Let the hunger games begin!

 Tittidii, nyt se pullansyönti loppuu! On se kumma, miten ihminen voi olla säälittävistä asioista niin tohkeissaan. Oon oottanut tätä päivää tässä nyt kuin kuuta nousevaa. Jääkaappi on tyhjennetty kaikesta turhasta ja täytetty puhtaalla ruoalla, en oikeen tunne kaappia enää edes omakseni, kun siellä on jotain vihreetä?! Oon purkittanut pillerit, siivonnut ja käynyt täydentämässä lisäravinnevarastot, rasvat on mitattu ja korkein paino otettu ylös, joten dieetti alkakoon puhtaalta pöydältä!! 🙂

sonja1pieniKuvat: Teemu Leppänen, vaatteet: Gazoz

 Mun oli oikeesti tarkotus laittaa dieettipäivitykseen tän hetkisen kunnon kuntokuvat, mutta ei. En laita. Katoin ne läpi ja en yksinkertasesti halua laittaa millään lailla esille kuntoani nyt. Aamupaino oli tänään 66kg, ja se rupee tytöllä jo vähän tuntumaan. Tästä on kuitenkin hyvä lähtee poltteleen rasvoja, ja luultavasti tuun vielä kaipaamaankin sitä, että oli vähän rasvaa luiden ympärillä. 🙂

sonja8pieniKoska aikaa syksyyn on hyvin, lähdetään maltillisesti liikkeelle dieetin kanssa. (Onko se dietti vai dieetti?) Aluksi puhdistetaan täysin ruokavalio ja hiilareita lähti näin alkuunsa kokonaisuudessaan 50g pois. Ruokaa on kuitenkin paljon vielä, joten ei mitään hätää äiti, en tee kuolemaa tai kituuttele muutenkaan. Missään kohtaa ei ole muutenkaan tarkoitus, että olisi nälkä tai huono olo. Jos on vetänyt massakaudella puhtaan ruoan lisäksi jumalattoman määrän ylimääräsiä kaloreita (en siis minä, krhm..) niin nälkä aluksi varmasti tulee, mutta se on ihan omaa syytä. Monilla ihmisillä on sellainen käsitys kisadieetistä, että tässä nyt oikeasti taistellaan hengestä ja rasvojen määrä päivässä on 0. Totuus on, että syön tällä hetkellä edelleen runsaasti enemmän kuin keskivertokansalainen, 6 kertaa päivässä ja kunnollista ruokaa. En ole millään nälkäkuurilla (vaikka otsikko ehkä antaakin ymmärtää :D), vaan ainoastaan kulutan nyt hieman enemmän kuin mitä pistän suuhuni. Tämä ei ole mitään tähtitiedettä, vaan ihan puhdasta matematiikkaa.

sonja6pieni Täytyy myöntää, että viimeiseen vuoteen en ole oikeastaan, öh, ollenkaan tehnyt minkäänmuotoista aerobista liikuntaa erittäin harvojen kävelylenkkien lisäksi. Lenkkienkin kanssa alotettiin rauhallisesti, thank god, 3 lenkkiä viikossa. Aika kivaa itse asiassa, kun on hyvät kelit ja arska paistaa!

sonja5pieni 6 x salia ja 3 x lenkkiä viikossa kuulostaa paperilla suurelta määrältä, mutta ei se loppujen lopuksi ole. Lenkit voi heittää aamutuimaan tai treenien jälkeen ja itse salitreeni pysyttelee vielä aikalailla samanlaisena kuin ennenkin. Nyt alkuun on vielä mahdollisuus kehittyäkin lihasmassan osalta, kun ruokaa ei ole kovasti leikattu pois. Täysillä siis treenataan loppuun asti kehityksen toivossa, ja ettei nyt ainakaan olemassa olevat lihat lähtisivät karkuteille.

sonja4pieni No, minkälaiset fiilikset nyt sitten on? Tosi kivat itse asiassa. Mulla on ollut pieniä pelkotiloja dieetistä, jotka ovat suurimmaksi osaksi liittyneet siihen, että olen kooltani ja lihasmassaltani kuitenkin aika pieni, ja mitäs jos rasvojen palamisen jälkeen jäljelle ei jäisikään kuin kasa luuta ja nahkaa. Olen päässyt näistä peloista yli ja mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää. Muutoksia dieetin tehdään sitten sen mukaan, miten kroppa alkaa muuttumaan. Nyt keväällä bikinikisoissa näytti suht kireä kunto olevan pop, joten toivon mukaan myös itse päästään haluuttuun kondikseen ilman että kaikki muodot häviäisivät.

sonja7pieni Kuvien vaatteet on saatu sponsorilahjaksi Gazoz-liikkeeltä.

En voi sanoa olevani mitenkään surullinen, vaikka kesän menot jäävät osaltani menemättä. Itse täällä jokainen valintansa tekee, eikä niistä pitäisi valittaa. Unelmiensa eteen joutuu tekemään töitä, koska mikään hyvä ei tule helposti. Oon lisäksi sen verran kummallinen ihminen, että nautin rutiineista, ja sitä ainakin tää touhu antaa.

Toivotan kaikille kesän dieettiläisille tsemppiä ja jaksamisia! 😉

sonja

10 vastausta artikkeliin “Let the hunger games begin!”

  1. mäki on miettiny et onkse dieetti vai dietti :’D haha. käytän kumpaaki vähä vaihdellen. tää oli tää olennaisin juttu taas….

    tsemppistä dietille! näytät hyvältä nytteki ja syksyyn mennessä kuoriutuu varmasti oikein näyttävä kilpakunto :))

    • Yritin jopa googlettaa, mutta sekä dieetillä että dietillä löyty hakuja?! 😀 Kiitos kovasti, toivotaan näin!

  2. Diet englanniksi, dieetti suomeksi sanoisi tämä tuleva äidinkielen opettaja.

    Tsemppiä siihen kuitenkin, miten sen sitten kirjoitatkaan 🙂

    • No nyt saatiin vastaus, loistavaa! Oikein oon siis kirjottanut. 🙂 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta