Voi #fitness

Nyt kun kerran edellisessä postauksessa aloitin tän rähjäämisen, ei sille näytä tulevan loppua. Anteeksi jos joku saa musta negatiivisen kuvan, oon oikeesti ihan kiva! Haluan vaan tarttua suuriin maailman epäkohtiin, kuten tällä kertaa tämä #fitness.

En ehkä ole paras ihminen puhumaan tästä, koska itsekin pidän urheilublogia ja treenaan kisoja varten. Joten, varmistan nopeasti selustani: Olen tosi kunnianhimoinen ihminen, kilpailuhaluinen ja utelias ylittämään itseni. Haluan näyttää itselleni, että musta on siihen mihin ryhdyn, eli tällä hetkellä bikini fitness-lavalle. Omistan tälle asialle nyt 24 tuntia vuorokaudesta ja uskon täysillä siihen, mitä teen. Tää tuntuu mun jutulta ja oikealta tällä hetkellä. Suuri osa mun elämästäni pyörii treenaamisen ympärillä, joten tottakai haluan puhua siitä. Jauhaa. Kritisoida. Kertoa mielipiteeni. Iloita. Siksi mulla on tämä blogi! Ymmärrän, että suurinta osaa mun tutuista ei kiinnosta mun hössötykset, ja siksi olen tätä kautta löytänyt omanlaisen tavan jakaa asioita. Pääsy FitFashionille toi mut vielä lähemmäs samankaltaisia ihmisiä.

Mutta asia, mitä en ymmärrä, on #fitgirl, #eatclean #gettingfit. Musta on upeeta, että terveelliset elämäntavat tavoittaa koko ajan suuremman määrän ihmisiä, mutta miksi se kaikki hypetys?! Suurinta osaa ihmisistä ei oikeasti kiinnosta jokapäiväiset salikuvat, kuvat lenkkareista, kuva sheikkeristä, kuva salaatista, jauhelihasta, rautatangosta. Se lähinnä vain ärsyttää, jopa minua. Se ärsyttää, että puhutaan paljon muttei tehdä mitään. Jokaiseen asiayhteyteen liitetään nykyään alkusana fitness. Onko fitness oikeasti sitä, että lisäillään salilta Instagrammiin ja Facebookkiin reenikenkien kuvia? Vai olisko se sittenkin kovaa työntekoa ilman jollekin jatkuvaa todistelua? Minäkin käyn 6x viikossa salilla, pitäiskö munkin jakaa sosiaalisessa mediassa jokaisesta treenistä kuva. Puolet mun Facebook-kavereista varmaan poistaisivat mut kavereista, hehe.

quote_wallpaper_1600x1024_0007_Group-18Fitnessbuumi näkyy esimerkiksi hyvin sanassa #proteiini. Mihin tahansa elintarvikkeeseen leimaa sanan proteiini, se myy varmasti. Koska proteiini on in, #proteinpancake. Proteiini ei ole mikään autuaaksi tekevä aine, joka laihduttaa ja saa lihakset pompahtamaan kuin Arnoldilla. Ruoasta saatavan proteiinin lisäksi harva tarvitsee sitä enempää. Jos haluaa laihduttaa, proteiinipatukat eivät todellakaan ole hyvä vaihtoehto. Niissä on usein paljon sokeria, hiilaria, suklaata ja kyllä, proteiinia. Mutta proteiini ei laihduta. Jumpan tai lenkin jälkeen omasta mielestäni ei ihan oikeasti tarvitse proteiinia juoda.

no-squat-no-ass-Hienointa nykyään on #kyykkääminen, #squats ja #squatass. Itse en ikinä kyykkää vapaalla tangolla peruskyykkyä. Ikinä. Ja kyllä mä olen sinne massaa saanut kerrytettyä. Kyykky ei ole ainoa liike, millä takapuoleen saa muotoa. No squat, no ass. Mitäs jos ihmisellä on vaikka rakenteellinen vika, ettei pysty tekemään kyykkyä? Hänelläkö ei sitten ikinä voi olla takapuolta? Pyh. Ärsyttäviä tämmöiset kliseet, mitkä ei ole edes totta.

Henkilökohtaisesti musta on jopa hiukan noloa, että räpsii joka päivä sheikkeristä kuvaa, kun mitään ei oikeasti tapahdu. Todistelkaa mieluummin sillä, miltä kroppanne näyttää nyt! Niin minäkin teen. Tänne blogin puolelle nyt laittelen jos jonkinmoista kuvaa oleellisista ja epäoleellisista asioista, mutta oletusarvo onkin, että ihmiset, jotka tätä lukee, ovat kiinnostuneita asioista. Kunnioitan muita tallaajia sen verran, etten muualla sosiaalisessa mediassa paljoa ärsytä salikuvillani, joten toivoisin toki, että myös muut rajoittaisivat. Tää #fitness meinaa tulla jo korvista ulos meinaan!

Olen puhunut. Ugh. Ens kerralla lupaan löytää itestäni myös positiivisen Sonjan. Lupaan!

sonja

14 vastausta artikkeliin “Voi #fitness”

 1. Mulla onkin ollut jo ikävä mielipidetekstejä! tuntuu, että nykyään varsinkin täällä fitfashionilla bloggaajat eivät enää sano mielipiteitään. Totta kai sen ymmärtää ja monet ovat syitä blogissaan kertoneetkin, mutta itse tykkään lukea välillä tekstiä, joka ei ole ehkä kaikkein diplomaattisinta. Muutenkin kiva että löysin sun blogin, oot erittäin motivoivassa kunnossa ! 🙂

  • Kiitos kivasta kommentista! Ja kiva, että tykkäät, tuntuu tosiaan että rajuista mielipiteistä nykyään haukutaan maanrakoon täällä blogimaailmassa. 😀 Mutta en jaksa olla aina kovin diplomaattinen, mun blogi joten kirjotan just mitä tykkään. 🙂

 2. Muistan esimerkiksi viime kesänä kun joka treenistä piti lisätä kuva instagramiin, olin puhelimen kanssa salin puolella ja tauot vähän venyivät niiden kuvailujen vuoksi ja kun piti kytätä monta tykkäystä on kuvaan tullut. Nykyään puhelin on visusti pukkarissa koko salitreenin ajan ja maksimissaan saatan kuvia ottaa treenin jälkeen, jos esim hyvä pumppi käsissä tms. Ei kuitenkaan joka treenin jälkeen. Ja kroppaa tulee kuvailua kotioloissa, mutta ihan senkin takia niinkuin itsekin sanoit, että seuraa kehitystä ja omia seuraajia kiinnostaa. Harmittaa välillä salilla, kun tytöt makoilee sellaisessa ”jumppanurkassa”, jossa voi olla vähän piilossa, räplää puhelinta ja tauko kestää saman verran, kuin missä ajassa itse olen tehnyt esimerkiksi 4×10 sarjan hauiskääntöä. Puhelimet pukkariin ja keskittyminen treeniin kun kerran salille on tultu.

  Okei, ruokakuvia lisäilen usein instagramiin, mutta ei niitäkään tarvi joka aamupuurosta, lounaasta, päivällisestä ja rahkapurkista lisätä. Itse esimerkiksi syön 7 kertaa päivässä plus treenipäivinä palkkari. Tekisi aika monta ruokakuvaa viikossa 😀

  Fitfashionissa on plussaa, että fiiliksen mukaan voi klikkailla eri blogeja auki ja tieltä, että ne liittyvät enemmän tai vähemmän treenaamiseen. Tosin tuosta arla-kampanjasta, että olikohan tyyliin voimariini ainoa joka ei hehkuttanut tuotetta maasta taivaisiin. Kuinka moni muista testaajista aikoo oikeasti ostaa uudestaan noita ah niin hyviä ja herkullisia rahkoja? Tuskin kukaan. Ja joissakin blogeissa menee takapuolipalvonta vähän liian yli. Ei siitä tarvitse jokaiseen postaukseen tunkea kuvia. Itsekin haluan muodokkaan takapuolen, mutta silti. Ja täälläkään ei kyykätä vapaalla tangolla kuin vain prässin ollessa varattu. Eikä muuten kyykätä ass To grass-kyykkyjäkään, koska oma fysiikka ei riitä siinä puhtaaseen suoritukseen ja polvet alkaa kipeytymään. Eli meidät on kirottu ikuisiksi ajoiksi olemaan takapuolettomia 😉

  Sekava kirjoitus, mutta joo ärsyttää samat asiat täälläkin 😀

  • Totta puhut! Toki omasta harratuksestaan saa jakaa kuvia ja puhua, mutta rajansa kaikella 😀

 3. Pakko kommentoida tuohon kyykkykohtaan.. Täällä kirjottelee eräs, joka ei voi tehdä kyykkyä ja mavea selän rakennevian vuoksi (puuttuu nikamia, mistä aiheutuu välilevyn pullistuma herkästi). Aluksi asia oli mulle ok, mitä sitten jos en voi tehdä mavea ja kyykkyä? Treenaan selkää monipuolisesti erilaisilla vahvistavilla liikkeillä, samoin jalkoja ja pyllyä. Lukiessani kuitenkin monista #Fitnessblogeista tätä kyykky (ja mave) hehkutusta, hiipi mieleeni pikkuhiljaa tunne, etten ole oikea ja aito salitreenaaja, kun en voi tehdä kahta maailman mahtavinta liikettä. Tarpeeksi kauan tuon ajatuksen tungettua mieleeni joka tuutista, päätin yrittää ottaa edes maven mukaan ohjelmistoon. No ei siitä seurannut muuta kuin selkäkipuja. Tässä vaiheessa tajusin vasta, miten nuo hehkutukset ja blogit ovat minuun vaikuttaneet. Nykyään treenaan edelleen ilman mavea ja kyykkyä, ja pyllyä löytyy silti vaikka muille jakaa! 😀 Kiitos hyvästä kirjotuksesta!

  • Hehe, kuulostaa tutulta! Itse en myöskään ikinä tee kumpaakaan, ja joskus mietin, että onko toi peruskyykky oikeesti niin ylivoimanen liike kun kaikki siitä pauhaa. Ja ei se kyllä ole 😀

 4. Mä en osaa nyt facebookista sanoa, sillä siellä mä en juurikaan ”fitnesstele”, mutta instagram on minulle melkein pelkästään fitnesshömpötyssivusto johon tulee hashtagailtua fitnestä ja persettä. Mä aina hämmennyn jos joku uusi tuttavuus joka ei itse ole kovin kiinnostunut fitneksestä alkaa seuraamaan minua. Minua ei hirveesti kiinnosta niiden kuvat vaikka autoista tai mistä tahansa, eikä niitä varmaan kiinnosta minun kuvat mun perseestä tai shakerista. Olen siis ihan tarkoituksellisesti jättänyt nämä jutut pois facebookista mutta instagramin puolella ”fitnestelen”. Ja jos joku haluaa fitnestellä
  Facebookissa niin se ei ole multa pois. Siellä kun voi helpostikin ”unfollow” ellei halua nähdä sen henkilön päivityksiä. Mun on jotenkin hirveen vaikea ymmärtää miksi joidenkin muiden facebook tai instagram päivittelyt voi ärsyttää, ainakaan jos ne eivät ole kovin provosoivia/ilkeitä yms. Niitä kun ei tosiaan tarvitse lukea 😉

  • Kaikki toki tavallaan! 🙂 Mua vaan aina ite ihmetyttää, kelle ihmiset todistelevat salilla käyntiään. Kyllä kunto kertoo, onko siellä käyty. Ei hiihtäjätkään varmaan joka päivä kuvaa suksiaan tai sauvojaan. Mutta antaa mun ihmetellä, niinkun sanoin, jokainen saa tehdä niinkuin haluaa! 🙂

 5. Hyvä teksti, mutta ajattele asia niin, että tietenkin niitä postaillaan jos se on niiden ihmisten arkea. Jos pääasiana elämässä on juurikin se fitness niin tottakai se on se mitä hypetetään, se on se asia mikä on tärkeä itselleen. Pointti siis, ettei tuskin silloin nähdä paljoa muuta siellä instagrammissa koska sen suurimmanosan ajasta vie se fitness. Ymmärsin kyllä sen, jos tarkoitit niitä hypettäjiä joilla ei tuloksia näy mutta hypetys on sitäkin suurempi, on se silloin ärsyttävää koska kyllä sen kropasta näkee mitä suusta valuttaa alas! Mut mua ei sen vertaa hirveesti kiinnosta kuin oma napa joten jokainen postatkoon vaikka kakkaa instagrammiin jos se heidät onnelliseksi tekee. 😉 peace.

  • Se on ihan totta, että kun suurin osa elämästä on treeniä, siitä jakaa kuvia ja juttuja. Niinhän toki minäkin välillä teen. Tarkoitin juurikin sellaista hypetystä, mistä sanoitkin. Mutta kuten sanoin edellisissäkin kommenteissa, jokainen saa tehdä juuri niinkuin tykkää, ja mua saa ärsyttää, peace 🙂

 6. AUTS! Kolahti omaan nilkkaan. Ihan hiton hyvin kirjoitettu teksti. Kuten ylläkin mainittiin niin mulle myös instagramista on tullut sellainen fitness-hömpötys/motivaattori, toki myös muita kuvia laitan, mut elämä on arkena niin rajoittunutta töiden ja treenien kanssa, että ne kuvat rajoittuu sit niihin. Eikä kyllä joka treenistä eikä etenkään joka ruoasta tuu otettua kuvaa. Mua myös ihmetyttää toi proteiinin käyttö. Asiaan perehtymättömät syö varmaan nykyään jo liikaa kun luullaan tosiaan et se on oikotie onneen.

  Mut se mikä eniten kolahti on se, että mä varmaan näytän ulkopuolisen silmissä just siltä, että puhun paljon, mutta mitään ei tapahdu. Mutta hitaampi kehitystahti vaan sopii mulle.

  • Kiitos! Kehitys on aina hidasta, se pitää muistaa. Ja omien treenijuttujen jakaminen on ihan luonnollista, mulle vaan on tullut kamala fitnessähky kun sitä tuppaa joka paikasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta