittakaavassa ole mitenkään mahdollista.

Rahoitusasia kannattaa miettiä tarkkaan, jos kisatavoitteinen treenaaminen kiinnostaa. Valmentajan kanssa on tottakai mahdollista jutella budjetista ja vaivaa näkemällä lisäravinteita ja muuta saa löydettyä suht kohtuuhintaan, mutta vaivaa se todellakin vaatii. Ja pakollisia suuria kuluja tulee joka tapauksessa.

Älkää kukaan kuitenkaan masentuko tästä avautumisestani, itse ainakin koen, että tää antaa sen takasin mitä ottaakin. En kai muuten tätä tekiskään!

 

sonja

8 vastausta artikkeliin “Rahan menoa ei voi estää”

 1. I feel you! Niin paljon rahaa laitetaan tähän hommaan, mutta toisaalta kyllä ne menis varmaan sit johonkin muuhun jos ei tähän 😉 Lohdutuksen sanana kuitenkin, vaikka nyt tuntuu että sitä yhtä päivää varten joutuu laittamaan hirveesti rahaa likoon (hiukset,meikit yms) niin kyllä se on sen arvoista! Ainakin mulla, se tunne sinä päivänä oli niin huikee 🙂

  Ps. Yks vinkki missä säästät, höylä käteen ja ite vaan vedät kaikki karvat kropasta veke, ei tartte maksaa sokerointia ja ihan hyvä tulee ;D

  • Joo, uskon kanssa, että kyllä se on sen arvoista sitten! Ja täytyy tosiaan miettiä tota 🙂

 2. Nyt kun noita sun puteleita kattoo, niin huomaa kyllä, miten lisäravinteisiin kuluvat rahat voi olla tota luokkaa. Ihan vaan järkeä käyttämällä tosta saa melkoiset summat pois. Hyvä sentään, että löysit halvemman proteiinin.

  Tuo Intra esimerkiksi on ihan törkeen kallista ja sen saa hetkessä tyhjäksi. Käypä ens kerralla kysymässä vaikka Fitnesstukulta miten voisit korvata tuotteen ja saat vastaavia puteleita takaisin, että voit itse sekoitella sopivat treenijuomat. Monta muutakin noista saat vielä halvemmalla, jos vain viitsit vähän tehdä tutkimustyötä. 🙂

  • Ei hätää, kyllä olen paljon vertaillut ja vaihdellut. Intra on vain sen verran hyvä tuote, että ihan vastaavaa ei löydy enkä halua sitä vaihtaa.

 3. Ootko koskaan miettiny että onko ne 10 lisäravinnetablettia päivässä ihan välttämättömiä?

  • Ei varmastikaan ois välttämättömiä, ellei sitten halua optimaalisia tuloksia.

 4. Eihän niitä optimaalisia tuloksia voi mitenkään syntyä jos jättää yhden tai vaikka kaksi niistä pois? Että onko näiden tarpeellisuus ihan tieteellistä faktaa vai olisko valmistajilla vaan puhtaasti bisnes ja rahan tahkominen mielessä?:D

  • Yhden tai kahden pillerin pois jättämisellä ei varmasti olisi paljoa väliä. Eikä yhden tai kahden ruoka-aineen syömisellä, mitä ei pitäisi syödä. Eikä yhden tai kahden lenkin pois jättämisellä. Mutta kun tälläisiä asioita kerääntyy, niiden yhteinen lopputulos voi olla jo näkyvä. Valmentajani ei varmasti saa minkäänlaista rahaa vitamiinien valmistajilta. Ja hän on se, joka kertoo, mitä pitää syödä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta