Dieettielämää

Hyvää huomenta!

Millonkohan se dieetti alkaa? Ihan oikeasti, mullahan on ihan kauheesti tätä ruokaa edelleen. 😀 Tosin pahin mättöpöhötys on laskenut, mutta eipä tää nyt kovin pahalta vielä tunnu. Ainoa, mikä on ongelma, niin se, että pelkään koko ajan vahingossa syöväni jotain hyvää. Oon tottunut pisteleen naamaan kaikkea, mitä pöydiltä löytyy, niin kauheen vaikeeta muistaa, että ei. Hah. Vedenjuontiin en oo myöskään tottunut ja kauheesti sitä pitää litkiä, että saa päivässä edes sen 4 litraa täyteen. Mutta muuten aika kivaa. Etsin tänään kaupasta kaikkea vaihtoehtosyötävää hiilarien tilalle ja siellä tönötin vihanneshyllyllä pitkään sormi suussa.

IMG_3482Melkein jopa tuntuu, että tää mun syöminen häiritsee kaikkia muita enemmän kuin mua itseäni. Ihmiset on usein niin tuomitsevia asioista, joista eivät tiedä. Kaikki tuntematon ja uusi on outoa ja väärää. Hyvänä esimerkkinä toimii tämä fitness.

Sanooko kukaan asiasta tietämätön, että arvostaisi lajia tai ”hienoa, että lähdit mukaan”? Ei. Ei koskaan. Sen sijaan arvostelua, kritiikkiä ja outoja katseita saa usein. Ihmiset näkevät vain kuvan fitnesstytöstä lavalla, kaikki muu on pimennossa. Onhan lavakunto normaaliin silmään pahan näköinen. Todella tiukka kunto, ei paljoa rasvaa, laiha ja särkyvän näköinen. Mutta se ei ole todellisuutta. Se on vain se päivä, kun kunto näyttää tuolta. Loppuajan suurin osa näyttää terveiltä ja peruskatsojankin silmään urheilullisilta. Ei pitäisi tuomita ennen kuin tietää.

Usein vanhempien ihmisten ajatusmaailma on se, että lihaksikas nainen on ruma, näin karrikoidusti. Fitnesskisaaminen ei ole tervettä, miksi pitää olla noin miehekkäät lihakset. Nuorempien silmään taas kisaajat ovat liian laihoja, koska nykyään kaunista on muodokkaan näköinen ihminen. Arvostelua siis saa joka suunnasta pieninä annoksina ja usein. Tämä on varmasti osasyy, että kisaajat hakeutuvat toistensa seuraan. He ymmärtävät, eikä tarvitse kuunnella arvostelua.

Ei kukaan sanoisi lihavalle, että lihavat on muuten rumia. Tai laihalle, että laihuus näyttää sairaalta. Treenaavia ihmisiä kuitenkin saa arvostella kovinkin sanoin ihan hyväksytysti. Ei tietenkään kaikki, mutta liian moni. Olisikohan aika antaa oikeasti erilaisuuden kukkia, eikä vain teennäisesti olla suvaitsevainen, kun ei hauku joitain vähemmistöjä.

Itseäni arvostelu ei juurikaan haittaa, koska ymmärrän, että tietämättömän silmään kisaaminen näyttää oudolta. Pidin sitä itsekin idioottimaisena ennen. Ja on se itse asiassa edelleenkin vähän outoa. Ymmärrän, että se kummastuttaa, jopa vihastuttaa. En minäkään pidä kaikista asioista. Kaikkia asioita ei kuitenkaan tarvi sanoa ääneen ja joskus voisi miettiä, miksi on niin vastaan jotakin juttua. Lähes jokaisella on kuitenkin joitakin tavoitteita. Toisilla se on päästä töihin, toisilla kouluun, toisilla saada lapsia, toisilla kirjoittaa kirja, toisilla voittaa fitness sm-kultaa. Kuka voi sanoa, onko näistä tavoitteista joku huonompi ja joku parempi? Eikö pääasia ole se, että nauttii siitä, mitä tekee?

IMG_3483Tulipas kauheen negatiivinen juttu. No, mutta mulla on ainakin silti kiva päivä! Paitsi, että eilen jalkatreenissä tapahtu jotain kummallista ja mulla vetäs joku pieni lihas alaselässä ittensä ihan jumiin, enkä pystyny illalla kävelemään ja nyt en pääse sängystä ylös. Fitnesselämää, glitteriä ja tekoripsiä, eiks niin? 😀

Jos jollain on jotain kysymyksiä vielä, niin laitelkaa tuonne alempaan postaukseen (anteeksi, en osaa tehdä linkkiä!)

sonja

12 vastausta artikkeliin “Dieettielämää”

 1. Pakko tulla kommentoimaan näinkin yksinkertaista asiaa, mutta ihanaa kun joku kirjoittaa sanan DIEETTI oikein tällä foorumilla 😀 Tsemppiä treeneihin ja dieettiin! 🙂

  • Itekin oon ton sanan kanssa taistellu, mutta viimein tiedän, miten se pitää kirjottaa!! 😀 Kiitos paljon sulle!

 2. Olet niin oikeassa! Monille Ihmisille ominaista tuntuu olevan se, että arvostellaan asioita. Niitäkin, mistä ei mitään tiedetä. Se on aivan naurettavaa ja siksi olen itse opetellut suhtautumaan näihin arvostelijoihin huumorilla. Suosittelen muillekin. 😀

  • Se onkin ihan oikee suhtautumistapa! Etenkin naiset on kovia arvosteleen asioita. Pitäis vaan antaa mennä toisesta korvasta ulos, mutta joskus se ei vaan onnistu.. 🙂

 3. Musta on tullut joku himokommentoija mutta pakko oli tulla sanoon jotain kun rupes vähän naurattaa toi ”kukaan ei sano lihavalle että lihavat on muuten rumia” EIPÄ :DD jos joku haluaa sanoa kauniisti susta jotain niin se menee että ”oothan sä nätti tosta pyöreydestä huolimatta” ja sit on näitä oman elämänsä sankareita bussipysäkillä jotka huutelee ympäripäissään että ”sää oot liika lihava, mee salille”. Ja tää kommentti ei tietenkään tuu kokemuksesta… Mutta samaa mieltä oon siitä että muiden vartalon ja elämäntapojen arvostelu on täysin turhaa, kyllä kaikilla on tarpeeksi huolimista siinä omassa elämässä 🙂

  • Kiva että kommentoit! Tietenkään en tiedä, miten tuo oikeasti menee kun ei omaa kokemusta ole, mutta ainakin uskoisin, että ihmisillä olis isompi kynnys sanoa lihavuudesta kuin sitten vaikka kehonrakentajanaisen ulkonäöstä. Harmillista jos näin ei ole 🙁 Oot ihan oikeessa!

 4. Mä voin tulla sit kertomaan tieteellisen tutkimuksen tulokset kun oon muuttanut tän läskin lihakseksi että kummasta huomautellaan enemmän 😉 eiköhän surullinen totuus nykymaailmassa ole että minkämuotoinen ja kokoinen tahansa ootkaan ja millaiset elämäntavat omaa niin aina on jollain jotain pahaa sanottavaa… Tarttee vaan opetella oleen välittämättä 🙂

 5. Mua henkkoht häiritsee vaan se et itse aina olen ollut pieni, että on ok tulla sanoo mulle ”hyi kun oot laiha” mut jos mä sanoisin et ”no vittu sä oot läski” ni se ei oo ok ja kaikki kauhistelis että ei noin saa sanoa? 😀 ihan tosi. pliis. 😀 hyvä kirjoitus.

  • Toi on niin tota!! Tiedän ton hyvin. Ite oon kanssa aika surkeen pieni ollu aina vaikka koittanut kerryttää niska limassa lihasta, ja sitten sanotaan, että voi kun oot laiha. Jepjep… Ihmiset ei tajua, että se saattaa tuntua yhtä pahalta kuin lihavan lihavaksi sanominen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta