Abs on fire

Sanon nyt ihan alkuun, että en ole valmentaja, enkä tiedä varmasti parhaita ja optimaalisimpia tapoja reenata tai syödä. Tiedän asioista vain murto-osan. Teen suurimmaksi osaksi vain, miten paperissa lukee ja miten käsketään tehdä. Siksi kerron täällä vain niitä reenitapoja, miten itse teen ja olen kokenut hyviksi tavoiksi. Reenijuttuja kuitenkin toivottiin, joten tässä tulee!
Keskivartalo/vatsaliikkeitä on varmasti miljoona miljoonalla variaatiolla. Itse suosin hapottavia, nopeatempoisia perusliikkeitä. En tee juuri ikinä vatsoja painoilla, koska se paksuntaa keskikroppaa ja vatsaa pitemmän päälle. Teen liikkeitä vaan kehon omalla painolla. Kokosin tähän nyt kuvilla vatsa/keskivartaloreenin, mikä toimii ainakin mulle.
Teen lähes aina vatsareenin alkuun kolmi- tai neliosaisen reenin. Neljän eri liikkeen sarjat ihan peräkkäin ilman mitään taukoja. Jokaista liikettä 50 toistoo mahdollisimman hapottavasti. Alkuun perus vatsarutistukset, joissa en nouse todellakaan ylös asti, vaan jätän liikkeen aika alas, kuten näkyy. Rutistavissa liikkeissä pyrin tyhjentämän keuhkot jokaisen rutistuksen lopussa nopeasti ja voimakkaasti, mikä tehostaa supistusta. Liikkeet teen melko nopealla temmolla, enkä lepää missään kohtaa.

Tärkeintä on muistaa hengittää ja pitää keskivartalo tiukkana koko ajan, vetää napaa sisään pitäen samalla alaselkä kiinni lattiassa. Vatsalihaksia ei saa missään kohtaa päästää rennoiksi.
Kun 50 vatsaa on kasassa, heti perään alkaa toinen liike. Vien painoa puolelta toiselle mahdollisimman paljon koskemalla vuorotellen aina nilkkaan. En päästä lapoja maahan missään välissä, vaan koko ajan vatsa jännityksessä. Mitä suurempi kierto, sitä suurempi teho.

50 toistoo näitä ja sitten seuraava liike alavatsalle. Eli selälleen makaamaan ja jalat suorina ylös ja alas. Ei kannata viedä jalkoja tota ylemmäs, mitä tossa alemmassa kuvassa on. Muuten vatsa taas pääsee rennoksi ylhäällä. Tässä ei oo sen enempää selitettävää. Paketti kasassa ja rauhallinen liike.(kiinnitä tässä erityisesti huomiota alaselän lattiassa pysymiseen)

Taas samat 50 toistoo ja sitten viimenen alavatsaliike, mitä tehdään aina ostosteeveessä iloisesti hymyillen. Haha. Käsien varassa jalkoja limittäin vuorotellen. Mitä alempana pitää jalat, sitä parempi. Alavatsat huutaa halleluujaa. 50 toistoo ja sitten on tämä reeni redi ja saa levätä.

Tän reenin on tarkotus olla polttava, nopea ja tehokas. Taukojen pitäminen on vaan itseltään pois. Hallitut liikkeet ja rauhallinen hengitys takaavat kyllä sen, että ton jaksaa tehdä peräjälkeen.
Sitten lähetään tekeen voimapyörällä! Tollasia on melkein joka salilla ja ne on tosi tehokkaita. Pyörällä rullataan mahdollisimman alas, mielellään niin, että nenä osuu maahan. Sieltä puristetaan keskivartalolla ylös ja heti takasin alas. Level 2 olisi, että tehdään sama olemalla varpaillaan. Siihen tosin en itse pysty. 😀 Tää liike ottaa koko vatsaan ja muutenkin melkein koko kroppaan. Tosi tehokas ja saa aikaan pistävää kipua. Noita teen aina just niin paljon, kuin pystyn. Kun alotin ton, sain tehtyä vain muutaman. Nykyään saan tehtyä pitkiä sarjoja.

Heti tän liikkeen perään teen tämmösen liikkeen, minkä nimestä ei oo mitään tietoa. Rutistan jalat ja vatsan yhteen ylhäällä. Mitä suorempana jalat on ja mitä ylemmäs ne tuo, sitä enemmän tuntuu. Myös kädet pitää jännittää tossa, että kroppa pysyy kasassa.

Tätä ja rullailua teen kolme kertaa peräkkäin. Vaihtelen aina reeniä, mutta tää on toimiva ainakin itelleni, kun tekee kunnolla.
FitFashion

6 vastausta artikkeliin “Abs on fire”

  1. miten sä ite teit ku alotit treenaamaa et teenkö 50 toistoo vai ekana vähemmän ku en oo vielä pitkää treenannu vatsoja?

    • Teet miten hyvältä tuntuu 🙂 ite taisin alottaa esim 30 toiston sarjoilla ja pidin pieniä taukoja.

  2. Kun katsoo noita siun kuvia, niin kaikki näyttää niin helpolta.
    Ei puhettakaan siitä punaisesta ja hikisestä minusta, joka tuskissaa ähertää noiden liikkeiden kimpussa, mutta ehkä näissä ei näy koko totuus. EIHÄN?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta