Kysymyksiä ja vastauksia

Mihin luet?

Luen Tampereen yliopiston hallintotieteisiin.

Missä päin Tamperetta asut? Asutko yksin?

Tampereen keskustassa yksin kyllä.

Onko sulla outoja tapoja? Jos niin kerro muutama.

Voivoi.. Oon vähän vainoharhanen. Iltasin mun on pakko tarkistaa, onko liedet pois päältä, pakastin ja jääkaappi kiinni, onko patterit päällä, osuuko verhot niihin, onko ovi varmasti kiinni, katon ovisilmästä (odotan aina, että sieltä tuijottaa joku murhamies tai japanilainen pikkutyttö mun oven takana), onko kännykän sovellukset kaikki pois päältä, onko kännykkä tietyllä äänenvoimakkuudella. Herätysajan tarkistan about 3 kertaa. Kaverit ja poikaystävä huomauttelee mulle, että tiedostamattani tuhisen koko ajan. Pidän semmosta pientä tuff tuff-ääntä. Se on kuulemma ärsyttävää.

Miten lähdit mukaan fitnekseen?

Oikeestaan ihan sattumalta. Tykkäsin treenata kovaa ja etsin jotain muutakin ideaa siihen, kuin pelkästään oma hyvä olo. Olin kerran hierojalla ja hän ehdotti valmentajan ottamista, koska kuulemma mun rakenne on lajiin oikea. Niinpä otin kännykän käteen ja hups vain, mulla oli valmentaja ja ympärillä laumoittain kisaajaihmisiä.

Miksi haluat kisata?

Oon semmonen ihminen, joka toimii parhaiten, kun on jokin tavoite, jota kohti koko ajan mennä. Kisaaminen on houkuttavaa ja tavoitteellisesti treenaaminen koukuttavaa. Haluan kokeilla, onko musta tähän, mihin asti oma kroppa venyy ja samoin päänuppi. Toisin sanoen haluan siis ylittää itseni.

Kuka on esikuvasi?

Ei ketään varsinaista esikuvaa, mutta kyllä Anna Virmajoen juttuja seurailen, koska kroppa on niin mahtava. Samoin body fitneksen puolelta Alanderin Kati on valloittava persoona.

Kuinka monta kertaa viikossa käyt salilla?

6 kertaa viikossa.

Teetko aerobista?

Teen, tällä hetkellä 3 kertaa viikossa.

Pelottaako sua kisojen jälkeinen aika, eli se kun siitä huippukunnosta pitää palata vähän normaalimpaan olemukseen?

Ei pelota. Tykkään normaalista olemuksesta! Enemmän mua pelottaa se kisakunto, että miltä se sitten näyttää luonnossa, muuten kuin siellä värit päällä lavalla.

Oletko koskaan ennen ollut dietillä? Miten odotat dietin sujuvan?

En ole ollut, kuin ihan satunnaisen lyhyitä aikoja. Odotan sujuvan ihan hyvin. Hyvä, että on aikaa paljon, niin ei tule kiire, eikä tarvi vetää mitään överidieettiä.

IMG_3555

Millä tavalla diettaaminen vaikuttaa salilla treenaamiseen vai vaikuttaako mitenkään?

Ainakaan nyt vielä ei oo vaikuttanut millään lailla ja mahd pitkälle koitankin tehdä ihan perustreeniä. Loppua kohden voi alkaa voimatasot vähän laskemaan, tosin jotkut vetelee loppuun asti ihan samoilla painoilla kuin aina. Jossain kohtaa kuitenkin treenejä varmasti muutetaan enemmän muokkaavaan suuntaan ja pakara-alueelle keskitytään vielä lisää.

Lempi ”fitnessruoka”?

Öhh, teen tosi vähän mitään fitnessruokia, mutta sanotaan sitten proteiiniletut.

Paras liike salilla?

Kaikki olkapääliikkeet! Pystypunnerrus ja viparit. Ja sitten sanon myös sumokyykky.

Suklaa- vai mansikkajätski?

Ei kumpikaan, mutta jos on pakko valita niin suklaa. Mieluiten nougatsuklaa. Vielä mieluummin lakritsi, tai mangomeloni. Tai wanhan ajan vanilja tai toffee… Oijoijoijoi…

Bravuurisi keittiössä?

Hahah, mua naurattaa tää kysymys koska oon suht surkee kokki.. 🙂 Että varmaan jotkut wokit ja pekonipasta, jolla eläisin koko loppuelämäni jos voisin. 🙂

Mitä syöt nyt dieetillä?

Lähestulkoon samoja ruokia kuin ennekin, pienempiä määriä vaan ja ei tietenkään mitään ylimääräistä.

Onko sulla herkkupäiviä?

Ei ainakaan oo suunniteltu vielä olevan.

Miten vältät makeanhimon?

Syön marjoja ja juon vettä. Ostin kaamean kasan kuivattuja marjoja Punnitse&Säästä-kaupasta, ja ne on kyllä hyviä! Myös noi mun treenijuomat on niin makeita, että ne vie pahimman makeanhimon.

IMG_3556

Mikä dieetillä on vaikeinta/helpointa?

Näin alkumetreillä on vielä kovin vaikea sanoa, mutta vaikeinta on varmaan se, että syö tasan kolmen tunnin välein. Täytyy aina suunnitella menonsa, jotta tietää, mitkä ruoat pitää ottaa mukaan minnekkin. Helpointa on käydä kaupassa, kun ei tarvi pohtia, ostaisko sitä jotain hyvää tai jotain erilaista, kun ei osta. 🙂

sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta