Miehekkäitä bikini-kilpailijoita

Lauantain kunniaksi mua taas ihan huolella turhauttaa ihmisten typeryys. Varoitan jo etukäteen, että voi tulla vähän turhan tiukkaa tekstiä ärsyyntymisen tason huomioiden.

Oon tänään lueskellut paljon urheilublogeja ja taas kerran hämmästynyt, miksi niitä vähänkin lihaksia omaavia naisia saa haukkua. Ihan kuinka haluaa. Olet miehekäs, etkö ymmärrä, että toi näyttää kamalalta, ei kukaan mies halua seurustella tuollaisen kanssa. Hetkonen, hetkonen. Miksi urheilullisista ihmisistä saa sanoa noin, kun ei lihaviakaan saa haukkua lihaviksi eikä laihoja tikuiksi? Onko ”miehekäs” kroppa silloin, kun siinä on vähän lihaksen poikasta ja rasvat on alhaalla? Millainen on miehekäs kroppa? Onko lihaksikkuus rumaa?

800_4417Onko tässä oikeasti jonkun mielestä rivi miehekkäitä naisia? Bikinissä haetaan juurikin naisellisuutta, muotoa, tiimalasivartaloa, ja ainakin omasta mielestäni miehisyys on erittäin kaukana. Silti myös minä itse olen kuullut, että näytän miehekkäältä. Ihan totta, anteeksi mitä? Itse olen vielä pieni edes bikinitytöksi, ja silti mulla on jo joidenkin mielestä liian lihaksikas vartalo. Mielipiteitä toki on yhtä monta kuin ihmisiä, ja saa ollakin! Se ulosanti voisi kuitenkin monesti olla vähän parempaa.  irisssJos ottaa vertailukohdaksi esimerkiksi Iris Kylen, voi sanoa, että hänen kroppansa kyllä jo näyttää miehekkäältä. Mutta mitäpä siitä? Jokainen tyylillään ja onhan tuo lajin kannalta aika huipun näköistä! 🙂

Järkyttävintä omasta mielestäni on se, että haukkuminen ei ole pelkästään ”normaali-ihmisten” suusta tulevaa, vaan pahin on ehkä juuri bodykansa. Olen seuraillut järkyttyneenä esimerkiksi Sofia Ruusilanin arvostelua. Nainen kommentoi blogissaan, että on kiva treenata nyt vain huvikseen, eikä tarvi tehdä lihasta enää. Ja siitäpä vasta mellakka syntyi! ”Mitä lihaksia, onko hänellä joskus ollut lihaksia”… No, on ollut ja on edelleen. Ei Iriksen kaltaisia lihaksia, mutta sellaista lihasta, mitä halutaan bikinissä olevan. En tunne Sofian liittoa kovinkaan hyvin, enkä ole sitä puolesta enkä  vastaan, mutta tuollainen puhe on pöyristyttävää.

Kisojen alla lähes joka ikinen kilpailija voi löytää itsensä keskustelufoorumeilta. Aina on liian kireä, liian lihava, liian nuori tai liian vanha. Aina jollain on jotain ikävää sanottavaa. On eri asia arvostella ihmisen fysiikkaa, kuin ihmistä itseään. On eri asia sanoa ”tuolla on lajiin liian pienet pakarat” kuin ”tuo muija ei ole ikinä salilla käynytkään, miksi se edes yrittää”. Arvostelulaji, joten arvostelu on sallittavaa, mutta haukkuminen on ala-arvoista. Haukkumiseen menevän energian voisi keskittää esimerkiksi niihin omiin treeneihin tai vaikka sen miettimiseen, miksi on niin paljon pahaa sanottavaa. Sitä paitsi, keskeneräistä työtähän ei saa arvostella. Ja fitness-lajeissa ei olla ikinä täysin valmiita. 😉

Kisaajilla pitää olla melko vankkumaton itseluottamus, jos meinaa pitää päänsä kylmänä. Kritiikkiä tulee sekä lajin sisältä että ulkoa, eikä se usein ole kovinkaan rakentavaa. Taustalla on usein kateutta, epävarmuutta itsestään ja omasta kunnostaan. Itse olen sitä mieltä, että jokainen voi olla juuri niin lihava, laiha, lihaksikas tai jotain siitä väliltä, kuin haluaa. Jos ihminen on tyytyväinen itse itseensä, niin ei pitäisi silloin olla muillakaan asiasta sanomista.

Rauhaa, rakkautta ja hyvää viikonloppua!

sonja

4 vastausta artikkeliin “Miehekkäitä bikini-kilpailijoita”

  1. Tosi hyvää tekstiä taas jälleen 🙂 Oon täysin samaa mieltä ja tuo haukkuminen on todella tyhmää, kuten sanoitkin että arvostelu ja kehittävä palaute ja omat mielipiteet ovat sallittuja, mutta miksi pitää tahallaan pahoittaa toisen mieli ja sanoa jotain tollasta..?

  2. Mä olin ihan järkyttynyt kun törmäsin tohon bodykansan Sofian Ruusilan haukkumiseen. Ja siis se ei todellakaan ollut mitään, no ei bikiniin tarvitse niin paljon lihaksia kuin muihin lajeihin vaan ”Mitkä lihakset?” ”Eihän siinä voitossa ne lihakset ratkase ;)” Ja sitä vielä tivattiin Sofian mieheltä. Ja siis tollasia kommentteja tuli oikeasti kilpailijoilta 😮 Tuo ei mun mielestä mene minkään ”Tämä on arvostelulaji” piikkiin vaan oikeasti tuo oli omaan makuun pilkkaamista ja epäurheilijamaista käytöstä. Ei kukaan kanssa kilpailija nyt esim. Tero Pitkämäelle sano ”Ei tuollanen heitto nyt paljoa treenaamista tarvii.”

    • Samaa mieltä. Jokaisella saa olla omat mielipiteensä, mutta jos ei oo mitään hyvää sanottavaa, niin voi olla sitten ihan hiljaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta