Nuori ja tyhmä

Niin ihanaa, kun aurinko paistanut viikonloppuna! Tänään tapahtui ihme kun minä ponkasin lenkille! Harvoin tälläistä nähdään, ehkä toi aurinko sekotti mun pääni. Lenkistä piti toki saada myös todiste.

IMG_2460Tajusin tänään, että oon ollut nyt noin vuoden Sampon valmennuksessa. Muistelin ihan alkutaivaltani harrastuksen parissa ja tajusin myös, kuinka paljon oon kasvanut ja kuinka paljon henkisesti vahvempi musta on tullut. En haluais kliseisesti sanoa, että tää on kasvattanut mua ihmisenä, mutta sanon silti, koska se on totta.

En ollut vielä edes yhdeksäätoista kun päätin aloittaa treenaamaan tavoite mielessäni. Luultavasti moni kokeneempi fitness-konkari katsoi mun menoa, ja mietti, että voi tyttö pieni, kun et sä mistään mitään ymmärrä, kasva 10 vuotta ja mieti sitten uudestaan. Nykyään pauhataan kamalasti siitä, kuinka nuoret alkaa hapuilemaan fitness-lavoille. Olen yksi niistä nuorista tytöistä ja aion todistaa kaikille, että epäilijät olivat väärässä suhteeni.

IMG_2452

Alkuun olin kyllä hyvin pihalla, miten pitäisi asiat tehdä ja mitä ajatella mistäkin. Ahdistuin kovin helposti hyväkuntoisten tyttöjen kuvista ja epäilykset omasta itsestäni valtasivat mieleni tauotta. Muistan itkeneeni usein, jos treeni meni huonosti. En ollut edes varma, kannattaako mun ryhtyä tähän ollenkaan, koska olin niin epävarma.

Nyt kun katson ihan alkuani, tunnen onnellisuutta siitä, miten asiat nyt ovat. En enää näe pelkkää kaunista pintaa fitness-lajista, vaan ymmärrän, mitä sen sisällä on. Hyväkuntoisia tyttöjä katson ihaillen, mutta osaan myös katsoa peiliin ja ymmärtää, että olen myös itse nyt se tyttö, mitä vuosi sitten halusin olla. Ei ole mitään järkeä katsoa kilpasiskojensa kuvia ja ahdistua, koska kuvat valehtelevat aina, eikä kunto ole kaikki kaikessa ainakaan bikinikisaajilla. Jokaisella on heikkoutensa, mutta niitä vain peitellään. Heikkous voi olla kävely, kropan malli, symmetria, poseeraus, mikä vain. Tajuan nyt, miten monet itkut olisin voinut jättää itkemättä, jos olisin ymmärtänyt tämän aikaisemmin.

IMG_2450

Ymmärrän myös, miten hidasta touhua lihasten muokkaaminen on, mutta silti näen tuloksia jatkuvasti. Luotan kehittymiseeni, koska tiedän tekeväni kaiken niin kuin pitääkin. En pelkää olevani muita huonompi, vaan päinvastoin keskityn olemaan paras itseni. Säännöllinen syöminen ja lähes jokapäiväinen treeni ovat niin luonnollinen osa nykyään elämääni, etten enää edes koe ahdistusta päivieni rajoittuneisuudesta. Koska en edes koe niiden olevan rajoittuneita. Kaiken kaikkiaan nautin siitä, mitä teen. En vilkuile vieraisiin pöytiin vaan keskityn omaan juttuuni ja toivon muiden tekevän saman.

IMG_2451

Ihmisten kärkkäiden mielipiteiden ansiosta minusta on tullut myös avarakatseisempi. Moni pitää fitnestä kummallisena touhuna, ja kun nyt itsekin mietin, niin onhan se vähän outoa. Ensin syödään kuin hullut, sitten dieetataan kuin hullut ja sitten pällistellään viisi minuuttia lavalla. Erikoiseltahan se kuulostaa. Mutta jokainen saa mielestäni tehdä sitä mistä tykkää, ja minä tykkään tästä. Ihmiset saa mun puolestani harrastaa mitä erikoisempia lajeja ja juttuja, eikä se ole multa millään lailla pois. Erilaisuus on rikkaus. Kaikenmaailman kikkailut fitneksen sisällä on niin kummallisia, etten oikeastaan osaa enää järkyttyä mistää erilaisesta.

Minä olen sitä mieltä, että hyvinkin nuori tyttö tai poika voi olla tosissaan kisaamisen kanssa ja pitää päänsä kylmänä. Ja jos itselläni olisi 16-vuotias tyttö, mieluummin antaisin hänen treenata lujaa kuin kännäillä pitkin kyliä. Siksi en ihan aina tajua meuhkaamista tuosta fitness-lajien alaikärajasta. Joillain ei pää kestä ja hankkii itselleen syömishäiriön, mutta voi tämä ihminen olla yhtä hyvin 30-vuotias kuin 18-vuotias. Ikään katsomatta ainoa mitä toivon, on, että kisasuunnitelmia tekevät ihmiset osaisivat pitää järjen päässä ja olla vertailematta itseään muihin. Toivon, että oisin osannut tehdä itsekin niin alusta asti.

Vertailulajit on rajuja, ja arvostelevia tuomareita tuntuu olevan kaupunki täynnä. Sinun tehtävä on uskoa itseesi. Keskity omaan tapaasi treenata, syödä ja tehdä asiat. Ota pätevä valmentaja ja luota häneen 100%. Kuuntele neuvoja ja laita ne muistiin. Pidä jalat maassa. Ole kärsivällinen. Tee töitä. Ja muista, että fitness ei ole maailman tärkein asia. Näillä pärjää jo pitkälle!

sonja

2 vastausta artikkeliin “Nuori ja tyhmä”

  1. Mahtavaa tekstiä ja niin totta! Ethän koskaan lopeta bloggaamista, oon seurannut tätä jo pitkään ja tykkään tosi paljon! 🙂 oot tosi inspiroiva ja ihana persoona! Ja oon näitä hiljaisia seuraajia, mutta nyt täytyi vaan kommentoida 🙂 ehkä tää kevään tulo tekee ihmiset reippaammiksi kun itse lähdin tänään aamulenkille jota en ole koskaan ennen tehnyt ja teki muuten terää tuossa ihanassa auringon paisteessa<3

    • Voi ei, kiitos ihana, piristit päivää! Ja kiva kun nyt kommentoit 🙂 Tuskin mä lopettamassa oon, kun tää on niin kivaa! Joo joku tossa auringonpaisteessa on, meinasin melkein jo tänäänkin mennä lenkille, mikä on ennenkuulumatonta! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta